Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (475)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Neznášam Scottovu hru s farebnými filtrami, prepáleným svetlom a podobnými hračkami, a práve v Domino je ich azda najviac za celú jeho kariéru s tragickým koncom. Čo sa týka filmu, netuším, či chcel režisér, alebo azda scenárista parodovať sám svoje dielo, ale na film podľa skutočným udalostí je Domino prehnané, afektované a neskutočne prekombinované. Zato Keira je skvelá a v drsnom rebelskom štýle jej to sekne. Prekvapivo až tak nevadil mne nepríliš sympatický Miky Rúrka a neprekvapivo zasa Ramírez. Výborná Lucy Liu a letmo odbavený Christopher Walken, to sa len tak v jednom filme nevidí. Ale čo už. Ešteže aj neskôr točil Scott lepšie filmy. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Je to tak 3 a půl*. Bohužel velmi slušný scenář, překvapivě uvěřitelnou Knightley a nadpozemsky drsňáckého Rourkeho zabíjí Scottova onanie nad svými klipovými schopnostmi, nadužíváním barevných fitrů a hyperaktivní střihačova ruka. Dostat to do ruky trošku uměřenější schopný tvůrce, byl by z toho filmeček par excellence. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Podľa skutočného príbehu ... tak trochu. Scott nás hneď v úvode upozorní, že toto nebude vážna rezanica ako jeho posledný počin Man on Fire. Treba si zvyknúť na neobvyklé spracovanie absurdného deja čo chvíľku potrvá, no film sa našťastie ku koncu zlepšuje a ... no bavil som sa. Vytkol by som tomu zbytočnú odbočku v osočovacej show ja som neger – ty si neger (alebo tak nejak) a naopak potešil ma vzťah troch bounty hunterov. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Bohužel musim souhlasit s tim, že Tony Scott to s tou barevností a zběsilým, až trošku otravným střihem přehnal, jenže já se ani jednou za ceou dobu filmu nenudil a to už je co říct, když film má přes dvě hodiny. Je to asi hlavně díky tomu, že příběh je docela poutavej, i když trošku vláčně vyprávěnej a že postavy jsou úplně suprový, Keira Knightley, ač se na nějakou drsňačku moc nehodí, tak je prostě skvělá a do role nakonec skvěle padne. Stejnětak Mickey Rourke je jako lovec lidí úplně úžasnej, po Sin city a Dominu, začínám mít Rourka opravdu hodně v oblibě, dokonalej prototyp ultra drsňáka. K dobru filmu se dá určitě taky přičíst pěkně krutá scéna s rukou, jenže víc podobných tam už neni a to je docela škoda, taky bych čekal o něco akčnější pojetí, protože i když Tony Scott stříhá jak blázen, tak se to pořád pěkně táhne, což je u tohohle filmu fakt velká škoda. Snad jediný co bych tomuhle filmu víc vytknul je, že opravdová Domino vůbec nevypadala jako sexy Keira, ale spíš jako nějaká děvka z bordelu, ale na to bych si asi stěžovat neměl, takž už radši držim hubu, protože přijít v tohmle filmu o Keriu by byla fakt škoda, hned by se na to koukalo hůř ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Fyzická nevolnost. Má-li tohle být směr, kterým se Hollywood vydá v budoucnosti, velice rád mu dám sbohem. Mě ten film přišel pokrytecký až hanba, nezajímavý a místy až směšně rozbředlý. Jeho (pro mě) sporné formální kvality jsou mi tedy dost ukradené. Několik světlejších momentů, které mi pomohly tuhle zběsilost snést a dodívat do konce - záběry na Keiřin zadeček, charizma Mickeyho Rourka a cameo Toma Waitse, jehož scéna byla moc pěkná právě proto, že působila jako z úplně jiného filmu...20% ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Akčňák za 50 mil. dolarů vydělal za úvodní víkend (14. – 16. 10. 2005) v USA slabých 4,6 milionu. Celková tržba se vyšplhala na 10,1 milionu. (imro)
  • Keira Knightley mala po skončení natáčania Pride & Prejudice (2005) do začiatku natáčania filmu Domino iba 4 dni voľna. Preto, ako sama tvrdí, nemala dostatok času na takú fyzickú prípravu, ako by sa jej žiadalo. Ešte počas nakrúcania Pride & Prejudice mala k dispozícii trénera, s ktorým o 4:00 ráno chodievala behávať a posledné dni nakrúcania trávila cez prestávky čas s trénerom bojových umení, Edom Chowom, ktorý ju učil základy používania nunčakov. Po príchode do L.A. pokračovala v tréningu s expertom bojových umení, Jeffom Amadom, pri ktorom zdokonalila prácu s nunčakmi a venovala sa aj narábaniu s nožmi a vrhacím technikám. Zároveň absolvovala aj dvojdňový tréning lovcov odmien v púšti, kde cvičili najmä streľbu zo zbraní. (Bobek15)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama