Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

E=mc2 

všechny recenze uživatele

Hlboko nedocenena zalezitost z Lesliem... Skvela parodia nielen na Utecenca ale na Serifov ktory Crenna ako T.L.J. zahral dokonale..:) ANi jeden for mi tam neprisiel trapny...asi som zvyknuty na leslieovky z davnych dob..:) tak preto. Naozaj niektore parodovane sceny z typyckych filmov ala toto nieje clanok pre vas, clanok pre vas sa nachadza o trocha nizsie, toto je clanok pre vas..:) Taktiez skvele prebudenie uprostred vysetrovania, zavazovania snurok vo vytahu..a Netanjahua..Shalom..:) ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Když Leslie Nielsen, tak jedině v komedii. A nebo rovnou v parodii. Základem, do kterého se filmaři trefují, je sice někdejší hit Uprchlík, ale dočkáte se i narážek třeba na Anakondu, Pobřežní hlídku a dokonce i na reklamu na bonbóny Mentos. V závěrečných titulcích se dozvíte i tažená čísla v loterii. Vtípků a gagů je tu dost, i když kolísavé kvality. Ale co - v tomto typu komedie se s tím musí počítat. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Poslední film Leslieho Nielsena, který se dá označit za povedený. Už nikdy se tenhle bělovlasý démon klasickým Bláznivým střelám tolik nepřiblížil. Utopence stojí za to vidět kvůli desítkám odkazů na nejrůznější filmy, neodolatelným hláškám v českém dabingu perfektně podávaným Vladimírem Brabcem ("Pozor! Má nohu!") a Richardu Crennovi, který si svého "netommyleejonese" očividně užívá ("Při dvou věcech mě zamrazí. Když spatřím takhle velký nanuk a při pomyšlení na Ryana Harrisona."). Škoda pouze několika trapnějších fórů, jinak bez výhrad. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Místy vtipné, místy výsostně trapné. Teď jde pouze o to, kterých míst tu bylo více. Dle mého soudu tento mini souboj drtivou porážkou soupeře vyhrály bohužel ty pasáže trapné. Pár vtípků ovšem skutečně vyšlo a slušně mě pobavilo. Film má slušné tempo a celkem rychle dospěje ke svému konci. Možná na tom má svoji výraznou zásluhu ta 82 minutová stopáž. Dávám 2* jedna za hlavního vyšetřovatele a druhá menší za Leslie Nielsena. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrá parodie s Nielsenem v hlavní roli. Zato naprosto parádní. To, že Uprchlík je vrcholem v kriminálních akčních dramatech je pravda. Stejně tak je Utopenec na útěku vrcholem parodií. Kdo předlohu neviděl, se připraví minimálně o polovinu vtipů, ale i tak se bude smát větší část filmu. Nezapomenutelná scéna je s krádeží auta na parkovišti. 100% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)
  • Snímek je mimo jiné parodií na film Uprchlík (1993), který byl natočen podle seriálu Uprchlík (od r. 1963), ve kterém se také objevil Leslie Nielsen. (hendrich6)
  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)

Reklama

Reklama