Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Při nedostatku mužů, děl a zásob překročit generál Washington se svou armádou řeku Delaware k bitvě, která nakonec zaznamenala obrovský historický moment. V roce 1776, míň než šest měsíců po uzavření deklarace o nezávislosti, byla spojenecká armáda pod vedením generála George Washingtona na pokraji naprosté porážky. Při nedostatku mužů, děl a zásob, jakkoli to chtěl Washington udělat, musel se svou armádou překročit řeku Delaware k bitvě, která nakonec zaznamenala obrovský historický moment. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Juto 

všechny recenze uživatele

Ak hľadáte vynikajúce efekty, nemusí to byť pre vás, ak sa snažíte si pozrieť históriu v amerike s dobrými hereckými výkonmi tak sa vám bude film páčiť. 6/10 ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jeff Daniels poměrně překvapivě obsazený do role genrála Washingtona ještě překvapivěji odvádí velmi solidní výkon. Celkově je na filmu poznat, že je dělaný pro televizi, ale jinak musím konstatovat, že se tvůrcům podařilo do 1,5 hodiny vtěsnat veškeré zásadní momenty, které napomohly ovlivnit jednu bitvu, důležitou pro pozdější samostanost USA. ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Dle meho subjektivniho nazoru prumerny snimek, Jeff Daniels mi do role generala Washingtona absolutne nesedl a cele to je citi lacinosti. Skoda. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Pozerateľné len v telke. A ako TV projekt to vyznieva celkom dobre. Pár zaujímavých scén, slabá výprava, smiešny Daniels. Ako nástroj na výučbu dejepisu, môže byť... ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Poctivě natočený film bez patosu s charizmatickým (kdo neviděl neuvěří) Jeffem Danielsem v hlavní roli. Ale že by bylo dobývání Trentonu až taková selanka ? ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

na to že to byl pouze TV projekt mě to přišlo velice solidiní podle toho i hodnotím 4 hvězdičkami ovšem kdyby to nebyl TV film určitě bych tomu dal méně hvězdiček :o) Co se týče Jeffa Danielse myslím že roli zvládl celkem obstojně takže mi tam nikterak nevadil ba naopak myslím že se tam náramě hodil . shrnuto pokud není nic na práci a zrovna to vysílají není důvod se nepodívat. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele

Jako televizní film hodně kvalitní. Nedostatek akčnosti bych tomu rozhodně nevytýkal, ona ta likvidace hesenské posádky v Trentonu asi skutečně vypadala tak, jak je ve filmu ukázáno. Opici vyspávající vojáci se ani nestačili seřadit, nehledě na to, že jejich lineární způsob válčení se jaksi nehodil do konceptu války o nezávislost, vedené většinou spíš v duchu schemat bojů s Indiány. Mimochodem, Američané paradoxně nevyhráli s Brity během války za nezávislost jedinou polní bitvu "evropského" střihu....Fascinoval mně Jack Daniels - Pan Herec, jehož schopnosti jsou podle mně poněkud nedoceněny a zůstávají ve stínu poněkud pokleslých frašek typu Blbý a blbější nebo 101 dalmatinů. V době, kdy jsme film viděl, jsme četl velmi přesvědčivou monografii G. Washingtona od německého historika Franze Herreho a měl jsem pocit, že Daniels musel tuhle knihu číst. Skvěle totiž vystihl Washingtonovu topornost, určitou těžkopádnost a přitom cosi, co ani není možné nazvat charizmatem. Takže 80% ()

Reklama

Reklama