Reklama

Reklama

Nováčci na Adamsově univerzitě, kterým ostatní nadávají do šprtů, se pod vedením Lewise a Gilberta vzbouří a vtipem a inteligencí bojují za uznání... (oficiální text distributora)

Recenze (66)

lebowski 

všechny recenze uživatele

Docela zábavný film o soupeření skupin "šprtů" a "sportovců" na vysoké škole. Jedna z prvních rolí Johnna Goodmana ve vedlejší roli trenéra. Při tajné misi na dívčí ubytovnu použita "špionážní" melodie známá z o 12 let později natočené Mission Impossible. Udělal jsi mi to krásně! Jsou všichni šprti jako ty? Ano. Jak to? Protože atleti myslí jen na sport, my myslíme na sex... ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Stále zábavné, s nadcházejícími díly to je již horši. Film se musí brát trochu s nadsázkou a jen se bavit. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Tenhle film si pusťte jen v případě, že chcete vidět Anthonyho Edwardse, Jamese Cromwella nebo Johna Goodmana zamlada. Jinak film krom průměrného humoru a jedné geniální scény (rozhovor skrze poštovní schránku) nemá prakticky co nabídnout. Hudební doprovod je šílený, herci, vědomi si potenciálu snímku, hrají jen to, co jim předepisuje scénář (že toho ale je), režisér se při práci taky nepřetrhnul a Anthony Edwards s Johnem Goodmanem jsou ještě příliš mladí na to, aby utáhli film sami. Očekával jsem více. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Dobrý odpočinkový film, který si na nic nehraje a snaží se pouze pobavit. V hodnocení se opět projevuje moje slabost pro tyto klasické filmy osmdesátých let. Ale "Buger" je fakt dobrej. ()

molotov 

všechny recenze uživatele

Právě jsem to viděl asi po patnácti letech a ten film má pořád svoje kouzlo. Je to sice ptákovina, ale taky úžasný guilty pleasure. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Pomsta šprtů....tyjo, už ten název mě naprosto fascinoval:D Ale není to nic převratného, pouze průměr, takže 3*** Čekal jsem nějaký výraznější závěr, něco fakt hustýho, ale bohužel jsem byl zklamán. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak u tohohle filmu jsem se docela pobavil. Byly zde velmi vtipné scény, byly zde vcelku dobré herecké výkony a i zápletka byla docela dobrá. Vlastně tomuhle filmu nemám co vytknout, stopáž byla tak akorát a nic mi na tomhle filmu nevadilo. Dokonce jsem byl překvapen, když jsem v jedné z rolí poznal budoucího představitele Jeffersona D´Arcyho ze seriálu Ženatý se závazky, neboli Teda McGinleyho. Takže já byl spokojený a svůj účel tahle komedie splnila, jelikož jsem se dostatečně pobavil. Dávám docela slušné tři hvězdičky... ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavej, co bude skrývat komedie z 80.let z univerzitního prostředí. A byl jsem příjemně překvapen. Určitě je rozdíl oproti dnešním komediím z tohoto prostředí. Sice jsem se neválel smíchy na zemi, ale přesto je tu dost kvalitního humoru. Pro mě 70 % ()

belldandy 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jak bych reagovala dnes, ale svého času jsem se na tomhle fakt pobavila. Jde o film žánru - "kolejní" humor. Legrace je to místy obhroublejší. Za připomínku snad stojí, že slovo nerd se nedá dočista přeložit jako šprt. Nerd je nemožně vypadající týpek na s minimalním společenským statusem. Často tak trochu intelektuál, nikoli ale bez podmínečně. Nejspíš čte hodně sci-fi a komiksů a tráví hodně času u počítače. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

"Šprtáci" je film, na ktorom som prakticky vyrastal. Predstavuje tu drsnejšiu odnož dokonalých 80's komédií - to znamená, že je tu viac sexu, viac nahotiniek, viac grgania a tak. Film má svoje geniálne pasáže (dokonalé cameo Jamesa Cromwella), ale aj slabšie (prvá tretina). Avšak ku koncu je to vygradované na maximum a školská súťaž je veľmi zábavná. Kvalitná komédia, ale zas v 80's sme boli svedkami lepších vecí. Spokojnosť a sentiment. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Hned ze začátku jsem věděl,že tohle nebude jen obyčejní komedie a také,že ne. Ve své podstatě nijak zas vyjímečná jako jiné komedie natočené ve své době stovky. Nějaké nahaté holky,šmírovaní a pořádná pomsta šprtů. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Můžete čekat: přeháňku, ještě větší přeháňku, pomalé uklidnění a docela solidní finále. A nepřemýšlejte proč a co znamenají všechny ty alfy, gamy a gumy - takhle to prostě na us college je. Vyzdvihl bych solidní dabing Novy z roku 1994, mezi dabéry jsem neznal jediné jméno (což se vám dnes rozhodně nestane). Koukat se na to dá, ale pokračovat nikdy. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Vtipná osmdesátková komedie z univerzitního kampusu o boji brýlatých šprtů s místními sportovci ze spolku Alfa Beta. V některých momentech jsem měl fakt záchvaty smíchu (soutěž v krkání a sex na měsící v masce Darth Vadera). Narozdíl od komedií, které se točí teď, mají šprti tak akorát stopáž a ke konci humor graduje (namísto aby ke konci přišlo nějaké pitomé půlhodinové morální ponaučení). ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Jaký film stojí za to, že kvůli němu jedeš 260 mil tam a zpátky? – (…) – Takže mi chceš říct, že se ztotožňuješ s těmi nerdy? – Přesně, považuji se za nerda a tento film mě povznáší. LOL, po shlédnutí American Splendor sem si tenhle film nemoh nepustit :-). Je to jenom film, při kterém se budeš bavit, a já vím i proč, Toby. Protože ti lidé ve filmu se nikdy nestanou takovými jako jsi ty. Jsou to lidé z vejšky, co žijí se svými rodiči ve velkých domech na předměstí. Získají tituly, dobrou práci a přestanou tak být nerdy. Koukej, Toby. Lidi v tomhle filmu nejsou 28letí archváři, kteří žijí se svou babičkou v etnickém ghettu. (...) Vidíš film a sníš, ale tahle Pomsta nerdů není realita. Je to hollywoodská sračka. Když ale od filmu nic neočekáváte, tak i víceméně koukatelná. Místy snad i vtipná. Unreal úlitba všem asociálním nerdům. BTW v češtině film těžce zabíjí záměna pojmů nerd a šprt. Mission: Impossible? ()

Související novinky

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

Seth MacFarlane chystá reboot Pomsty šprtů

17.12.2020

Herec a scenárista Seth MacFarlane (Griffinovi, Méďa) chystá z pozice výkonného producenta novou verzi klasické americké komedie Pomsta šprtů. Snímek vytvoří prostřednictvím své produkční společnosti… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Reklama

Reklama