Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné pokračování hororu Dům tisíce mrtvol - pár měsíců uběhlo od doby, co rodina masových vrahů Fireflyových poslala k odpočinku několik svých posledních obětí, mezi kterými byl i poručík George Wydell, bratr současného šerifa. Ten spřádá na Fireflye, v médiích proslavené jako Ďáblovy odvržence, osobní vendetu. Při obklíčení jejich domu přesilou místních policejních jednotek se dvěma členům rodiny podaří z domu prostřílet a utéct. Za jejich dopadení je Wydell schopen obětovat snad úplně všechno. Prozatímní neúspěch ho donutí najmout si Nesvatou dvojici, dva neméně brutální texaské vrahy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (500)

castor 

všechny recenze uživatele

No, tak kdejaká teenagerovská hororová produkce je proti tomuhle nasládlá limonáda. I když o horor jako takový se rozhodně nekoná. Morální hodnocení tentokráte stranou. Zatraceně zvrácená a extrémně vulgární „podívaná“ se zběsilým tempem, která jednoznačně potřebuje, aby divák už měl něco v daném žánru nakoukáno. Kritiky ohledně přístupu k násilí a jeho živého vyobrazování na plátně jsme byli svědky nesčetněkrát. Takové filmy, otřásající zaběhlé postupy, jako The Fight Club, A Clockwork Orange, The Falling Down nebo Natural Born Killers jsou ale přeci jen někde jinde. Bezuzdně krvavé jízdě vévodí nejen nekorektní scény, ale i nekompromisní William Forsythe a Sheri Moon, které si odteď budu mnohem pečlivěji všímat. Problémem je viditelně hloupý scénář, i když nevím, zda-li i to nebyl úmysl (protože dialogy jsou i se smrtelnou vážností pronášeny). Permanentní krvavá masturbace začíná úprkem povedené rodinky před bandou po zuby ozbrojených policajtů, zatímco matka Fireflyová to nestihla a v poutech skončila v policejním autě. Respekt budící dětičky ale nedovolí nikomu, aby se pletl do jejich krvavých hrátek, i když z umanutého šerifa Wydella, co jim je za prdelí, jde docela strach. Rob Zombie točí neučesané filmy, co několikrát dokonale knokautují diváka. Surová a přímočará akce je přesně taková, jakou (pokud máte na film odvahu) chcete vidět. Zombie dokáže navodit neuvěřitelně sugestivní feeling 70. let. A ten samý Rob Zombie definitivně vyzval veškeré hororové tvůrce na dost zajímavý souboj!! Konkurovat mu momentálně může snad jen Alexandre Aja!! Ostatní by se měli "stydět" a v přítmí kina srkat tu svoji limču.. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Upřímně mě překvapuje, s jakým umem a vyzrálostí natočil a napsal Zombie svůj teprve druhý film. 1, První dokonalost tkví v příběhu. Ten má ne jeden, ale rovnou čtyři konce (jeden hned na začátku), a rozhodně netrpí schématičností nebo linearitou. A ještě v rámci vyprávění stihne Zombie vyjebat s filmovými kritiky, viz postava Marty Walkera. 2, Zombiemu funguje taktéž filmový jazyk, ve filmu v podstatě koncentruje všechny styly, které se od konce 19. století objevily – tj. montáž (chlap se de vychcat – střih – záběr na nalévání kávy), stop-záběry jak z Truffauta, steadicamy, stíračky a plátkování obrazu, Kenworthyho šnorchl (osvobozující objektiv od kamery), hlediskové pohledy z Hory mají oči apod. 3, Postavy nikdy nedělají to, co po nich divák vyžaduje. Buďto ucuknou, přestože by mohly terorizovat, nebo naopak nechávají prostupovat do příběhu svojí vlastní psychologii, přivlastňují si okolí a chovají se nepředvídaně. ____ Tohle všechno pramení z osoby Zombieho, který nezůstává na režisérské sesli, ale jeho vklad vychází i ze scénáře a z toho, že je trochu vyšinutý, ctí kult Mansona atp. Zombie je zkrátka člověk živočišný, multiumělec (podobně jako spisovatel, malíř, režisér a scénárista Clive Barker), v němž se konvenční filmařina střetává s osobností svérázného hard-coráře a s vizáží a myšlením Alana Moorea. ()

Reklama

kiddo 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně o řád horší než Dům tisíce mrtvol a na 4 to vytahuje jen závěrečný videoklip (který sám je jen přílepek, jenž NAPROSTO nedává smysl a neladí s ničím ve filmu, ale zásluhou hudby je efektní jak sviň a asi nejlíp ukazuje, jak měla nezvoraná verze Vyvrženců pekla vypadat). Nemůžu se zbavit dojmu, že se Zombie snažil o jakousi buranskou Thelmu a Louisu a původní nemotivované fascinující síly zla ukázat jako obyčejné lidi s pevnými rodinnými vazbami, kterým lze porozumět, o postavách se ale nedozvíme nic nového, co by nám je postavilo do nového světla, a tak ani při pohledu na jejich emotivní utrpení se nelze ubránit vtírající se myšlence, že se stále díváme na amorální hajzly, které neomlouvá vůbec nic. Jejich sympatičnost byla založena na tom, že dokáží bez omluv a výčitek svědomí využívat slabé a oběti jako materiál pro vlastní potěšení; to Zombie škrtá, neb zde se rodinku snaží omlouvat, aniž by její původní poživačnou zvrácenost nahradil něčím funkčním. Ve výsledku nám pak prezentuje skupinku sígrů, kteří "can give it, but can't take it". Další rozpor tkví v tom, že původní schéma zlé rodiny z Texaského masakru motorovou pilou je v souladu s dobovou náladou nekompromisní kritikou klasického rodinného modelu. V DTM Zombie tohle filmové klišé přebírá jako obyčejnou cool proprietu, ale ač nechutnost rodinky Fireflyových geekovsky zjemňuje, v zásadě nejde proti duchu antirodinného schématu. Nicméně tím, že se ve VP snaží přímočarý styl DTM obohatit OBHAJOBOU rodinného modelu v jeho zvrácené podobě, vytváří Zombie něco, co kvůli své fundamentální vnitřní rozporuplnosti naprosto nelze přijmout. Se znalostí Halloweenu usuzuji, že Zombieho komplexnost a dvojakost negativních postav baví, tvrdím ale, že se při jejich zpracovávání nedokáže zbavit povrchní kulervoucnosti a líbivého pozlátka a měl by se věnovat tomu, co umí opravdu perfektně: efektním šokujícím úchylárnám. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně dohnal můj dlouho odkládaný rest a jsem velmi spokojen. Velmi syrová, špinavá, oplzlá road movie, ve které je účast tolika ošklivých lidí, že si to nedovedete ani představit. Musím také vychválit velmi ostré, drsné a vtipné hlášky a slušná porce gore, která tenhle hixploitation dělá velmi nadprůměrným. 75% ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Některé věci bych si nepředstavoval ani v těch nejhorších snech, které jdou v tomto filmu vidět a Rob Zombie se nebojí je bez problémů hodit na filmové plátno. Zvrácený scénář diváka vůbec nešetří. Výborný střih a dobrá volba herců. Zabíjení bezbranných lidí se na filmovém plátně jen tak nevidí. Drsný snímek, ale že bych měl strach, nebo bych si musel rukama zakrývat oči, to ne. Sheri Moon Zombie má moc pěknou prdelku. +++ 5. 9. 2012 po projekci jsem měl noční můru a stejně to nechápu, protože jsem se u filmu "bavil" a je to pro mě horor s komediálním nádechem, ale je v tom něco víc, co se ukáže po nějakém čase a Rob Zombie mě v noci navštěvoval v dost zlé náladě - zvedám hodnocení! ()

Galerie (121)

Zajímavosti (22)

Reklama

Reklama