Reklama

Reklama

Jenom jeden pes má právo vést smečku. A jenom jeden muž může kočírovat drogový gang. Občas ale i ti nejsilnější alfa samci dělají chybná rozhodnutí...  Narodit se příliš bohatý přináší všude na světě stejnou volbu. Buď majetek využijete ke vzdělání a zlepšení sebe sama, nebo vás peníze zkazí a vy jich začnete zneužívat. Devatenáctiletý Johnny Truelove, mladý dealer rekrutující se z vrstvy zlatých losangeleských dětí, si zvolil druhou cestu a dovedl ji až do krajnosti. Vždycky si přál, aby ho jeho okolí vnímalo jako nesmlouvavého drsňáka, a aby si vydobyl respekt, byl ochoten udělat cokoli. Proto se také jednoho dne rozhodl unést patnáctiletého bratra muže, který mu dluží peníze. Takové činy ale americké úřady nepromíjejí ani prominentům a vynášejí za ně dlouholeté tresty. Johnny a jeho gang zpovykaných, rádoby dospělých mladíčků nyní musí vymyslet, co s uneseným, sympatickým Zackem, který starší kluky obdivuje, dělat dál. Co si ale počít, když už neexistují správná rozhodnutí, ale jen špatná a ještě horší? V kriminálním dramatu režiséra Nicka Cassavetese, jež bylo natočeno na motivy reálného zločinu, se představí především talentovaný Emile Hirsch a v netradiční herecké úloze hudební superidol Justin Timberlake, ve vedlejších rolích se ale můžete těšit také na Bruce Willise a Sharon Stoneovou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (321)

POMO 

všechny recenze uživatele

Rekonštrukcia teenagerskej tragédie, podobne ako Van Santov Elephant, akurát sfilmované tradične a spoliehajúce na emócie a sentiment (proste Cassavetes). Najdoležitejší sú herci - a Emile Hirsch a Ben Foster sú výborní, a Justin Timberlake a unesený Anton Yelchin nič nekazia. Čo film trochu kazí, sú záverečné rozhovory akože s reálnymi rodičmi, ktoré znižujú jeho autentické vyznenie a doveryhodnosť (zamaskovaná tlstá a prehrávaúca Sharon Stone je príšerná!). ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Fuck, tak za tento shit mal Ben Foster dostať motherfuckin´ Oscara! A tá fat bitch Sharon v závere mala tiež fuckin´ dobrý výstup! A... suck my dirty dick! :-) ()

T2

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $15,309,602Tržby Celosvetovo $31,649,351Tržby za predaj DVD v USA $16,466,966 //počet predaných kusov 896,283 ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Nick Cassavetes .. Tento film se snaží o dvě věci. Být zatraceně cool a šokovat svým dějem o fatálním únosu malého chlapce. Samozřejmě, to první celkem vychází. Je tu (blbeček:-)) Justin, spousta krásných a blbých slečen, hulení a pohodové mejdany v luxusních bejvácích. Takže hezká fazóna se celkem povedla. To druhé už tak díky režii nevychází, přestože je téma silné.. Bruce Willis zde má sice jen malou roli, ale mě rozhodně potěšil. Film s jeho účastí bych si dal, byť by byl jakýkoliv. Stejně jako účast Sharon Stone nebo Justin Timberlake (který byl místy nesnesitelně namachrovaný, ale celkově nehrál zas tak špatně - a to ho jako zpěváka nesnáším!) měla i ta jeho sloužit ke zviditelnění drsného příběhu, kterému k nadprůměrně zvládnuté výšině chyběla jen lépe zvládnutá režie, zvláště závěrečné třetiny. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Všichni jsou tam hrozně cool a drsný, až je to chvílema trapný. Emile Hirsch má divný fousy a ty zpovědi zůčastněnejch reportérovi jsou opravdu nudné. ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Alpha Dog je ohromně zajímavý v tom, že nestojí na hlavní „based on true“ linii, ale staví do popředí jednotlivé peripetie, večírky a kalbičky. Tenhle koncept nedůležitého příběhu, ale důležitých jednotlivých scén je hodně drzý a svůdný. Jen u toho Timberlakea si nejsem jist, jestli umí doopravdy hrát, nebo mu zas někdo za bakšiš „zkomponoval" kulervoucí charakter. ()

mandes 

všechny recenze uživatele

tak mňa ten film dostal.vyborný herci ( aj Justin Timberlake ) skvelá hudba , strih ,réžia a naozaj hustý záver. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

:::::::::::::::::::::::::::: Tak tohle jsem nějak nepobral ???? Možná ani nepochopil ........ :::::::::::::::::::::::::: ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Patřičně nekompromisní a drsné a místy bohužel trochu přepjaté. Všechny nedostatky tempa a zbytečné záplavy "fucků" vynahrazuje výborná parta herců v čele s polobohem Hirschem a šílencem Fosterem. Ani tady se ale neubráním výtkám. Slavná jména nejsou vždy ku prospěchu, Alpha Dog nejvíc škodí lehce toporný Timblerlake a hlavně nevěrohodná Sharon Stone, u jejíž hysterie v závěru jsem se zoufale červenal trapností. Moje štěstí je tak v tom, že mi nevadí, když znám konec už na začátku a že si umím užít atmosféru žhavých koček a nelítostných drsňáků. Té je totiž tenhle kousek narvaný k prasknutí. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Takže musím popravdě říct, že jsem se u tohoto snímku, který má základy postaveny na slově "fuck", moc nebavil. Jedním z mála pozitivů byl herecký projev Bena Fostera jakožto správně vyšinutého grázla, jenž se prosadil dramatickým mluveným slovem a postaral se i o full-contact vložku. Justin Timberlake do své role dobře zapadnul, stejně jako všichni ostatní fuckuje na všechno a na všechny. A tím jsem skončil. Směšně na mě působil závěr, kdy se scénář prostřednictvím Zackova monologu snaží navodit co nejlítostivější atmosféru. Bohužel jsem tuhle fintu tvůrcům nesežral, spíše jsem se usmíval. Chyběla mi úplně filmová atmosféra. Soundtrack je možná pro hardcore vyznavače rapu dobrá záležitost, ale poslouchat negry od shora dolů ověšenými zlatou bižuterií dvě hodiny v kuse - to je trochu moc. 50% 25 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Již si ani přesně nepamatuji, kdy jsem naposledy někoho unesl a zabil, ale na druhou stranu vím jistě, že jediným důvodem k mému přiblížení se k dealerskému doupěti by byl příkaz k domovní prohlídce v mých chlupatých rukou. Tím chci patrně sdělit, že tento snímek disponuje vším, čím opovrhuji, takže mi nezbývá než popřát všem překupníkům drog rychlé přemístění do míst, na kterých již nadržení taťkové čekají na své mamky. Mne snímky tohoto typu zkrátka příliš nebaví , trochu mne nudí a tak nějak mi uniká důvod, proč přitom angažovaně pobíhá tolik hereckých es před kamerou. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Mimo mísu... - - - P.S. "Americké nezávislé léto" pod taktovkou debilů z Čurácké tenzevize: Po úvodních titulcích ořez obrazu a pražskočudlí kuchyňský dabing! %-[.. . . . Fak užívejte blaze děcka... - - - P.P.S. Tak se až zase člověk ptá - KOMU TO SLOUŽÍ? Vypráská tam >veřejnoprávě< už konečně někdo tu nepotistickou ignorantskou sebranku? ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem se divila, proč se na to vlastně dívám - parta věčně zhulených blbečků vymýšlí hovadiny a jeden pošahanej nácek mlátí do všeho, co mu přijde pod ruku (zlatej Kult hákového kříže a Edward Norton), ale pak jsem byla mile překvapena, hlavně Justinem. Rozhodně líp hraje, než zpívá. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Režisér dělá všechno pro to, aby mi divácký zážitek co nejvíc znemožnil, ale jakoby omylem a mezi prsty přece jen jakýsi hypnotický stav vzlíná. Respektive pokud člověk zdárně přežije větší část filmu, tak faktická situace ústřední pasáže mu srdce poněkud zmáčkne. Stejně ale sledování funguje hlavně jako inkubační dílna pro nápady, jak by šlo skutečnost adaptovat osobitěji a působivěji. -"Dude, what's going on? You're crying." ()

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Nick Cassavetes | Hudba: Aaron Zigman | Produkcia: Sidney Kimmel, Paul Ralph | Distribúcia: Universal Studios | Štúdio: Sidney Kimmel Entertainment | Tržby: 32,141,561 $ || ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak, jak jsem od tohoto filmu očekávala více, jsem byla lehce zklamána. Herecké obsazení je pro mě bezesporu tou nejsilnější stránkou. Samotný děj je vystavěn sice dostatečně záživně a akčně, ale nedokázala se v něm skrýt jednoduchost, prvoplánovost a plytkost scénáře a především dialogů. Už po chvíli mi začala ta valící se spousta vulgárních výrazů docela vadit a poslouchat to celé zhruba dvě hodiny mi nepřišlo příliš přitažlivé. Schéma znuděné, povrchní "zlaté, americké mládeže", pro níž je jedinou aktivní náplní času párty, drogy a sex, tu bylo již několikrát. Jenže tato moderní a poupravená verze Šikany mě bohužel obsahově příliš nepotěšila. Kdyby tvůrci obsáhlou část děje nesoustředili na všechny ty "fucky, shity, bitch" a podobné výjevy, mohli místo nich vložit "rozumné" části, které by ději prospěly možná více, než parta amerických teenagerů, kteří si nadávají do volů, kreténů, řvou po sobě, hysterčí a přitom se tváří strašně dospěle a přemýšlivě. Vedle všech hlavních mladých tváří mě nejvíce překvapil vyholený a agresivní Ben Foster, v jehož postavě byste jen těžko hledali ukázněného a dobrotivého Angela z X-Menů. A z dívčího obsazení se mi líbila Dominique Swain, ač na blond vypadá hrozně:) a v pár hysterických scénách mě docela štvala a potěšila panenkovská Amanda Seyfried. V jedné scéně ze začátku filmu, kde hovoří Emile Hirsch s Benem Fosterem, jsem byla schopna zhruba celé dvě minuty sledovat portrét Al Pacina coby "Zjizvenou tvář", který byl za nimi, a jim dvěma jsem skoro nevěnovala pozornost:) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ja som po filme ľutoval najviac dve veci. To, že sa to stalo podľa skutočnosti je smutné, ale na svete sa stávajú podobné a horšie veci na dennom poriadku. Ale z pohľadu filmového to zamrzelo viac najmä tým, že napriek dosť dobrým hereckým výkonom (Foster a Timberlake to roztočili), réžie, kvality technického spracovania a hudby ma príbeh vôbec počas dvoch hodín nenadchol. Pár drsných scén poteší, slušné dojebávky - "...to mám vydržať v chládku dva roky?!" "No a!? Zima, leto, zima, leto a si vonku" - sú na úrovni, no vážnosť situácie totálne zosmiešňuje pár nelogických scén a záver so Sharon mi prišiel úplne absurdný. Veľká škoda nevyužitia obsahovej stránky. 65%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Netypická gangsterka s typickými znaky zasazená do prostředí mladých lidí z vyšší vrstvy, kteří si víc na skutečné kriminálníky hrají, než jimi jsou. I když musím říct, že je tu přefuckováno (a to se mi Big Lebowski a Casino svým jazykem moc líbí) a přestylizováno (a to Sin City miluju), něco mě na tom filmu zaujalo a s kdyby ten film někdo o čtvrt hodinky zkrátil, s radostí bych si ho za pár dnů pustila znova. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Poměrně zajímavý filmový přírůstek. Ač se Cassavetes přímo vyžívá ve brutálně velkém množství "fucků" a okatě se nám snaží naservírovat co nejsyrovejší příběh mladistvých, některé aspekty se mu povedly vystihnout dokonale. Například slovní přestřelky a nuvěřitelně syrové osobní střety a souboje obecně. A překvapivě i herci hrajou fantasticky. Timberlake a hlavně Ben Foster. Jeho postava je zahraná neskutečně. Nečekjte dějově nabouchanou jízdu, ale syrovost a atraktivní spád vás rozhodně nenechají zmáčknout stopku na vašem přehrávači. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Kdo přetrpí zabijácký "fuck, shit, bitch" count, vousem ozvláštněného Emila Hirsche, zuřícího býčka Fostera a dvacet dalších morálně zaostalých gangsta individuí, ten bude na konci vyplacen "tučnou" odměnou. Díky rigoróznímu herectví však hrozí ztráta základních instinktů. Mizerné dojmy z tumpachového filmu drze dementuje pouze osudové zjištění, že každej správnej drsňák musí mít na stěně vylepenej plakát Zjizvený tváře. ()

Související novinky

Ben Foster jako Jan Žižka

Ben Foster jako Jan Žižka

24.08.2018

Necelý měsíc před začátkem natáčení odtajnil producent a režisér Petr Jákl jméno herce, který ztvární hlavní roli v připravovaném historickém velkofilmu Jan Žižka. Je jím americký herec Ben Foster,… (více)

Zemřel herec Anton Yelchin

Zemřel herec Anton Yelchin

19.06.2016

V pouhých 27 letech nás dnes opustil Anton Yelchin, jehož určitě znáte jako Chekova z posledních dvou filmových Star Treků. Yelchina při stále nevyřešené nehodě zabilo jeho vlastní auto, na premiéře… (více)

Guy Ritchie zkusí muzikál

Guy Ritchie zkusí muzikál

06.07.2009

Tahle zpráva se proplétá internetem už asi měsíc a kvůli podivné kombinaci tvůrce a žánru to vypadalo na kachnu, ale opak je pravdou. Ritchie natočí novou verzi Mankiewiczova Guys and Dolls (u nás… (více)

Sláva, drogy a sebevražda

Sláva, drogy a sebevražda

15.01.2007

Jako již tradičně vám přinášíme ty nejzajímavější aktuality, které se o právě skončeném víkendu ve světě filmových pásů a movitých celebrit vyrojily. Zavzpomínáme na nejznámějšího novodobého… (více)

Reklama

Reklama