Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Taková normální rodinka Fireflyů.. Zombie od Domu čtyřciferného počtu nebožtíků o několik tříd filmařsky vyrostl a jeho svižné dílo mi atmosférou připomínalo From Dusk Till Dawn, jen ještě o dost brutálnější, vulgárnější (a to počítám i promotéra všemožných druhů vagín před Titty Twisterem v podání Cheech Marina) a samozřejmě bez upírů. Zaujal William Forsythe jakožto pomstychtivý šerif Wydell, který, aby mohl bojovat s monstry, stal se jedním z nich (mimochodem brilantně namluvený českým králem dabérů podobných týpků Liborem Hruškou) a jelikož mám asi jako každý v sobě špetku De Sadeho, moc mě mrzí, že nebyl se svou vendetou na konci důslednější.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

No, tak kdejaká teenagerovská hororová produkce je proti tomuhle nasládlá limonáda. I když o horor jako takový se rozhodně nekoná. Morální hodnocení tentokráte stranou. Zatraceně zvrácená a extrémně vulgární „podívaná“ se zběsilým tempem, která jednoznačně potřebuje, aby divák už měl něco v daném žánru nakoukáno. Kritiky ohledně přístupu k násilí a jeho živého vyobrazování na plátně jsme byli svědky nesčetněkrát. Takové filmy, otřásající zaběhlé postupy, jako The Fight Club, A Clockwork Orange, The Falling Down nebo Natural Born Killers jsou ale přeci jen někde jinde. Bezuzdně krvavé jízdě vévodí nejen nekorektní scény, ale i nekompromisní William Forsythe a Sheri Moon, které si odteď budu mnohem pečlivěji všímat. Problémem je viditelně hloupý scénář, i když nevím, zda-li i to nebyl úmysl (protože dialogy jsou i se smrtelnou vážností pronášeny). Permanentní krvavá masturbace začíná úprkem povedené rodinky před bandou po zuby ozbrojených policajtů, zatímco matka Fireflyová to nestihla a v poutech skončila v policejním autě. Respekt budící dětičky ale nedovolí nikomu, aby se pletl do jejich krvavých hrátek, i když z umanutého šerifa Wydella, co jim je za prdelí, jde docela strach. Rob Zombie točí neučesané filmy, co několikrát dokonale knokautují diváka. Surová a přímočará akce je přesně taková, jakou (pokud máte na film odvahu) chcete vidět. Zombie dokáže navodit neuvěřitelně sugestivní feeling 70. let. A ten samý Rob Zombie definitivně vyzval veškeré hororové tvůrce na dost zajímavý souboj!! Konkurovat mu momentálně může snad jen Alexandre Aja!! Ostatní by se měli "stydět" a v přítmí kina srkat tu svoji limču.. ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle pokračování House of 1000 corpses, už neni tolik brutální, což by mělo uškodit, ale neni tomu tak, protože, Robík Zombík si tentokrát dal mnohem víc záležet po filmařský strance a podle mě se mu to povedlo, ale tim nechci říct, že by ze svýho filmu odstranil násilí, to vůbec ne, nezůstal svojí pověsti nic dlužen a několik scén bylo vynikajicích a bylo na nich vidět, že Zombik je na podobny drsny sceny machr, z každýho záběru na diváka dýchá atomsfera strachu a násilí a i když v tomhle filmu hrajou nepříliš známý herci, teda až na Dannyho Treja, kterej je tady pěkně vypasenej, tak neni hereckým výkonům co vytknout a jejich vyzáži už vůbec ne a zůstala i moje oblíbená posta klauna v podání Sida Haiga, kterej asi moc dětí v šapitó nerozesměje ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímalo by mě, jestli Zombie počítal s navázáním na 1000 mrtvol, už když přidával otazník k nápisu "The End". Na každý pád se nezastavuje, neohlíží, pálí mosty a jede dál. Co zobrazovala jednička, netřeba opakovat a posouváme se k zase dalším hororovým subžánrům. Je to opět velmi sebereflektivní, i když méně černohumorné. Víc utržené z řetězu, ale zároveň méně přeplněné nápady, spíš rozvíjející jeden konkrétní. Závěr silný, ale jinak než minule - tentokrát nejde o kvantitu násilí, ale kvantitu nenávisti a agrese. Intenzivní zážitek, který překračuje hranici hororové zábavy a ke konci se stává nepříjemným. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Citacemi prošpikovaná, jižansky freakovitá, naturalistická, režijně vychytaná (hlavně ten střih a interpunkce!) a nekompromisně cynická antiteze o instituci spořádané americké rodinky, pojatá jako poohlédnutí za zvyklostmi béček a exploatation movies. Z obecného čili konformistického hlediska (které bohužel převládá) se Vyvrženci jeví jako další výpotek série násilnických, problematických a těžce vulgárních úchyláren pro úzkou diváckou skupinu tzv. "vypatlanců", nicméně radím, nenechat se touto optikou předsudků omezovat, nedej Bože ovlivňovat. Enfant terrible Zombie sice nezapře, že mnohé scény ve velké míře odrážejí jeho osobní zaujetí vrahounem Mansonem, což může slabší povahy nadmíru rozladit, ale to není důvod, proč v sobě pokrytecky potlačovat nadšení z kvalitní filmařiny. Rob má nejen nakoukáno, ale překvapivě i zastláno pod čep... kšticí a nedopouští se samoúčelnosti. Jo, já si to užil královsky. P.S. Ken Foree mi udělal skutečnou radost! ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

  • Karen Black požadovala daleko vyšší plat za roli matky Firefly. Rob Zombie k tomu nesvolil a požadoval přeobsazení této role za zkušenou herečku Leslie Easterbrook. (c.tucker)
  • Kapitán Spaulding, jež hraje otce Otise B. Driftwooda, je ve skutečnosti jen o 12 let starší. (Geriel)
  • Rosario Dawson měla původně ve filmu malou roli zdravotní sestry, ale její postava byla vystřižena, protože Rob Zombie si nepřál mít ve filmu scény s Dr. Satanem. (c.tucker)

Reklama

Reklama