Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Novinář Lee Taylor zkoumá jednu z vražd záhadného vraha, který terorizuje New York svými vraždami za úplňku, při nichž své oběti uškrtí, chirurgicky rozřeže a je podezřelý i z kanibalismu. Stopy vedou do sídla doktora Xaviera, kde on a jeho kolegové provádějí zvláštní experiment... (Oktavianus)

Recenze (8)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Při koukání na film jsem si hned vzpoměl na Hannibala Lectera, vždyt byl příběh celkem podobný. Nicméně mě film zaujal hned od začátku, kde vidíme novináře/komika kterej každého sere. Film má parádní atmosféru a i když je notně pomalejší tak konec je parádní. Stejně jako herci, film jsem si užil. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Horor  němž se sází víc na kecy než na akci ikdyž i na tu akci ke konci dojde. Vrah kterej je podezřelej i z kanibalizmu má celkem vydařenou masku. Všechny tu zachrání novinář kterej tomu dodává i špetku humoru. Naopak ozdobou filmu je Fay Wray pro většinu diváků známá z Jing Konga(1933). Chápu, že v mnoha ohledech i díky roku vzniku je to celkem pozoruhodnej kousek i přesto si myslím, že zdejší hodnocení je poněkud přemrštěný. Za podívání film ale zcela jistě stojí. 3hvězdy. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Doctor X je takový pradědeček dnešního slasheru :-) Notně omšelý, hodně konverzační a zastaralý, ale s nadsázkou jím opravdu je. Uzavřená skupinka lidí, v tomto případě lékařů, amatérsky pátrá po sériovém vrahovi ze svého středu, jenž je podezřelý i z kanibalismu a jeho vraždy mají souvislost s fázemi měsíce. Navíc je to snad poprvé, co si vrah před akcí vytvoří masku, která se v jednu fázi dost podobá maskám Michaela Myerse a dalších. To zní atraktivně, ale není tomu tak, je to přece jenom víc jak osmdesát let starý film, takže se v něm především žvaní. A to strašně moc. A představa, že novinář, co nakonec všechny zachrání, je sice nemotorná směšná figurka, ale přesto sbalí takovou kočku, jakou byla Fay Wrayová, je mírně řečeno nereálná. Ale za jedno zhlédnutí film stojí. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Několik let předtím než začal točit výpravné velkofilmy s Erolem Flynnem, natočil Michael Curtiz tento "horor". Nakonec to nedopadlo tak hrozně, jak jsem podle zdejšího hodnocení čekal. Po většinu času je to sice hrozně nudný a ukecaný film, ale poslední zhruba půl hodina to naštěstí zachraňuje. Taky to bylo velice zajímavě obarvené, čímž film získal zvláštní atmosféru. ____ No a nemůžu se zbavit pocitu, že mi ten Atwill decentně připomíná Marvana :-) ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nebyť tej zvláštne podanej postavy do všetkého sa miešajúceho novinára, ktorého dramatické ale aj humorné momenty vyznejú skôr trápne, než pôsobivo, išiel by som z hodnotením hore. Má to totižto skvelú atmosféru a výpravu a záverečné minúty sú presne to, v čom som čakal. Ďalšia škoda len, že iba záverečné. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Kasablanky a Utoku lehke Kavalerie natocil sympaticky, posobivy horor o rieseni vrazd, ktore suzuju Novy York, teda New York. Dokonca vrah boil tuna podozrivy z kanibalizmu, a to je uz teda silny masaker, riesenie tejto problematiky. Vrah mal masku, ale nezdalka sa mi az tak extra podobna Majklovi Majersovi, ten bol podla mna uplne kdesi inde. Kazdopadne atmosfera je genialna, a tak kvalitne dialogy som uz dlho nepocul. Dalsi dovod dehonestovat dementalne picoidy ako 3 Tchory : 70 % ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Koukám jako bejk co vše lze zařadit do sci-fi. Ale nakonec musím uznat, že se tam ten prvek mihl. Jako sci-fi film naprosto bez bodů, ale jako detektivka poměrně slušné. Trošku mi to připomínalo Wellsovu školu. ()

Reklama

Reklama