Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rok 1866, Kansas. Americká občianska vojna práve skončila a armády boli rozpustené. Začalo sa s budovaním Západu a v roku 1872 vládne v novom meste Dodge City násilie a prestrelky. Ír Wade Hatton (Errol Flynn) je mužom týchto dní a práve zhromažďuje skupinu pionierov vrátane Abbie Irving (Olivia de Havilland) a jej brata na cestu do Dodge City. Po príchode Wadovi ponúknu miesto šerifa, ktoré prijíma. S pomocou miestnych ľudí sa snaží vyčistiť mestečko, ktorému vládne psanec Jeff Surrett (Bruce Cabot) a jeho gang... (matriosa)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Velmi pohodový film. Takové se natáčeli jen do konce války a tenhle (byť western) je toho důkazem. Chvílemi zábavný (rvačka v Gay Salooně neměla chybu, takovou pořádnou bitku - ne špagetové fackování - jsem snad ještě neviděl), chvílemi smutný (ten chlapeček byl výborný), chvílemi romantický, chvílemi detektivní, ale především akčně-dobrodružný. Tak, jak to má rád Errol Flyn a my s ním. Stále se něco dělo a dobře se na to koukalo. Flynovi oba parťáci (Alan Hale a Guinn Williams) se starali hlavně o zábavu a šlo jim to skvěle. Když se Guinn Williams pral v saloone, bylo vidět, že nic nepředstírá, ale pere se skutečně, tak si to užíval. Myslím, že film by oslovil i ne westernové diváky. V rámci žánru (předválečný film) za 4. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Dodge City byl jeden ze tří westernů, které na konci 30. let oživily zájem o divoký západ a to na několik dekád. Errol Flynn nebyl špatným hlavním hrdinou, stejně jako zbytek osazenstva nebyl vůbec špatný a vlastně i padouši měli své charisma. Celé to působilo poměrně poeticky a tak se tehdejšímu zájmu nedivím. Dvě věci mě zaujaly ale nejvíc - epická rvačka v Gay Lady Saloonu (lol) a opět Gay Lady - hudební vystoupení Ann Sheridan a jejích kámošek - tanečnic. To mělo duši a zároveň pořádný sentimentální koule - a bavilo mě to. Sice nevím, proč se všude uváděla Sheridan na prvních místech plakátů a já nevim kde všude možně, protože zazpívala třikrát, ale jinak ve filmu vůbec nebyla. Ale když tam byla, tak to stálo zato, to zase jo :) Jedna hvězda dolů za finále, protože když padouši utekli z vlaku, tak místo zastavení nebo útěku od vlaku běželi trapně vedle dál, aby je Flynn moh z vlaku postřílet jak panáky, to mi přišlo značně debilní. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Silně technikolorová řachanda s příliš dlouhým prologem, po kterém se konečně hlavní hrdina chopí šerifské hvězdy a začne čistit město od darebáků. Nijak zvláštní filmařina a příběh má dost děr. Spoustu důležitých událostí se vůbec neukáže, například jak se konečně hrdina s hrdinkou dají dohromady, nebo jaké důkazy se najednou objevily proti hlavnímu záporákovi. Dávám tři hvězdy s velmi odřenýma ušima. ()

classic 

všechny recenze uživatele

Opäť spolupráca tria Curtiz,Flynn a de Havilland,tentokrát v Dodge City,kde musí budúci šerif nastoliť poriadok... Snímok má svižné tempo,dobrých hercov,dobrú kameru,ale dej je plytko predvídateľný,čo by som mohol vytknúť,jediná taká výtka.Snímok sa nevlečie,rýchlo ubieha,nenudí,je tam myšlienka, s ktorou režisér vie pracovať podľa scenára,ale jednotlivé scény sú niekedy zvláštne,akoby nezapadali do seba. Dobro Vs. Zlo sa stretnú zoči-voči,a kto vyhrá,nechám na logické uváženie každého,kto to ešte nevidel.Odpoveď nie je zložitá. Má to logické diery,môže to dnes pôsobiť úsmevne,ale nikto určite nebude ľutovať strávený čas s týmito sympaťákmi,ktorí vedia ako sa zabávajú diváci... ()

Šuplík 

všechny recenze uživatele

Našiel som Old Shatterhanda! Chlapík, ktorého tu zahral Errol Flynn má neuveriteľne blízko k mojej predstave o západniarovi Šárlim, ktorú nemálo podporili priam nadpozemské ilustrácie Josefa Ulricha, s ktorými som sa po prvý raz stretol vo vydaní VINNETOUA nakladateľstvom Tranoscius v Liptovskom Sv. Mikuláši zo 40. rokov (avšak pôvod majú ešte zo začiatku 20. storočia). Asi takto nejako by som ja stvárnil Mr. Shatterhanda, keby som natáčal ďalšiu verziu. Tým nechcem povedať, že Lex Barker ako Old Shatterhand nebol sám o sebe dokonalý. Ale našiel som niečo nepopísateľné, čo má jedine Old Shatterhand a Errol sa k tomu priblížil. Meššurs, ja žasnem. Nenachádzam vhodných slov. Nech žije Wade Hatton z Dodge City! A k tomu všetkému navrch ešte Olivia de Havilland ako Abbie, dievča zo Západu. Wade: "Be sure you boil that water before you drink it." Abbie: "I'll wager two minutes after you were born, you were telling the doctor what to do." ()

Galerie (52)

Zajímavosti (18)

  • Hoci sa Errol Flynn obával, ako ho diváci vo westerne prijmú, film bol veľkým hitom, pretože bol najobľúbenejším filmom spoločnosti Warner Bros. (westerns)
  • Člověk, kterého Errol Flynn prohodí oknem v holičství, byl kaskadér Buster Wiles, Flynnův dlouholetý kamarád a jeho alkoholový kumpán. (liquido26)
  • Na náhrobku Matta Colea je jako datum úmrtí rok 1875, přestože se film odehrává v roce 1972. (liquido26)

Reklama

Reklama