Reklama

Reklama

Cesta domů

Trailer

Obsahy(1)

Matka malé Amy nepřežila dopravní nehodu. Dívka teď musí žít se svým otcem, se kterým si moc nerozumí. Otec je podivínský vynálezce a vyrábí si po domácku ve stodole létací stroj. Jednoho dne přijede blízko k jejich domu, kde je neporušená příroda a mokřina, bagr stavební firmy a začne tam likvidovat vegetaci. Zničí také hnízdo divokým husám, ale Amy vajíčka zachrání a odnese si je do stodoly. Stane se "adoptivní matkou" šestnácti divokých housat. Po náročných přípravách ukáže svým chráněncům, kteří by se jinak instinktivně učili od rodičů, cestu na jih. Zachrání tak nejen mladé husy před dlouhou zimou, ale i hnízdiště divokých ptáků před devastací ze strany stavebních investorů. (TV Nova)

(více)

Recenze (46)

golfista 

všechny recenze uživatele

Milý rodinný film s "husím" námětem není jen o lásce k přírodě, ale hlavně o porozumění mezi lidmi. Fuj to byla fráze - ale je to tak :-) Anna Paquin i po svém vynikajícím výkonu v Pianu dokázala, že z ní roste výborná herečka. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sobotní dopoledne na České televizi po boku s tímto pohodovým, rodinným a milým filmem, který svým příběhem určitě nezklame. Dokonce si i pamatuju na chvíli, kdy tenhle film byl novinkou u nás ve videopůjčovně. Ježiš, to ten čas letí... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Vskutku netradicni scenar (pry podle skutecnosti) o divce, ktera se rozhodla letet spolus husim hejnem - je to docela blbost, ale uci deti nenasilne lasce k priprode - takze to urcite neni film bez smyslu ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat rodinný film, vlastně pohádka, v níž se může každý divák snáze identifikovat se svou postavou - děti s hlavní prepubertální hrdinkou (je žensky křehká a zároveň prožívá klukovská dobrodružství), otcové s hračičkářským kutilem letcem, neboť každý správný chlap je takovýhle velký kluk nadšenec, a matky s tím křehkým rodinným poutem, která se tvoří a zesiluje mezi otcem a dcerou ... i když se nabízelo napsat spíš s těmi ... husami? :-) ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Andulka Paquinová má husičky doma a kupodivu je možné o tom natočit poměrně fajn film, ovšem to oscarové ocenění je pro mě docela slušná záhada. Ale co, mám jiné záhady na luštění - kupříkladu proč je na ČSFD reklama na ČSFD. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Roztomilý film o nově nalezeném životním cíli jedné smutné dívčiny, které ke štěstí pomáhá úžasný otec Jeff Daniels. Na svou dobu nepřekonatelné záběry kachního hejna (ne lejna). ()

juta 

všechny recenze uživatele

To už je let, co jsem tohle viděl, nejprve jsem byl na pochybách, ale postupem času jsem si vybavoval příběh. Filmu přidává i fakt, že něco podobného se skutečně stalo, ale tohle je natočeno opravdu hezky a jakoby tomu přidali osobité kouzlo, navíc hudba vytváří dokonalý doprovodný prvek, takže výsledek je více než dobrý. No a nakonec bylo dost vtipné, když skončil film, tak naběhl teleshopping a v něm reklama na pekáč na kachnu. :D ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prijemny rodinny film s netradicnym pribehom v hlavnej ulohe s roztomilou mladou Annou Paquin. Skoda len, ze sa trochu viac nevenoval rodinnym vztahom, takze som si az tak velmi ako som dufal neoblubil postavy a moju pozornost udrzovala hlavne zvedavost ako sa to cele skonci. Vdaka tomu to je film iba na jedno pozretie. 6/10. ()

starbrejkr 

všechny recenze uživatele

Jak vidím, tak u nás nepříliš známý film, škoda.....Možná na někoho působí trochu pateticky, ale mě dostal....na konci jsem měl slzy v očích ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

I ked som nevidel prvých 10 minút z filmu, nemyslím si, že som o nejakú dejovú časť prišiel. Cesta domov je pre mňa príjemným filmčekom, ktorý síce nie je zlý, no v dnešnej dobe si naňho nikto nespomenie. Rozmýšľal som, či dať tri, alebo štyri hviezdičky, no scéna so sprchou(, v ktorej je Anna Paquin neuveriteľne nepríjemná, až otravná) ma utvrdila v tom, že tento film je len mierny nadpriemer, ktorý vyzdvihuje iba skvelý Jeff Daniels. A čo sa OSCARovej nominácie za kameru týka, myslím si, že kamera Farga, alebo Anglického pacienta bola omnoho omnoho lepšia... ()

charge odpad!

všechny recenze uživatele

Filmy s Jeffem Danielsem mám celkem rád, ale tenhle byl zkrátka ústřel, celej film o husách od jejich zrození až po jejich vzlet do teplých krajů, do toho ještě fakan, kterýmu není nic dost dobrý, její otec typicky fousatej a vlasatej aktivista, stupidní bengaboy, kterej se chce ptáků zbavit tím, že jim přistřihne křídla, aby pak nemohli vzlétnout, potom ale nechápu jak se jich chce jinak zbavit, poté následuje hodinové učení ptactva s pomocí rogala jak létat, od poloviny nesledovatelný. 0% ()

sator 

všechny recenze uživatele

Námět 5 scénář 4..Myslel jsem, že zvířata mají instinkty vrozené opravdu by nedoletěli na jih sami ? ()

Reklama

Reklama