Reklama

Reklama

Nováčci na Adamsově univerzitě, kterým ostatní nadávají do šprtů, se pod vedením Lewise a Gilberta vzbouří a vtipem a inteligencí bojují za uznání... (oficiální text distributora)

Recenze (66)

salamandrr 

všechny recenze uživatele

Tak po dlouhé době sem si pustil něco staršího a musím říct, že v 80tých letech uměli točit komedie. Připravte se na homokládu s pružným oštěpem, shulenou párty šprtů a šprtek, šprtský koncert a maskovanou soulož šprta a roztleskávačky!! to vše a ještě více pokud si hned pustíte Pomstu šprtů!!! při okamžitém shlédnutí dostanete titulky navíc ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Komedie o tom, jak se stát z deklasovaných šprtů uznávanými šprty, nikoho neurazí. Přes pomalý a v celku nezáživný začátek se film postupně rozjíždí v solidním tempu a o úsměvné momenty není nouze, instalace kamer na ženskou sekci kolejí, trocha hřejivé masti do suspenzorů a nebo závody na trojkolce mě vážně pobavily. Oni jsou ti šprťáci vážně sympaťáci, na rozdíl od namachrovaných sportovců bez intelektu. Nebýt toho začátku dal bych čtyři hvězdičky. ()

Reklama

lebowski 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný film o soupeření skupin "šprtů" a "sportovců" na vysoké škole. Jedna z prvních rolí Johnna Goodmana ve vedlejší roli trenéra. Při tajné misi na dívčí ubytovnu použita "špionážní" melodie známá z o 12 let později natočené Mission Impossible. Udělal jsi mi to krásně! Jsou všichni šprti jako ty? Ano. Jak to? Protože atleti myslí jen na sport, my myslíme na sex... ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na začátku docela nuda, ale postupem času si všechny ty Nerdy člověk zamiluje a v druhé půlce začíná opravdu sranda - párty, která se rozjede díky trávě je skvělá a závod o pohář školy nemá chybu, hlavně hudební soutěž, kde partička šprtů za pomocí dvou synťáků, jednoho houslisty a rapujícího tanečníka převálcuje ostatní o mraky. Potěší skvělý výběr songů (We Are The Champions, Thriler), nečekaní herci - Antonhy Edward tu má ještě hafo vlasů, Ted McGinley zde hraje největšího frajírka (já ho mám zafixovanýho z Ženatý se závazky jako uťáplýho manžela) a John Goodman zde vypadá ještě relativně mladě a hubeně. Příjemné překvapení. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Teen komedie z 80' let byli naprosto odlišné než ty dnešní.Byli sice naivnější a potrhlejší,naopak míň vulgárnější a míň ujetější.Pomsta šprtů odstartovala "šprťáckou" teen sérii,u které za povšimnutí ovšem stojí pouze právě tento první díl.Humoru tu zas až tolik není,nicméně o nudu se zde nejedná,je to spíš zábavný a oddechový filmeček,než potrhlá taškařice.Děj je hloupoučký,ale má spád,herci jsou vesměs sympaticky potrhlí,takže zde nevydím žádný problém,skutečně oddychovka pro úsměv na rtu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (19)

  • Aby sa Robert Carradine dokázal lepšie vžiť do úlohy Lewisa Skolnicka, presťahoval sa na dva týždne pred natáčaním do Arizonskej univerzity. Dokonca jediné oblečenie, ktoré si so sebou doniesol bolo to, ktoré nosil aj vo filme. Cítil sa však natoľko trápne, že zo svojej izby nedokázal vyjsť tri dni. (m.a.t.o.)
  • Predstavitelia Arizonskej univerzity najprv súhlasili s tým, aby sa natáčalo v areáli ich školy. Po prečítaní scenára však povolenie na natáčanie zrušili. Nakoniec si to rozmysleli. Mnoho študentov univerzity sa vo filme objavilo ako komparzisti. (m.a.t.o.)
  • Natáčení probíhalo v Los Angeles (Kalifornie, USA). (reich)

Související novinky

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

17.12.2020

Herec a scenárista Seth MacFarlane (Griffinovi, Méďa) chystá z pozice výkonného producenta novou verzi klasické americké komedie Pomsta šprtů. Snímek vytvoří prostřednictvím své produkční společnosti… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama