Reklama

Reklama

Policajt

  • Francie Un flic (více)
TV spot

Obsahy(1)

"Jediné city, které byl kdy člověk schopen vyvolat v policajtovi, jsou nedůvěra a podezření..." Takové je motto francouzského kriminálního filmu Policajt režiséra Jean-Pierra Melvilla. V tomto chladném, ale i s jistou dávkou neúprosného odstupu natočeném snímku se objevuje Alain Delon ve své obvyklé poloze tvrdého, uzavřeného a osamělého hrdiny. Jako komisař Coleman se dostane do rozporu mezi služební povinností a vztahem ke svému dávnému příteli. Simon, s jehož ženou má Coleman milostný poměr, je zapleten do přepadení banky a obchodu s narkotiky. A Coleman stojí náhle před nejtěžším rozhodnutím svého života... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (101)

mortak 

všechny recenze uživatele

Svět gangsterů je v Melvillových filmech vždy silně homosexuální (asi nejsilněji je to cítit z Osudového kruhu). Dle tohoto filmu je policista blíže ženám, se kterými ho spojuje nejednoznačnost jeho chování, chladné vyčkávání, až bude situace příhodná... neboli ta inzerovaná nedůvěra a podezření. Delonovým druhem je tady Deneuve, čemuž odpovídá i závěr ve stylu "Jsme jedné krve, já i ty". Bohužel právě ten se Mellvilovi silně nepovedl a vyznívá spíše trapně než osudově, stejně jako ta malovaná do modra stylyzovaná pozadí ulic Paříže. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Tenhle Melvillův počin neoslní na první pohled. Sama jsem ho docenila až časem. Chladné barvy, mnohaminutové scény bez jediného slova, minimalistické a perfekcionisticky vybroušené dialogy, postavy, hrající především očima, odtažitá kamera a napětí, vybudované bez využití tradičních prostředků. Zkrátka Melville. A pořád nevím, jestli postavu transvestity hrála žena nebo muž. P.S.: původní znění nutné. (více zde) ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Policajtská rapsodie v modrém. Když osudový kruh nepřízniv jest. Ceremoniál zločinu a trestu v mlčenlivém vizuálním menuetu. Elektrizující chlad ticha před bouří, pařížská odlíčenost a nepřístupnost, vychytralá galerka, nenápadná "velká" vlaková loupež. Nekompromisní, neúprosný, úsečný policejní solitér Alain Delon pronese jen slovo nezbytné, nevystoupí ani na moment ze své chladně dokonalé, podmanivé elegance. Jako vymítač zločinecké mafie mezi dvěma mlýnskými kameny, v nelítostném souboji mezi rutinou a city. Záporácký boss Richard Crenna jako pašerák peněžitého pokladu i gangster mužného lišáctví. Sladká femme fatale se severským popraškem, ledová kráska za garbovským vějířem, Catherine Deneuve, v tísňovém volání mezi dvěma muži. Jeden musí z kola ven. ()

mab 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je prostě od začátku neuvěřitelný, neosobní, chladný se spoustou nelogičnosti, neuvěřitelně nudný navrch. Dovolím si tvrdit, že takto se chovající komisař by byl postaven mimo službu a následně brzo zavřen za násilí na vyšetřovaných i za vraždu. ()

Castrator 

všechny recenze uživatele

Právě jsem v televizi dokoukal Policajta a bylo to poprvé na pořádné televizi (úhlopříčka metr a půl) a byl to úplně jiný zážitek než ty předešlé. Melville je prostě Melville a i když je scénář u Policajta trošku slabší, je to film krásný na pokoukání. Tři a půl plus jedna za vlakovou scénu a po zaokrouhlení pět. Nelze jinak. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Průměrný francouzská krimi. Delon není zrovna nic extra a má blbý, že se kamarádí s darebáky. Na druhou stranu bylo slušně natočené přepadení banky a výborně vymyšlené přepadení vlaku. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

TO jsem netušila, že i Francouzi mají své papundeklovky. Dnešním pohledem neznalce kriminálních filmů 70. let to byla už jen velmi archaická zábava. Pobavil zvláště neustále opakovaný záběr na modýlek vlaku dramaticky se řítící  tmou a dlouhé statické záběry na výraz něčí tváře... ()

ViktorD 

všechny recenze uživatele

Klasická francouzská krimi, které lze jen máloco vytknout, ovšem oloupení pašeráka drog ve vlaku pomocí vrtulníku působí spíše surrealisticky než reálně. Ostatně, proč ne, kolébkou surrealismu byla přece Francie. Bonjour, André Breton! ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Je tu sice krásná Catherine Deneuve a Alain Delon taky nevypadá zrovna špatně, ale jinak celkem nuda na francouzskou detektivku...40% ()

kebom 

všechny recenze uživatele

Hračkársky vláčik a hračkársky vrtuľník ma teda dostal. Rozháraný nesúvislý dej, nevyužitá téma v obsahovo chudobnom scenári. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Za tu scénu s vrtulníkem a vlakem a že mám slabost pro Delona a Deneuveovou slabé tři hvězdičky. Ona i ta scéna mi připadala dost zdlouhavá, ale stejně tak i řada dalších. Základní dějová linie byla jasná, i když až ke konci bylo zřejmé, že do akce byl zapojen i ředitel vykradené banky. Ale i tak tam bylo dost nejasností a vůbec nebylo zřejmé, jak to ten Delon všechno vypátral. Ta chlapožena byla odporná, netušil jsem, že tenhle druh genderu existoval už před 45 lety. Prostě jednoznačné zklamání. ()

blazir1 

všechny recenze uživatele

Uff, kdo by to řekl, francouzský film s Delonem a Káťou Denevue a on to byl strašně blbý film. Nelogický, nesmyslný, stěží uvěřitelný(neuvěřitelné jednání lidí v něm) a dost, dost nudný. Tohle se opravdu nepovedlo. ()

Reklama

Reklama