Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Svěží teenagerský film čínského původu se odehrává v dobovém Pekingu. Mládež jako všude na světě tu žije svým životem a starostmi. Příběh o potížích s pravou, osudovou láskou vypráví mladý Chen Wen. Aneb jak je těžké orientovat se v obě, kde žijeme a o tom, že "někdy to, co hledáme celý život, čeká hned vedle nás". (Cassia)

Recenze (5)

Mikah 

všechny recenze uživatele

Předem říkám, že trochu nechápu označení za teenagerský film, protože hlavní postavy už nejsou náctiletí a teenagerské filmy si celkově představuji trochu jinak. Také mě docela překvapilo, že někteří nadávají na amerikanizaci – vliv USA a Evropy je zřejmý takřka na celém světě a přímo v tomto filmu mi nepřijde nijak křiklavý. To si alespoň myslím já. Film samotný mě mile překvapil, je obyčejný, ale přesto hřejivý a baví, nekončí happy endem, který se zde přímo nabízel a herecké obsazení se také povedlo. Připadá mi příliš nevýrazný a mělký na to, abych si ho pamatovala na věky, ovšem pocity z něj mám určitě příjemné. ()

JANARYBA 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála čínských filmů, který mě zklamal. Natočeno podle vzoru amerických pozlátkových filmů, rozverná čínská bohatá mládež" neví roupama co dělat" a nevyplývá z toho nějak nakonec nic...škoda. ()

Reklama

pm 

všechny recenze uživatele

Byla jsem už silně otrávená, ale dočkala jsem se ho. Dvě vteřiny před závěrečnými titulky vešel s úsměvem do krámu, a zvedl mi náladu. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

Možno, že tento film nadhodnocujem, ale bol milý. Dozviete sa z neho, že Číňania v podstate prebrali západnú kultúru s mládež aj západné vzorce správania. Je to film na slušnej technickej úrovni s vierohodnými dialógmi a dobrou kamerou. Teenage tému som videl v mnohých amerických filmoch, tento čínsky nebol originálny, ale bol decentný. A navyše ako som zistil, niektoré Číňanky sú pekné. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

Velké překvapení tenhle to film pro mě. Výborně se na něj kouká, neboť je velice příjemně natočen, kde vynikají skvělé monology, ale nejdůležitější je stejně téma tohoto filmu. Hledaní té pravé či osudové lásky? Takových filmů už tu bylo, ale většinou nic moc. Tohle však je film, který by mi snad autor vyčetl z duše, takže jsem neměl sebemenší problém s tím, že by bylo něco moc přehnané, nebo snad nedostačující. A konec to je prostě nádhera. Neobsahuje žádný jasný happy end, ale přesně podle filmu: "Kdyby byl život pohádka, měl by šťastný konec. Ale tohle je život, tak co vlastně čekám?" Skvělé, bravurní, pravdivé. Co víc chtít? Pro mě film, na který jen tak nezapomenu, což ho tím pádem řadí do extraligy:-) 90%. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama