Reklama

Reklama

Star Trek VIII: První kontakt

  • USA Star Trek VIII: First Contact (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bitva o záchranu budoucnosti začala. Americký film na motivy slavného seriálu.  V pořadí osmý film (a druhý s posádkou Nové generace), nazvaný Star Trek: První kontakt (1996), patří bezesporu v sérii k těm nejlepším. V něm posádka hvězdné lodi Enterprise, vedená kapitánem Picardem (Patrick Stewart), podnikne bojovou misi do minulosti, přesněji řečeno do 21. století, aby zachránila budoucnost naší planety. Expanzivní civilizace Borg se totiž pokouší zabránit prvnímu kontaktu, ke kterému došlo 4. dubna 2063, aby mohla kolonizovat Zemi, nechráněnou spoluprací s dalšími vesmírnými druhy. Vedle neohrožené posádky Enterprise hrají důležitou roli v příběhu excentrický vynálezce nadsvětelného pohonu Zefram Cochrane (James Cromwell) a jeho černošská spolupracovnice Lily (Alfre Woodardová). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

brutale 

všechny recenze uživatele

Ani som neveril, že to príde, ale konečne ST VIII. je bez Kirka. Scenár, režia, výprava sú najlepšie zo všetkých predchádzajúcich ST. Snímke nechýba dynamika ani tempo, v skratke povedané, kto si pozrie smršt demencie s Kirkom (ST I-ST VI + vedlajšia rola ST VII) veľmi ocení snímku Prvý Kontakt, ktorá si zaslúži uznanie aj pri odhliadnutí predošlých dielov. Na posádku pod velením Patricka Stewarta, je radostný pohľad a dúfam, že ďalšie diely budú kráčať v topánkach ST vIII. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle Star Trek ukazuje že Next Generation, ač stále Star Trek, jde svou cestou a nabízí hodně jiného a nového. A First Contact v sobě obsahuje v silně koncentrované podobě ty nejleší motivy z tohoto seriálu. Borgové a vše kolem nich je perfektní, nová Enterprise je nádherná. Film má navíc skvělý spád, hned v úvodu je divák vržen do děje a svižné tempo nepolevuje téměř po celou stopáž. Pasáže ze zemského povrchu sice nejsou tak nadupané, jako ty z Enterprise, ale i přesto po unylém Star Trek: Generations hodně dobře odvedené práce režiséra i scénáristů. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Oproti predchádzajúcej časti značné zlepšenie a objavujú sa tu aj najobľúbenejší záporáci NOVEJ GENERÁCIE - Borgovia. Pecka s perfektnou atmosférou - niektoré scény na palube cítiť za VOTRELCOM - bombastickými trikmi - aj keď úvod sa už neprekoná - a napínavým dejom. Tvorcovia pritvrdili a urobili dobre. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Nejlepší filmový zářez Nové generace, který snoubí všechnu kvalitu Hvězdné štreky – strhující zápletku (které jsou odpudiví Borgové většinou zárukou), výborné efekty, dobré herecké výkony a nezaměnitelný smysl pro humor, tentokrát ještě podpořený postavou geniálního kořaly Cochrana, který svými hláškami a chování trochu ironizuje celý Star Trek. Frakes odvedl špičkovou práci a natočil kvalitní sci-fi, které se navíc může opřít o komplexní svět Star Treku. Navíc pobaví i ty, kteří jinak tomuto světu neholdují... a Jerryho taktovka? Líbám, klaním se, ústřední melodie je tak koncentrovaný patos, že mě válcuje na placku, jakmile ji slyším. Pro mě absolutně nejprvotřídnější jízdenka mezi hvězdy galaktickou první třídou. Jupí! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto nejlepší Star Trek film, o tom nemíním diskutovat. Borgové jsou největší tahák Nové Generace, kromě toho se konečně dovíte jak vlastně došlo k onomu prvnímu kontaktu lidí s Vulkánci. Enterprise NCC 1701 E je k sežrání, tohle už není Galaktická (extra)třída, ale totální Suverén:) Zefram Cochrane forever! Jonathan Frakes umí a Jerry Goldsmith překonává i své vrcholné počiny DS-9 a Voyager. 90% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Třetí světová válka v univerzu Star Trek probíhala v letech 2026–2053. (vojtaruzek)
  • Původně se uvažovalo o názvech Star Trek: Borg, Star Trek: Destinies, Star Trek: Future Generations či Star Trek: Generation. Posléze byl vybrán název Star Trek: Resurrection (Star Trek: Vzkříšení), od kterého bylo nicméně upuštěno poté, co studio Fox oznámilo, že 4. díl filmové série Vetřelec ponese název Vetřelec: Vzkříšení (1997). (mirliflore)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama