Reklama

Reklama

Star Trek VIII: První kontakt

  • USA Star Trek VIII: First Contact (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bitva o záchranu budoucnosti začala. Americký film na motivy slavného seriálu.  V pořadí osmý film (a druhý s posádkou Nové generace), nazvaný Star Trek: První kontakt (1996), patří bezesporu v sérii k těm nejlepším. V něm posádka hvězdné lodi Enterprise, vedená kapitánem Picardem (Patrick Stewart), podnikne bojovou misi do minulosti, přesněji řečeno do 21. století, aby zachránila budoucnost naší planety. Expanzivní civilizace Borg se totiž pokouší zabránit prvnímu kontaktu, ke kterému došlo 4. dubna 2063, aby mohla kolonizovat Zemi, nechráněnou spoluprací s dalšími vesmírnými druhy. Vedle neohrožené posádky Enterprise hrají důležitou roli v příběhu excentrický vynálezce nadsvětelného pohonu Zefram Cochrane (James Cromwell) a jeho černošská spolupracovnice Lily (Alfre Woodardová). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

honajz 

všechny recenze uživatele

Zdařilá kombinace hororu, tech sci-fi, cest časem a vtipných hlášek. "Rozhodně nejsou Švédové." - "Jsou chvíle, kdy ti, Dato, závidím."- "Neměli jsme radši zaklepat?" - "Je to moje první paprsková zbraň." - "To nedostáváte výplatu." apod. mne spolehlivě odrovnaly. Start rakety za zvuku rocknrollu, úžasný nápad. A také to jemné připomenutí, že naši hrdinové, co jejich sochy stojí na každém rohu, byli lidmi z masa a kostí. Děj se navíc rozvíjí, nestojí vše jen na jedné linii, máme tu zajímavé zvraty... Myslím, že tenhle díl se hodně povedl. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nepochopitelně uspěchaný začátek nestíhá uvést do děje, později to není lepší. Věci se dějí podivně rychle, což k neabramsovskému Star Treku jaksi nepatří, a nutno dodat, že je to velmi rušivé a až nepatřičné. Vůbec celé se to posunuje k bezduché akční sci-fi, kde nelze pochopit chování záporáků ani hrdinů (viz potřebuju najít uprchlou ženu z minulosti a uklidnit ji, tak za ní pošlu klingina - tomu říkám plán). PS: Neviděl jsem dlouho nic tak morálně závadného, jako když Pickard zastřelí vlastního anonymního borgy infikovaného člena posádky s tím, že "už mu není pomoci". On sám v minulosti infikaci borgy přežil a kdyby se to stalo jakémukoliv neanonymnímu čnenovi Enterprise, jistě by plešatý tatík vyrazil na druhou půlku galaxie, aby mu pomohl - ale anonymní vojáček? C'est la vie... hlavně že máme svojí pomstu. A takový by být Star Trek neměl. Vlastně doposud byl právě o tom, že takový není. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejlepší Star Trek film, o tom nemíním diskutovat. Borgové jsou největší tahák Nové Generace, kromě toho se konečně dovíte jak vlastně došlo k onomu prvnímu kontaktu lidí s Vulkánci. Enterprise NCC 1701 E je k sežrání, tohle už není Galaktická (extra)třída, ale totální Suverén:) Zefram Cochrane forever! Jonathan Frakes umí a Jerry Goldsmith překonává i své vrcholné počiny DS-9 a Voyager. 90% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrý díl, který má pořádného záporáka, zajímavé nové postavy, ale pro mě stejně tak díl, do kterého jsem se nemohl úplně dostat. Jako sci-fi i jako film je to velmi dobré, ale já k těm postavám prostě nemám takový vztah a nejsem schopen si ho pořádně vybudovat. Jako film prostě dobré, ale srdcovka to nebude. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Třetí světová válka v univerzu Star Trek probíhala v letech 2026–2053. (vojtaruzek)
  • Původně měli Borgové cestovat do dob renesance, aby zabránili vzestupu moderní lidské civilizace. Ve filmu se měl objevit např. Leonardo da Vinci. (mirliflore)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama