Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (500)

POMO 

všechny recenze uživatele

William Forsythe jako drsňácký lokální šerif je zde zdatnou protiváhou hrubiánství partičky sadistů, která konečně (díky bohu) taky dostane pěkně přes hubu. S prvním dílem tak tento sequel tvoří slušnou kombo-variaci na Texaský masakr, která do vděčného soudku redneck-řezničiny vnáší černý humor a lehce perverzní zábavnost. Menší role kultovních tváří žánru potvrzují Zombieho srdcařství. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Konečně dokonalý film pro naše drahé hospodyňky, dospívající děti a mladistvé intelektuály! Citlivý romantický příběh o lásce a rodinných hodnotách, protknutý spoustou symboliky a skrytých poselství, nenechá snad jediné oko suché. Místy až něžná režie pana Zombieho skvěle ladí s uhrančivými záběry rozkošných zákoutí amerického středozápadu! Špička ve své třídě, vrchol Robovy tvorby, tak to máme my horníci rádi ... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Vskutku hodně drsný snímek, který svojí syrovostí a neučesaným pojetím má hodně blízko k Hopperově klasické prvotině Texas Chainsaw Massacre. Dynamická režie a smrtící tempo a pro mně osobně jeden z nejlepších hororů letošního roku....PS: A hraje tam Leoš Suchařípa! :o) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Maximálně brutální, extrémně sprostý (údajně 224 „faků“), ani kapku morální – takový je druhý film hudebníka, režiséra, scénáristy a provokatéra Roba Zombieho. Kladné postavy se zde nevyskytují. Pokud narazíte na nějaký humor, pak zcela náhodou na humor šibeničního rázu. Lidské tělo je pro Zombieho jenom flák masa obalený v kůži. Proříznutí hrdla nebo prostřelení lebky patří ještě k těm mírnějším „saďárnám“. Největším problémem filmu je tupý scénář – nemáte komu fandit, nanejvýš si budete přát, aby se ti „motherf**kers“ konečně navzájem zmasakrovali. O nic jiného než masakrováni zde ani nejde. Hádám, že s vyšším rozpočtem by počet mrtvých narostl geometrickou řadou, takhle dostávají prostor i dementní hlášky, vtipné jedině smrtelnou vážností, s níž jsou pronášené („Nejistotu šoupni do pytle a hluboko zakopej“). Naopak režie je až překvapivě kvalitní, obzvlášť předtitulková přestřelka a „poslední jízda“, kde Zombie efektivně skloubil střihovou režii s říznou hudbou. Výsledek rozhodně působí poněkud rozpačitým dojmem, celý film navíc není jasné, jestli Zombie pojetí tohoto psychothrilleru (na horor zapomeňte) coby rodinného dramatu myslel vážně nebo jako těžkou ironii, každopádně jsem si některé pasáže opravdu užíval a navíc byla má slovní zásoba obohacena o roztomile vulgární „chickenfucker“ (trefně počeštěno jako „kurojebal“ :). 70% Zajímavé komentáře: Mr.Apache, oli.G, castor, Mordenroth, arie ()

lebowski 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší, reálnější, než Dům tisíce mrtvol, pokud čekáte horor, tak to je to poslední co to je, je to hodně drsný thriller o utěku, a zároveň lovu na ně, zbývajících členů vraždící rodiny. 7/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Musím konštatovať, že Rob Zombie mi ako režisér vôbec nesedí. Tá špinavosť a nekompromisné násilie sú sympatické, ale Robove scenáre sú proste katastrofálne a načisto mi bránia vychutnať si niektoré solídne režijné vychytávky... ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Napodruhé se už Zombie z pozice režiséra nesnaží o tak zlou atmosféru jako prvně, ale spíše se soustředí na absolutní nášup exploitationu, který diváka doslova smete. Tohle není mainstreamový čajíček pro teenagery, ale kurevsky zvrácená a úchylná zábava pro silné žaludky. Šerif Wydell Williama Forsytha pro mě od teď bude zosobňovat tu nejostřejší umanutost a nekompromisnost, která se kdy grupě vraždících maniaků postavila. Jeho závěrečné sólo se sešívačkou je genialita par excellance, stejně jako zbytek filmu. Pravda, v rámci diváckého vkusu, jelikož napoprvé jsem, přiznám se, tuhletu šílenou jízdu opravdu nepobral. Stejně jako u prvního dílu to chce mít prostě něco nakoukáno. ()

T2 odpad!

všechny recenze uživatele

Rozpočet $7miliónovTržby USA $17,044,981Tržby Celosvetovo $19,390,029║ Prehnaná samoúčelná brutálna nehoráznosť, čo som ani nedokázal dopozerať. Rob Zombie ide zatiaľ svojim štýlom úplne okolo mňa. /0%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Prvoplánovité a zbytečné. Hodně krve, hodně mlácení a snahy o co největší úchylárnu. Všechno k ničemu, protože Rob Zombie, i když má velmi špinavý styl plný všeho možného jen ne toho, o čem si povídají křesťané, dokazuje svou nekonečnou zvrácenost, které obětuje klidně celý snímek. Příběh sleduje jednu hodně ujetou rodinku a nenabízí prakticky nic zajímavého. Pokud měl tohle být horor, tak propadá na celé čáře a vyvolává více smíchu než strachu v divákovi, který prohlédne jeho povrchnost. Nudný příběh, v kterém stále očekáváte velký zvrat a něco překvapivého a ono nic. ()

Adrian

všechny recenze uživatele

Úchylný pošuk v svojom druhom režisérskom počine ukázal, že hlavu nemá totálne vymydlenú a viaceré žánre (od exploitation až po road-movie) a ich podruhy má "napozerané" a rovnako dobre vie evokovať feelilng doby 70´s. Dialógy rezonujú v mantineloch "geniálne" až po "WTF". Miestami perfektná hra so zabehanými "pravidlami" (hlavne prehodenie rolí trpiteľ/sadista v závere), avšak na môj vkus nehorázne naťahovaná (hmm, keby bolo viacej nahotiniek so Sheri Moon, možno by som sa na celú vec pozeral inakšie ;-) ). Panoptikum úchylov celého sveta každopádne našlo svojho nového guru! P.S.: I moja dokonala maličkosť sa môže občas prekríknúť a zmýliť v úsudku :) Po druhom pozretí musím rozhodne s hodnotením hore -> vyššie zmienené pozitíva sa totiž výrazne umocnili. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Film o jedné moc fajnové rodince, ve kterém vystupuje klaun či třeba i Groucho Marx. Přímo tak žadoní o projekci v kruhu nejbližších. Abyste pak mohli sledovat kdo z členů rodiny odpadne jako první, druhý... Rob Zombie totiž dokazuje, že je regulérní magor. Ovšem talentovaný. Natočil cosi na pomezí mnoha žánrů. Ale to cosi je stylové, nekompromisní, na těch správných místech vtipné a v podstatných rolích skvěle zahrané. V těch vedlejších je to spíše na bázi "já na kámoše, kámoš na mě", takže tam to místy nepěkně dře. Režijně je Rob hračička, který se nenechá příliš omezovat rozpočtem. Vypadá to jako první komiksový Preacher, akorát bez té nadsázky. Atmosféra je tak správně dusná a prašná, až je jak vystřižená z pohraniční McCarthyho trilogie. Přesto vše jsem celý film přemýšlel zda straní šerifovi, vyvržencům či se snaží být nestranný. Za co však Zombiemu tleskám je, že mě dokázal znejistět. V každém druhém filmu uvidíte větší úchylnosti i neskonale větší porci násilí. Ovšem snad jen v pozapomenutém Henrym (a jedné scéně ve Fincherově Zodiackovi) bylo filmové vraždění tak "reálně" znepokojivé. Pár chyb se tu najde, ale všechny je naprosto přebíjí výkony tria Haig, Moseley a Forsythe. Ty snesou ta nejpřísnější měřítka. A to nejen v rámci žánru. Což ostatně platí o Vyvržencích pekla i celkově. PS: To o výkonech platí pro originální znění. Tuzemský dabing zůstal věrný distribučnímu názvu a je vskutku jak vyvržený přímo z pekel. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Lepší než Dům tisíce mrtvol (až na Spauldinga, tady už tak hustej neni). William Forsythe je bůh. To tak pro začátek. Rob Zombie je prostě dobrej. A navíc je vidět, že ten člověk má fakt nakoukáno už jen kvůli castingu, protože vidět Kena "kositele zombíků" Foreeho pohromadě s Dannym Trejem a úchylnou držkou Michaelem Berrymanem je prostě ráj. Btw Sheri Moon je maximálně pomrdáníhodná (zvlášť když dělá ty svoje chinese, japanese, look at these tanečky) ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě překvapuje, s jakým umem a vyzrálostí natočil a napsal Zombie svůj teprve druhý film. 1, První dokonalost tkví v příběhu. Ten má ne jeden, ale rovnou čtyři konce (jeden hned na začátku), a rozhodně netrpí schématičností nebo linearitou. A ještě v rámci vyprávění stihne Zombie vyjebat s filmovými kritiky, viz postava Marty Walkera. 2, Zombiemu funguje taktéž filmový jazyk, ve filmu v podstatě koncentruje všechny styly, které se od konce 19. století objevily – tj. montáž (chlap se de vychcat – střih – záběr na nalévání kávy), stop-záběry jak z Truffauta, steadicamy, stíračky a plátkování obrazu, Kenworthyho šnorchl (osvobozující objektiv od kamery), hlediskové pohledy z Hory mají oči apod. 3, Postavy nikdy nedělají to, co po nich divák vyžaduje. Buďto ucuknou, přestože by mohly terorizovat, nebo naopak nechávají prostupovat do příběhu svojí vlastní psychologii, přivlastňují si okolí a chovají se nepředvídaně. ____ Tohle všechno pramení z osoby Zombieho, který nezůstává na režisérské sesli, ale jeho vklad vychází i ze scénáře a z toho, že je trochu vyšinutý, ctí kult Mansona atp. Zombie je zkrátka člověk živočišný, multiumělec (podobně jako spisovatel, malíř, režisér a scénárista Clive Barker), v němž se konvenční filmařina střetává s osobností svérázného hard-coráře a s vizáží a myšlením Alana Moorea. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Rodina, která tyto brutální činy spáchala, bude jednou provždy známá jako ´´Vyvrženci pekla“..... Taková normální rodinka po americku. Sex, hnus a mrtvoly. Abych nezapomněl – zvrhlý kecy. Nejdřív to vypadá na masový vrahy s nadsázkou. Ale zdání klame. Ženský řvou, chlapi trpěj. I když uznávám, že za tupost si i ti nevinní umřít zaslouží. Nadsázky postupně ubývá a zbyde jen úchylnej humor doprovázející utrpení, které má pobavit. A to mě nebaví. Líbí se mi styl R.Zombie, ale scénář plný oblud a mejdanů na hovno je divnej. Nic na tom nezmění ani optimistickej konec. Možná ale jen nesnáším blbý klauny! PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** Víte že? Film R.Zombie věnoval jako vzpomínku na Mathewa McGroryho, který si tu také zahrál a že za jménem Sherry Moon Zombie se ukrývá manželka R.Zombie? Sympatická žena! ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně o řád horší než Dům tisíce mrtvol a na 4 to vytahuje jen závěrečný videoklip (který sám je jen přílepek, jenž NAPROSTO nedává smysl a neladí s ničím ve filmu, ale zásluhou hudby je efektní jak sviň a asi nejlíp ukazuje, jak měla nezvoraná verze Vyvrženců pekla vypadat). Nemůžu se zbavit dojmu, že se Zombie snažil o jakousi buranskou Thelmu a Louisu a původní nemotivované fascinující síly zla ukázat jako obyčejné lidi s pevnými rodinnými vazbami, kterým lze porozumět, o postavách se ale nedozvíme nic nového, co by nám je postavilo do nového světla, a tak ani při pohledu na jejich emotivní utrpení se nelze ubránit vtírající se myšlence, že se stále díváme na amorální hajzly, které neomlouvá vůbec nic. Jejich sympatičnost byla založena na tom, že dokáží bez omluv a výčitek svědomí využívat slabé a oběti jako materiál pro vlastní potěšení; to Zombie škrtá, neb zde se rodinku snaží omlouvat, aniž by její původní poživačnou zvrácenost nahradil něčím funkčním. Ve výsledku nám pak prezentuje skupinku sígrů, kteří "can give it, but can't take it". Další rozpor tkví v tom, že původní schéma zlé rodiny z Texaského masakru motorovou pilou je v souladu s dobovou náladou nekompromisní kritikou klasického rodinného modelu. V DTM Zombie tohle filmové klišé přebírá jako obyčejnou cool proprietu, ale ač nechutnost rodinky Fireflyových geekovsky zjemňuje, v zásadě nejde proti duchu antirodinného schématu. Nicméně tím, že se ve VP snaží přímočarý styl DTM obohatit OBHAJOBOU rodinného modelu v jeho zvrácené podobě, vytváří Zombie něco, co kvůli své fundamentální vnitřní rozporuplnosti naprosto nelze přijmout. Se znalostí Halloweenu usuzuji, že Zombieho komplexnost a dvojakost negativních postav baví, tvrdím ale, že se při jejich zpracovávání nedokáže zbavit povrchní kulervoucnosti a líbivého pozlátka a měl by se věnovat tomu, co umí opravdu perfektně: efektním šokujícím úchylárnám. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně dohnal můj dlouho odkládaný rest a jsem velmi spokojen. Velmi syrová, špinavá, oplzlá road movie, ve které je účast tolika ošklivých lidí, že si to nedovedete ani představit. Musím také vychválit velmi ostré, drsné a vtipné hlášky a slušná porce gore, která tenhle hixploitation dělá velmi nadprůměrným. 75% ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Nulová atmosféra, žádný výrazný klaďas a dech beroucí záporák si taky odskočil, tupý scénář plný nesmyslných dialogů a scén. Pokračování komentáře je jisto jistě SPOILER!! Psán pro uklidnění mých nervů! Za prvé.. Používejte stejné tužidlo na vlasy jako Sheri Moon Zombie, protože její vlasy zůstali v původním stavu za jakýkoli situace!!.. za druhé.. Milí rodičové, učte své děti, že jestli někdy budou utíkat pro pomoc s kůži svého partnera přes obličej, ať dávají pozor na cestu!! Mohlo by je srazit auto.. za třetí.. Nikdy se nezmiňujte nějak hanlivě o Elvisovi před policistou, kterému zabili bratra, mohl by se rozčílit a to přece nechceme.. za čtvrté.. Když chcete někoho upálit, polijte i je!! Né jen koberec okolo.. za páté.. Za jakékoliv situace, i když se soustředíte na škrcení jiné osoby, dávejte pozor, jestli nejde někdo kolem. Mohlo by se to hodit.. a za šesté.. Nejlepší lék na stigmata, je řízení auta.. Nevěříte? Věřte! :-) ()

Reklama

Reklama