Reklama

Reklama

Un dollaro tra i denti

  • USA A Stranger in Town (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Spaghetti western s T. Anthonym je variací na známou dolarovou trilogii s C. Eastwoodem. Cizinec (muž bez jména) se spřáhne s šéfem mexických banditů Aguilarem, aby získal pokladnu americké armády. Aguilar se však nechce dělit a tak cizinec usiluje o získání celé částky jen pro sebe. Postřílí mnoho banditů, ale ti ho nakonec zajmou a krutě ztýrají. Cizinci se přesto podaří s pomocí mladé Mexičanky uniknout, aby se v závěru mohl střetnout ještě jednou s Aguilarem. (Mariin)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (12)

clint123 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších spaghetti westernov !!! Jednoduchý dej, klasická zápletka. Cudzinec - muž bez mena príde do prašného mesta, kde je tlupa banditov a ide mu len o zlato. Prostredie je výborné - prašné mesto, cynickí banditi, ironický antihrdina (Tony Anthony je skvelý) a obvyklý záverečný súboj. Taktiež je tu skvelá hudba od Stelvia Ciprianiho! Výborný film! ()

Tormentor665 

všechny recenze uživatele

Jestli bych měl ukázat v tomto žánru hranice průměrnosti, pak by to bylo tohle. Velká obšlehávačka, ovšem někeré slušné momenty to zachraňují. Nabírá se na obrátkách tam, kde to u Leoneho chybělo (je otázka, jaký je to přínos). Frank Wolff je sice obstojný herec (minimálně ve westernech), ale neobstojí proti Volontému, jeho postava je Ramonovi zkrátka přiliš podobná. Cizinecká trilogie si najde diváka nejspíš jen v řadách skutečných zájemců... ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

I am a fair man. Děj se dá popsat třemi větami, chvílemi se to táhne, ale na to, kolik to celé asi tak stálo (pískovny, kartonové městečko) se povedlo Vanzimu vytřískat neskutečnou atmosféru. Anthony je sympaťák, Wolff je charismatický padouch, závěrečná přestřelka se schovkami je vtipně vymyšlená a snad jen hudba se nemusela tak často opakovat. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Tak konečně jsem měl možnost vidět Cizince ve městě ve vynikající obrazové kvalitě a byl jsem příjemně překvapen. Detaily, které najednou vykoukly, přidávají hodně na atmosféře zapadlého městečka. Film má sice prostý příběh a tempo je občas hodně pomalé, ale nějak to do minimalistického konceptu skvěle zapadá a dobře se na to kouká. V druhém klasičtějším díle naopak pomalé tempo vůbec nefungovalo a bylo spíš ubíjející. Malou výhradu bych měl akorát k malé rozmanitosti hudby, ta je místy chytlavá a originální, ovšem první dlouhá melancholická skladba se opakuje hned několikrát a do některých scén se prostě nehodí a ty tak můžou v pozdějších fázích filmu trošku nudit. Úspěch je, že se malý rozpočet projevil v podstatě jenom na tomhle, jinak film vypadá vizuálně úžasně. Tenhle díl z Vanziho trilogie považuji za nejlepší. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Snímek pod italským názvem v českém překladu ´Dolar mezi zuby´ či pod americkým ´Stráž ve městě´, se prezentuje jako variace na dolarovou trilogii Clinta Eastwooda. No, jak se to vezme. Snímek z roku 1964 ´Pro hrst dolarů´, byl natočen na základě japonského samurajského snímku z roku 1961 ´Yojimbo´ uváděném pod českým názvem jako ´Tělesná stráž´ či ´Ochránce´. Takže by se vlastně mělo jednat jen o pouhé další převedení japonského snímku do spaghetti westernu a dá se tvrdit, že tentokrát je originálu daleko věrnější. V určitých detailech se samozřejmě i zde rozdíly najít dají. Oproti prvního snímku dolarové trilogie je tedy tento daleko jednodušší a přímočařejší. Typická atmosféra spaghetti westernů je však plně zachována a tak si rozhodně fanoušci tohoto žánru mohou přijít na své. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama