Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve venezuelské džungli objeví výprava entomologů nový druh jedovatého pavouka. Když fotograf výpravy jednoho fotografuje, zdánlivě mrtvé zvíře na něj zaútočí. Fotograf se lekne a instinktivně jej zašlápne. To však vidí z křovin další pavouk. Když se výprava chystá k odletu, vleze do batohu jednoho z nich a je zavlečen do tábora vědců. Tam pronikne do stanu a fotografa usmrtí. V zinkové rakvi se potom pavouk dostane až do kalifornského městečka Caimany, spáří se s druhem místního pavouka a z tohoto spojení se po čase rodí celá armáda smrtonosného hybridního potomstva. Čerstvě vylíhnutí pavouci začnou městečko terorizovat - lezou ze záchodových mís, objevují se v jídle, skrývají se v pantoflích a zatínají jedovatá kusadla do každého kousku lidského masa, které se jim dostane na dosah. Obyvatelé městečka se musejí pustit do boje s invazí pavouků. Bojovat musí nejen Delbert McClintock, šéf městské dezinfekční a dezinsekční stanice nazvané "Pryč se štěnicemi", ale také mladý lékař Ross Jennings, trpící od malička Arachnofóbií, chorobným strachem z pavouků. Právě v jeho stodole si totiž pavouci udělali hnízdo. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (248)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější na tomto hororu, točeném s velmi velkým smyslem pro nadsázku, je to, že ho natočil plodný a úspěšný producent Frank Marshall. (Dobyvatelé ztracené archy, Návrat do budoucnosti, Znamení.) 70%. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a působivý horor. Pavouky moc v lásce nemám a vidět jich toli pohromadě a ještě takhle velkých, asi by mě trefil šlak. Ještě bych chtěl opravit Coopera ze všeobecně rozšířeného omylu - pavouci nejsou hmyz. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Komedie? Horor? Sci-fi? Dost těžké určit. Pokud Arachnofobii vidíte v mladém věku, je to nepříjemný horor plný pavouků (vše ostatní ignorujete, jen ty pavouky nejde nevnímat...). S postupem let se horor mění v komedii, která po další pár letech ztrácí všechen vtip a nadhled a spadá do neidentifikovatelného patvaru. Já film viděl cca 3x a působil na mě pokaždé jinak a tak raději hodnotím 3* a ať si každý udělá svůj obrázek (ale malým dětem to opravdu nepouštějte :-)). ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Ke konci filmu jsem sám začal arachnofobií trpět - kdo nemá pavoučky v lásce, bude asi z toho závěru dost mimo. Ovšem hrůzostrašné scény jsou příjemně zmírněny humorem - ten je tu skvěle zastoupen Johnem Goodmanem - nejlepší postavou filmu. A Trevor Jones napsal docela hezkou hudbu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pro arachnofobika asi nejhrůznější noční můra a pro zbytek příjemná komedie s prvky horroru. Slušné tempo, dobří herci, solidní hudba Trevora Jonese a celkově takový příjemný snímek. Škoda, že v úplném závěru komediální složka začala mít výrazně navrh nad dramatickou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

"To bolo pekné. Ale mohol to povedať hlasnejšie." Vydarený kúsok z produkcie Stevena Spielberga, ktorým režijne debutoval jeho dlhoročný dvorný producent Frank Marshall (po výbornej Arachnofóbii mu žiaľ rýchlo zlomil väz Crichton Kongom). Na americkom vidieku sa rozmnožia venezuelské vražedné pavúky a nastáva boj o život! Rozdiel medzi týmto filmom a tuctami iných pavúčích hororov je v tom, že Arachnofóbia je zručne natočené, suverénne a profesionálne remeslo s výborným kastingom (Jeff Daniels, božský John Goodman a Warlock Julian Sands v nečakane kladnej, ale o to sympatickejšej úlohe). Najlepšie je, že rovnakou mierou straší (nepríjemný prológ z Tepui, nepríjemné finále v stodole s matkou), ako pobaví (štýlom Gremlins či Critters). ()

movie 

všechny recenze uživatele

Některé dialogy ve scénáři docela pokulhávají (zvláště když Daniels objasňuje proč vlastně trpí arachnofobií), ale jinak docela solidní a poměrně klasická zábava! ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem chtěl mít stodolu plnou mrtvol, pavučin a sklípkanů... Jeden z nejlepších zvířecích hororů, z těch pavoučích dokonce ten nejpovedenější. Arachnophobia neni žádný béčko, díky předním hollywoodským tvůrcům jako je Marshall nebo Spielberg, vzniklo příjemné áčkové dílko. Potkala se tu dobrá herecká sestava v čele s Danielsem, Goodmanem a Sandsem a hlavně pak černým mrakem chlupatých pavouků, před nimiž nejste v bezpečí ani ve vlastní koupelně. Nepříjemný pocit z všudepřítomného nebezpečí odlehčuje nevlezlý humor a Jonesova orchestrální hudba. Pro arachnofobiky rozhodně noční můra, pro ty ostatní poctivá filmařina. A pro ty, co tyhle potvůrky vyhledávají, bych ještě doporučil Království pavouků z roku 1977. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film sám o sobě by byl celkem podprůměr, ale jen kvůli postavě hubitele hmyzu ztvárněné Johnem Goodmanem ten film stojí za vidění. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná hororová komédia. Ako malý som sa toho dokonca aj bál (mal som vďaka filmu istý čas veľký strach z pavúkov). 65% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Super, takhle si představuju správnej béčkovej horor, kterj sice nemá žádnou super zápletku, ale je to slušně poskládaný do sebe aby to dávalo smysl a je tam pár pěknejch lekacích scén. A co se týče herců, tak tam sice moc místa pro nějaký vyniknutí nebylo, ale Jeff Daniels mě docela příjemě překvapil a zahrál to dobře, ale na Johna Goodmana prostě neměl a i když tam John nedostal skoro žádnej prostor, tak tam byl suveréně nejkrutější, ale jinak už se tam nikdo moc neukázal. Mě se tenhle horor líbil, protože ty pavouci vypadaly fakt drsně a vzbuzovaly i strach, takový malý chlupatý šmejdi a co dokážou. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Americký venkov opět v ohrožení. Producenti Spielberg a Disney jsou hodně cítit v odlehčeném rodinném ladění filmu (k tomu průměrní scénáristé a debutující režisér), ale pavouci tu naštěstí natolik zabydlují obrazovku, že arachnofobici ani slabé povahy zkrátka nepřijdou a v závěru by s hrdinou uvězněným v pavoučím hnízdě neměnil hádám nikdo. Nejzajímavější nakonec je, jak v průběhu filmu hrdinovi nejen nikdo nevěří, ale navíc je s úmrtími způsobenými pavouky spojován a nepříjemně ovlivňují jeho ekonomickou situaci. Bez karikatury Johna Goodmana bych se asi jako jeden z mála obešel. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Že prý klíště zabijete tak, že jej opatrně zabalíte do papírového kapesníčku a pak zapálíte. Exploduje. Chytil jsem kvůli tomu už třikrát boreliózu, abych to řácky vyzkoušel a ani jedno klíště nebouchlo. A pak věřte filmům. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Tkaví tkalci, malíčky i palci / vzhůru, dolů, máme na to školu..“ Mix hororu, komedie a vzhledem k útočnosti pavouků i sci-fi s neodolatelným vyhlazovačem nejen hmyzí havěti Delbertem McClintockem (J.Goodman). Kdo nechodí do sklepa pro brambory kvůli strachu z bezobratlých, ten ať si raději pustí newyorkského Tarzana v modročerveném kostýmku.. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Celkem to ušlo až do uhozenýho finále, kde Jeff Daniels svádí souboj s hořícím pavoukem, to už se člověk musí smát:)) Zážitek z filmu se podstatně zvyšuje, pokud člověk skutečně trpí arachnofobií (jako já). ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Pavouků jsem se nikdy nebál, ale v poslední době už to vypadá jinak...Je totiž dost dobře možné, že se mi tenhle vskutku povedený horor zažral do podvědomí a po letech se plíživý přízrak strachu začíná projevovat :). Ne teď už vážně - "Arachnofobie" je jeden z nejpovedenějších hororů ,které jsem viděl a velikým plusem, které nabízí, je mnohdy naprosto odzbrojující humor a skvělý výkon Jeffa Danielse...Na základní škole jednu dobu náš nejoblíbenější a nejcitovanější film. ()

Související novinky

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

Úmrtí herce Juliana Sandse bylo potvrzeno

28.06.2023

Britský herec Julian Sands byl od 13. ledna tohoto roku veden jako nezvěstný poté, co se vypravil na turistickou trasu zasněženými horami v oblasti Baldy Bowl přibližně 45 mil na východ od města Los… (více)

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

Christopher Landon chystá remake Arachnofobie

03.06.2022

Režisér Christopher Landon (Slečna bestie, Všechno nejhorší) se oficiálně upsal režii remaku kultovního hororu Arachnofobie z roku 1990. Původní snímek natočil Frank Marshall (Přežít, Kongo), hlavní… (více)

James Wan a strach z pavouků

James Wan a strach z pavouků

12.06.2018

Mistr hororu James Wan (V zajetí démonů, Saw: Hra o přežití) má momentálně plné ruce práce s vládcem oceánů, mezitím ale pod záštitou své produkční společnosti Atomic Monster nezapomíná ani na své… (více)

Reklama

Reklama