Reklama

Reklama

Cesta domů

Trailer

Obsahy(1)

Matka malé Amy nepřežila dopravní nehodu. Dívka teď musí žít se svým otcem, se kterým si moc nerozumí. Otec je podivínský vynálezce a vyrábí si po domácku ve stodole létací stroj. Jednoho dne přijede blízko k jejich domu, kde je neporušená příroda a mokřina, bagr stavební firmy a začne tam likvidovat vegetaci. Zničí také hnízdo divokým husám, ale Amy vajíčka zachrání a odnese si je do stodoly. Stane se "adoptivní matkou" šestnácti divokých housat. Po náročných přípravách ukáže svým chráněncům, kteří by se jinak instinktivně učili od rodičů, cestu na jih. Zachrání tak nejen mladé husy před dlouhou zimou, ale i hnízdiště divokých ptáků před devastací ze strany stavebních investorů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (46)

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Pekný rodinný film, ktorý je podobne ako novší film Rozprestri krídla o vzťahu človeka a prírody. Tentokrát je však inšpirovaný skutočným príbehom. Produkcia je dobrá aj keď pri detailných záberoch Amy na rogale vidieť, že sú natáčané pred zeleným plátnom. Príbeh je vyrozprávaný uvoľnene bez tlaku na veľkú dramatizáciu hoci niekoľko dramatických momentov tu je. Herecky to nie je na Oskara, ale svoje roly hrajú herci dobre. Pre Annu Paquin bola úloha Amy len treťou skúsenosťou, ale za sebou už mala Piano a Janu Eyrovú. Jeff Daniels, ktorého si všetci asi pamätajú z filmu Blbý a blbejší, si tu pre zmenu zahral bláznivého rojka, ktorý sa nebojí nechať dcéru riadiť rogalo. 70% ()

cab 

všechny recenze uživatele

Krasne prevypraveny pribeh holcicky, ktera pri autonehode prijde o svoji maminku a musi se prestehovat do Kanady za svym biologickym otcem, jez je blaznive posedly vyrabenim ruznych vynalezu a ultralehkych letadylek. Dcera v novem prostredi strada az do chvile, co si odnese nalezena husi vejce domu a zacne se o ne starat. Chtelo by se rict, ze se jedna vice o prirodopisne pojednani, ale nenechte se zmylit. Jde o za srdce chytajici mile putovani s ekologickym podtextem, ktery nevadi. 70% ()

Reklama

Pavlin 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film,který možná toho ,kdo hledá dokonalé filmy neuchvátí.Nese v sobě však hluboké myšlenky o vztahu otce a dcery a jeho touze a snaze dělat všechno dobře.Čistý,upřímný a otevřený příběh podle skutečné události.Pro mě navíc krásný vztah k přírodě.Takovéto komorní klidné filmy směrující k porozumění mám moc rád. ()

Lucas87 

všechny recenze uživatele

Tento film mi vyrazil až dech, začíná tragickou události, a divoké husy jsou prostředkem jak překonat psychické trauma ze ztráty matky a najít si vztah s otcem, kterého dcera moc nezná. I když víte, že v tomto rodinném filmu vás čeká šťastný konec tak nemůžete si nevšimnout jaké napětí v sobě pociťujete. Záběry ze skvělé kamery na divoké husy a na letadlo "husí máma", jsou prostě krásně a podkresleny vynikající hudbou. Byla by škoda tento film neocenit jinak aspoň z mé strany. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Takhle má vypadat rodinný film, vlastně pohádka, v níž se může každý divák snáze identifikovat se svou postavou - děti s hlavní prepubertální hrdinkou (je žensky křehká a zároveň prožívá klukovská dobrodružství), otcové s hračičkářským kutilem letcem, neboť každý správný chlap je takovýhle velký kluk nadšenec, a matky s tím křehkým rodinným poutem, která se tvoří a zesiluje mezi otcem a dcerou ... i když se nabízelo napsat spíš s těmi ... husami? :-) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Film byl původně natáčen pod názvem Flying Wild a tento název nesl i prvotní trailer. Několik týdnů před uvedením do kin byl však film přejmenován na Fly Away Home. (peetriss)
  • Film je volně inspirován skutečným příběhem kanadského vynálezce, ultralightového nadšence a umělce Billa Lishmana, který v roce 1993 absolvoval úspěšný let, vedoucí hejno hus z kanadského Ontaria do jejich zimoviště v Severní Karolíně. (peetriss)

Reklama

Reklama