Reklama

Reklama

Hrdinou dramatického příběhu je někdejší detektiv z Los Angeles Jesse Stone (Tom Selleck), který kvůli nadměrnému pití přišel o slibnou kariéru a skončil u policie v zapadlém městečku Paradise. Zdá se, že v takové díře se nemůže vůbec nic stát, ale když dojde k vraždě, Stone záhy pochopí, že má co do činění s nebezpečnými sériovými vrahy. Podezírá ze zločinu excentrickou manželskou dvojici Andrewa (Reg Rogers) a Briannu (Jane Adamsová), která je fascinována násilím, ale případ se komplikuje. Poté, co je znásilněna šestnáctiletá dívka, si Stone uvědomí, že by mezi oběma případy mohla být souvislost a hodlá ji prokázat. Vyšetřování probíhá pod sílícím tlakem tisku, nadřízených i FBI a stává se nejdůležitějším případem Stoneova života. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

theSaint 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo ještě před nedávnem řekl, že budu sledovat televizní průměrnou krimi a že budu poctivě vyhledávat všechny díly, tak bych mu nevěřil. Jak říká můj otec: "Jo, Jesse, ten je do pohody". A on skutečně do pohody je. Zásadní zásluhu na tom má Tom Selleck a jeho charisma. Tenhle sympaťák, který se s tím moc nesere, když na to dojde, si mě získal. Toho osamělého, komplikovaného vlka mu věříte. Má útulný bejvák, barák u moře, moc nemluví, chlastá, chodí ke cvokaři, sleduje kultovní filmy, má hrůzu ze závazků, jelikož jeho ex ho rozložila na atomy, je rozervaný, přímý, inteligentní, stará se o osamělé psy a ženský po něm jdou, jak slepice po flusu. Ten chlap je prostě skvělej! Do toho si připočtěte, že po večerech věčně chčije, fouká, vše podbarvené hřejivou hudbou a máme atmošku jak vyšitou. Nalijme si sklenku čistého Walkera, série je především o osobnosti detektiva a to je skutečný důvod diváckého návratu. Nevím jak vy, ale já mám pokaždé chuť si nalít panáka a hrnek horkého kafe, když sleduju Jesseho. A to nepiju a kafe si dávám vyjímečně. Ideální na podzimní večery. Zcela vyjímečně musím pochválit dabing, výborný, což už je vzácnost. ()

crha 

všechny recenze uživatele

Podle mě dobrý film, na který bych jinak než náhodou, když ho dávali večer na TV H@vna, asi těžko narazil. Nespoileruju, když prozradím vraha, protože tady znáte pachatele v podstatě od začátku. Manželský pár zabijáků byl správně úchylnej, Jesse Stone po večerech doma chlastá a někdy postupuje v případu tak, že ne úplně podle mirkodušínovských postupů, což mám rád. Ani tady amíci nevyhnuli klišé, ale spíš v dialozích než v ději. Vlastně když nad tím přemýšlím, tak si jdu stáhnut dalšího Jesseho Stonea. 72% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

V zapadlém městečku Paradise se stala vražda. Jesse Stone se pustí do vyšetřování s vervou sobě vlastní a svojí klidnou povahou se nenechá ničím zviklat. Opět se jedná o krimi, takže detektivní napětí se stále nekoná. A je to ohromná škoda. Tom Seleck na to prostě má, a jeho potenciál a veškeré charisma nebylo plně využito. V městečku si už pomalu zvykají na jeho tvrdší metody a tak je jisté, že nikomu nic neprojde. A může si na policejní stanici vyřvávat, vyhrožovat a urážet jak chce. Jak je patrné v jedné scéně ke konci snímku. Nadržená obhájkyně mě neustále přesvědčovala, že přes postel nového policejního šéfa ovládne. Inu, necháme se překvapit dalšími díly. Snímek je ve stejném tempu a atmosféře jako předchozí úvodní díl. I přes absenci velkých akčních scén se jedná o přívětivé odpočinkové dílo, které si oblíbí především starší generace. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Jsme tady jen na chvíli a máme právo si ji užít, jak nejlíp umíme..." Poněkud komorní krimi, ale s dobrou atmosférou a samozřejmě výrazným Tomem Selleckem. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

rozhodně to byla nadprůměrná detektivka, vcelku napínavá a dobře natočená. obzvláště selleck v roli Stonea perlil a myslím, že si i jako herec vychutnával suverenitu postavy, kterou stvárnil. bylo to velmi zábavné a upřímné. detektivka sice byla akčností rovná Columbovi, nicméně měla mnohem větší potenciál tajemna a dramatičnosti a budila zdání, jak už to na maloměstě bývá, že vše souvisí se vším. Velmi povedené. ()

Rado H. 

všechny recenze uživatele

Na překombinované kriminálky poslední doby dost dobrý. Nechápu řeči o průměru. Mě hl.hrdina nadchnul a film mě dost bavil.Jsem moc rád že natočili další filmy a určitě se o nich vyjádřím. Mnohem slavnější kriminálky mě mnohem více nudily. Doplněno po 4 dílech - Zakolísal kvalitou jen trochu druhý díl,ale možná jen že mě nesedlo úplně obsazení. Další dva díly opět supr., poetický relax bez zběsilosti. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Televizní kriminálka, která si vůbec na nic nehraje, a to je její velký plus. Kdo je vrah, ví divák cca po 10 minutách, stejně tak zhruba co se bude dít se všemi postavami. Jenže Stone je zatraceně velkej sympaťák, jeho policejní banda taky není k zahození. Podtrženo, sečteno - když se chcete jen odreagovat u nenáročnýho filmu, tohle je přesně ten pravej kandidát. Já se bavila a ráda se podívám i další filmy ze série. ()

solisoli 

všechny recenze uživatele

Jesse ochlasta detektív, ktorý čím viac chlastá, tým mu to lepšie myslí a je v lepšej kondícii. Darmo, príroda sa môže aj mýliť. Neformálny štýl vyšetrovania v spôsobe slovných prestreliek, poukázať, kto je múdrejší. Jessemu stačí dve tri návštevy a vypočutia svedkov a kriminálny prípad je vyšetrený, aj bez celého FBA. Proste veľká inšpirácia pre žandárov, ktorí sa v Jesse musia priam vyžívať a vidieť. Skoro vždy rovnaké, ale zábavné to je, aj keď sa tam nemlátia, nenaháňajú, ako pomätení. Proste vždy tá istá a jedna vizitka. ()

rytir1 

všechny recenze uživatele

Film kazí spíš postoupnost natáčení dílů než jeho kvalita jak už zde někdo zmínil. Není už sice tak skvělý jako první díl, a kdyby knihu nepsal chlap, tak má člověk místy pocit, že se spíš v něm shlédla slečna Nesvadbová ve svých postelových scénách a hrdinských mužů v ní, ale jako série detektivek je to skvělý počin. Odpočinkový, jednoduchý. ()

zimi 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento druh, krimi a jdu se kouknout na další pokračování! Líbilo se mi spousta věcí hlavně rvačka na policii a konec byl dost dobře vyřešen, jsem mile překvapen a doporučuji!!!!! Ten otec ze synem zaslouží velkej bič a dál to znáte!!! ()

ronin 

všechny recenze uživatele

Neznal jsem, netušil o co jde, vlastně jsem to zapnul náhodou. Štastnou náhodou, protože jsem byl nadšen. Už dlouho jsem neviděl tak atmosférickou krimi. A Selleck je výborný. Jeho Stone je jedním nejcharismatičtějších poldů, které jsem na obrazovce spatřil. ()

Prepperka 

všechny recenze uživatele

Tyhle detektivky jsem neznala, až před pár měsíci jsem na jednu náhodou narazila v tv (Smrt v jezeře). Zaujala mne natolik, že jsem si stáhla všechny díly a v rámci nemoci je všechny zhlédla během dvou dní. A říkám super, jsem nadšená. Z posledních dvou dílů nejméně, těm něco chybělo, něco přebývalo, a už mne nebavily. Ale tenhle první je skvělý. Pomalé tempo, které tu mnozí vyčítají, mi naopak velmi vyhovuje. Příběh si dává dostatek času vychutnat emoce, prokreslit postavy, zachytit nádhernou přírodu... a to vše podladěné krásnou hudbou. Opakující se hlášky jsou skvělé, dává mi to pocit, že postavy znám, že se chovají konzistentně. Pro mne tedy bezvadná oddychová detektivka, která má všech 5 P (tedy hvězdiček :). ()

Reklama

Reklama