Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Před 17-ti lety si ve studentských dobách zašpásovali s krásnou Colette a pak se vydali každý po svém. Zbyla jim jen hezká vzpomínka, ale možná i problematický teeneger Scott, který se právě vydal kamsi do světa na zkušenou. Protože si nešťastná matka Colette neví rady, osloví oba potencionální otce o pomoc. A všechny to stojí dost práce a přemlouvání, než je všechno tak, jak má být... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

dobytek 

všechny recenze uživatele

S francouzskym originálem se tahle blbost vůbec nemůže srovnávat. Dvojice Pierre Richard & Gérard Depardieu je asi 100× lepší, než poněkud trapný duo Robin Williams & Billy Crystal. Zejména Billy Crystal, kterej hraje největšího drsňáka, na mě působí jako debil. Američani by se možná měli na to předělávání francouzskejch komedií už vysrat. V 80. letech to možná fungovalo, ty pozdější pokusy dopadly většinou hrozně. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Hollywoodské remaky francouzských filmů většinou stojí za hovno, to je známá věc. A Den otců není vyjímkou. Vtip se vytratil a nastoupila trapnost a křečovitost. Billy Crystal je nudný a Robin Williams trapný. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Obyčejná komedie. Ale nemusela to být obyčejná komedie. Mohla být začarovaná. Proč? Protože to režíroval Reitman a hlavní role ztvárnily vcelku úspěšná a oblíbená komediální jména. Bohužel se to docela nepovedlo, ale já na to koukal i přesto rád. Jenže to jsem ještě nevěděl, že tohle je předělávka... ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Oproti francouzskému originálu je tohle nic. Člověk se sice párkrát zasměje a relativně slušně pobaví (a to především díky skvělým hercům), ale oproti původnímu filmu je to doopravdy slabota. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Předělávka franzouské komedie, je jak je již zvykem slabší než originál. R. Williams je příjemný, ale Billy Crystal se zbytečně pomalu rozjíždí a na to taky dojíždí. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Objektivně vzato má ten film víc jak na jednu hvězdičku. To bych ovšem nesměl vidět úžasný francouzský originál Otec a otec s výbornými Dépardieuem a Richardem - film, který miluju a tenhle americký remake mu nesahá ani po kotníky - spíše mě dost štval - nejvíc snad ty trapné exhibice mého oblíbeného Robina Williamse (snad jeho nejhorší výkon). ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Raz som si na zadok nalepil svoj vlasy.“ – „Prečo?“ – „Dve marihuany a jedna vodka.“ Joel Silver, producent DŇA OTCOV (a PREDÁTOROV a SMRTONOSNÝCH ZBRANÍ A SMRTONOSNÝCH PASCÍ a...) sa v rozhovore s Františkom Fukom pre českú Cinemu kedysi vyjadril zhruba v tom zmysel, že snímka predstavovala určité sklamanie. Režisér Ivan Reitman (KROTITELIA DUCHOV 1-2) dostal k dispozícii dobrý scenár a komediálne esá Robina Williamsa a Billyho Crystala. Silverovi treba dať za pravdu - výsledok je priemerný, miestami až matný, fádny, vizuálne nesympatický (Crystal s Williamsom vyzerajú akosi... dajako... ehm, čudne) a len zriedka chytí dych v dialógoch („Nie, s ním som sa nesprchoval. To on sa sprchoval s jedným sedemnásťročným chalanom. Ja som sa len pozeral.“). Škoda, Crystal i Williams sú povestní talentom na improvizáciu, takže DEŇ OTCOV je šanca vyhodená von oknom. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Už mnoho let čekám na velké prozření amerických režisérů v podobě konce obsazování příšerného Robina Williamse. Stále nepřichází a má to čím dál horší následky. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

A to jen za představitele titulních rolí. Protože jinak je to podle mě opravdová ničím nefalšovaná ani nepančovaná a dočista koncentorvaná sračka. Můžete mě citovat, protože takovýhle krámy by neměly spatřit světlo světa ani kdyby někdo musel odbachnout rejžu. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Komedie s obrovským potenciálem, dvě komediální superstar, režisérská ikona... A výsledek? Klasický, zkažený americký remake francouzské komedie. Duo Williams + Crystal naprosto nevyužité, jejich improvizační schopnosti odstrčeny do pozadí a nevýrazný mladý klučina jako "bonus". Tohle se Hollywoodu moc nepovedlo, což se díky bohu projevilo také v tržbách. Dvě hvězdičky za ústřední dvojici. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ani neviem prečo sa čudujem neúspechu filmu, veď s plejádou hercov v jednom snímku sa to stáva pravidelne. No dvaja králi (nielen) komédie rokov deväťdesiatych toto jednoducho neutiahli, respektíve ani nemali čo ťahať. Scenár bol deravý ako sito a ak mám pravdu povediac, tak naviac som sa bavil na cameu Mela Gibsona ale keďže trvalo asi 45sekúnd, vyzerá tak aj moje hodnotenie. Škoda. 45%. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Další remake, další sračka. Tvůrci se znažili ze smutné tragikomedie udělat veselou crazy komedii, ovšem povedlo se jim pouze to crazy. 30%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér, rodák z Komárna, Američan žido-slovenského pôvodu, Ivan Reitman natočil v roku 1997 v produkcii Joela Silvera, snímok "Deň otcov" (Father's Day), čo je remake francúzskej komédie "Otec a otec" (Les compères). Do hlavných úloh obsadil hercov Robina Williamsa a Billyho Crystala. No oproti pôvodnej divácky obľúbenej verzii z roku 1983, v ktorej si zahrali Pierre Richard a Gérard Depardieu, bol Reitamanov snímok absolútny prepadák. Pre mňa to však nebolo žiadne prekvapenie. Zvykol som si na to, že americké prerábky francúzskych komédií v prevažnej väčšine stoja za hovno. Presne tak to bolo aj v tomto prípade. ** ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Crystal s Williamsem dávají této komedii co se dá, ale i tak jde o průměrný komediální zážitek. Další z řady shlédnout, pobavit se, zapomenout. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ach jo :( V Hollywoodu jsou nepoučitelní, protože jak jinak si vysvětlit že se neustále pouští do remaků výborných komedií, které se jim pod rukama mění v trapné paskvily. Nejinak samozřejmě dopadl i Den otců, francouzský originál Otec a Otec je výborná záležitost, která nezklame ani po letech. Naproti tomu u Dne otců si nevzpomenu snad ani na jednu směšnou situaci. Pokud něco potěší tak je to cameo Mela Gibsona. PS: Amíci jsou nějak zvláštně posedlí záchodovými scénami, protože jak jinak si vysvětlit že je dokáží propašovat téměř do každého filmu. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Podle mě docela povedený remake komedie ( většinou tyto filmy končí katastrofou ), která nikoho nemůže urazit, Robin a Billy tvoří celkem vtipnou a zaručenou kombinaci páru inteligenta bez emocí a přecitlivělým blbečkem, jak už jsme měli možnost shlédnout v mnoha filmech, hlavně ve francouzských komediích. (( :: ()

Reklama

Reklama