Reklama

Reklama

Taková malá vražda

(TV film)
  • USA A Slight Case of Murder

Obsahy(1)

Když vdaná přítelkyně filmového kritika Terryho Thorpea náhodou při milenecké hádce zemře, Thorpe propadne panice a pokusí se zahladit příčinu ženiny smrti. Jenže mazaný soukromý detektiv, který zmizelou cizoložnici sledoval, je svědkem všeho, co se stalo, a začne Thorpea vydírat. Duchaplný autor musí nyní vymyslet zápletku i řešení svého vlastního života a přitom se nezaplést do odpovědí na otázky, které mu klade výstřední policista se spisovatelskými ambicemi i jeho podezíravá přítelkyně. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

Cival 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá komedie, která se může opřít o tradičně vynikajícího Macyho v hlavní roli. Škoda, že filmu v závěru malinko dochází dech. Stačilo by jen osvěžit hodinu fungující komediální vzorec a bylo by to za víc, než jen 3 a 1/2 hvězdičky. ()

Reklama

mol1111 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení. Jak nevodit policii za nos (český název novely podle které je film natočen, a který česká verze tradičně ignoruje; pravda i originální verze ignoruje anglický název novely) je z mých nejoblíbenějších knih, a tak jsem dlouho hledal odvahu pustit si film podle ní natočený.  Film se od knihy samozřejmě odchyluje, podle mě nikoli k lepšímu (film si pomáhá náhodou, kniha takovou berličku nepotřebuje). ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Mám rád, když se ve filmu používá "konzultace" hlavního hrdiny s divákem. W.H.Macy to činí okouzlujícím způsobem a na správných místech :) Vtipná černá komedie. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama