Reklama

Reklama

Chladnokrevný Stone

(TV film)
  • Česko Jesse Stone: Chladnokrevný detektiv (více)

Hrdinou dramatického příběhu je někdejší detektiv z Los Angeles Jesse Stone (Tom Selleck), který kvůli nadměrnému pití přišel o slibnou kariéru a skončil u policie v zapadlém městečku Paradise. Zdá se, že v takové díře se nemůže vůbec nic stát, ale když dojde k vraždě, Stone záhy pochopí, že má co do činění s nebezpečnými sériovými vrahy. Podezírá ze zločinu excentrickou manželskou dvojici Andrewa (Reg Rogers) a Briannu (Jane Adamsová), která je fascinována násilím, ale případ se komplikuje. Poté, co je znásilněna šestnáctiletá dívka, si Stone uvědomí, že by mezi oběma případy mohla být souvislost a hodlá ji prokázat. Vyšetřování probíhá pod sílícím tlakem tisku, nadřízených i FBI a stává se nejdůležitějším případem Stoneova života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Chladnokrevný Stone alias Průměrný průměr. Na takové filmy se blbě píšou komentáře: nejsou tak špatné, aby na ně člověk plival jedovaté sliny a nejsou ani tak dobré, aby na nich bylo co chválit. Snad sympatická výprava stojí za zmínku a některé hlášky a ne zcela liliově čisté postupy Toma Sellecka v roli náčelníka policie v Prdelákově. Ve stavu počáteční nachcípanosti jsem neměla energii hledat lepší program a u tohohle nebyla škoda chrchlat, smrkat, srkat čaj a ztrácet vědomí. 55% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Další případ (i když natočený jako první) policejníého náčelníka Stonea neztratil téměř nic z kvalit předchozího filmu. Atmosféra, i když není tak hutná, se nese ve stejné tónině, a tomu kdo v ní nalezl zalíbení, přínáší další příjemný zážitek. Možná jsem měl chvíli trochu potíže s dvojicí až příliš filmových vrahů, nicméně jejich zasazení do atmosféry filmu bylo zajímavé, stejně jako způsob jakým tvůrci pracovali s napětím, které příjemně gradovalo až do konce, ačkoli byla totožnost vrahů odhalena už samém počátku vyšetřování. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po všech směrech obyčejná kriminálka, kterou však s přehledem táhne charismatický Tom Selleck, který je prostě frajer. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Unavené tempo, unavení herci a hodně unavený scénář stvořili dílko, které si poklidně plyne, aniž by nabídlo něco víc než jen televizní vatu. Detektivní zápletka je mizerná a osobní život vyšetřovatele, na který film klade důraz, je nezajímavý. Podivnou pachuť tomu ještě přidávají neuvěřitelné a přehnané dialogy. KOUSEK DĚJE Pomoci šestnáctileté oběti hromadného znásilnění tím, že jí detektiv věnuje psa a těm, co jí znásilnili, napaří jen veřejně prospěšné práce, je absolutní výsměch spravedlnosti a pevně doufám, že i realitě. /29. 1. 14./ ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je toto napsáno jako první příběh Jesse Stonea, jedná se o druhý díl série. Ten první se jmenuje Nový začátek a je tady psán jako druhý příběh. CITÁT - Paradise je město v Massachusetts (42°40677´N, 70°81223´W)............ V Paradise je spáchána vražda. Případ začíná vyšetřovat místní nový detektiv Jesse Stone (Tom Selleck). Hned zpočátku najde u mrtvého muže opuštěného psa. A protože mu nedávno zemřel ten jeho, stává se Zlatý retrívr jeho parťákem v dalších příbězích. DIALOG - MOLLY (Viola Davis): Co tu dělá ten pes? JESSE STONE: Ochrana svědků............. Zároveň s vraždou tu probíhá vyšetřování jiného případu. Jedná se tak vlastně o dvě linie, které spolu nemají konkrétní vztah, krom Jesse Stonea. Obě linie příběhu jsou smutné, podpořené pasujícím hudebním doprovodem a dobrým scénářem. Obsazení herců je televizní a kamera je průměrná. CITÁT - Je to blbej vesnickej polda............. Je to povedená detektivka, ale rozuzlení toho druhého příběhu jsem čekal trochu jiné. Ale jen trochu. 70%. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se rozhodl znovu po tolika letech oprášit filmy s Jesse Stonem a naprosto v pohodě to doklusalo pro plné hodnocení. Působí to dospěle, a hercům nemám co vytknout ani jejich postavám. Hlavně Tom Selleck naprosto válí, neustále vyzařuje charisma a má i pěkné hlášky. Dialogy působí lidsky a normálně, neměl jsem pocit, že by si to hrálo na něco víc. Ačkoliv je to místy depresivní, nedokážu se zbavit toho faktu, že se mi to sledovalo příjemně díky meditativní atmosféře a všechno se to děje tak nějak přirozeně. Už se těším na další. Případy jsou generický vesměs, ale to mě nijak netrápí. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Stone Cold je docela kuriózní případ. Ačkoli byl natočen a odvysílán jako první, chronologicky se řadí až za díl natočený o rok později a opravdu je dobré v rámci návaznosti sledovat Stone Cold až jako druhý v pořadí. V tomto případě se už opravdu spíše jedná o krimi, melancholické nálady tu je podstatně méně. Tento díl je ale o něco temnější a mrazivější, byť tak trochu postrádá napětí. Záporáky totiž po celou dobu známe. A popravdě, vedlejší dějová linie se znásilněním byla o něco zajímavější než ty trochu za vlasy přitažené sériové vraždy. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

Jesse Stone je skvělý seriál tom selleck je skvělý opilec ale nemá chybu , (nejsem na muže) ale miluji ho i jako ika v ve veliteli armády kterou poslal do francie deda:-) ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

První překvapivá věc, se kterou se zde potkáte, je to, že mrtvoly dýchají a střihačovi je to jedno. Jinak jde ale o dalšího ztrápeného bývalého velkoměstského poldu, který chtě nechtě přesedlal do malého městečka kdesi u moře. Jenže svrab se šíří všude a ani Ráji se nevyhýbá. ~ Styl vyprávění pozvolnější, Tomovi role padnoucí, byť se svými intuicemi by mohl konkurovat i slavnějším kolegům v praxi. Celkem dobrá kriminálka, na televizní produkci. ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Klasický detektivní příběh, sériové vraždy, pachatele ukáží během prvních 10 minut filmu, takže se nekoná ani žádné napětí, očekávání, kdo je padouchem.. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Někoho může odradit pomalé tempo filmu. Ovšem vzhledem k v jakém prostředí se děj odehrává, skvěle podtrhuje celou ponurou atmosféru. Připomíná mě to klasické kriminálky z 80.let. Tom Selleck má stále charisma a jeho postavě zcela věřím. Zatím jsem viděla dva filmy se Stonem a těším se na další. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Tom Selleck už nějak na všechno rezignoval a jako důchodce udělal devět filmů podle detektivních románů o Jesse Stone (nechce se mi to skloňovat, je to dost krkolomný). Nenechte se však odradit jeho důchodovým věkem, ve filmu je to stále hřebec, kterýho uhání téměř každá ženská postava filmu. Je to starej mazák, takže moc nemluví, což je v jinak zcela debilních dialozích výhodou. V půlce filmu už zkušeným okem dobrýho policisty identifikoval pachatele a zbývalo jen je usvědčit. Nutno říct, že to byli oba dva debilové (hlavně ten trapnej kameraman) a ten jejich prvotní rozhovor se Stonem byl na Zlatou malinu. Pokud by se za to taková cena dávala, asi by ta scéna prohrála s další scénou z filmu - návštěvou advokátky, co si poručí chlast, sedne si mu na klín, řekne mu aby jí podrbal kundu a pak zase odejde. Každopádně se to nějak vyřeší a víc asi není co dodat. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Plně bych se podepsal pod zdejší komentář uživatele Phobia. Je totiž fakt, že na tyhle čistokrevné průměry se těžko píše něco objevného. Špatný to není, ale pecka taky ne. Aspoň, že ten Stone je LA protřelý policajt a nepostupuje tak vždy přesně podle protokolu. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jesse Stone je typ drsného chlapa, který málo mluví, ale má výsledky. Oblíbený mezi lidmi není. Divák si ho oblíbí až po delší době, ta trvá déle než první díl. Řadová detektivka, ale neurazí. 60% ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Na tuto detektivku jsem náhodně narazila v dopoledním televizním vysílání a nebudu skrývat své nadšení. Má všechno, co na tomto žánru oceňuji. Výborný Tom Selleck v hlavní roli, úžasné poetické prostředí, kamera i hudba ve vzácném souladu a dokonce i dabing se povedl. Zvolna plynoucí příběh, v němž se osobní život detektiva plynule prolíná se zvolna probíhajícím vyšetřováním a vůbec nevadí, že pachatel je podezřelý již od počátku a jde jen o jeho usvědčení. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Ne příliš zajímavá, ale celkem koukatelná detektivka, ve které Vás možná nic nepřekvapí, ale určitě se na ni dá v pohodě a zadarmo kouknout. 55% = 3/5 ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Vcelku dobrá kriminálka se sympatickým Selleckem v hlavní roli. Dobře plyne a i když to není nějaká strhující podívaná, zkouknutí nelituji. Jsem zvědavý na další díly. ()

Reklama

Reklama