Reklama

Reklama

Domino (Keira Knightley) se narodila do světa luxusu a milovala nade vše svobodu a nezávislost. Opustila kariéru modelky a stala se členkou komanda zabývajícího se chytáním uprchlíků. Začala tak kariéru lovkyně lidí. Film je natočen podle skutečné události. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (475)

Cival 

všechny recenze uživatele

Slátanina všeho potácející se mezi bezobsažnou absolutní nudou a dojákem s násilně implantovanou „sociálně-soucitnou“ pointou. Se Scorsesem by se Kellyho rozmáchlý a komplikovaný scénář možná ujal, zvlášť kdyby v něm Marty zvýraznil satirické motivy a trochu víc se přimkl ke Keiřiným pocitům (ne jen prostřednictvím zlatých rybiček). Jenže magor Scott svým vizuálním běsněním Kellyho povrchní předlohu ještě víc vyprázdnil, vygumoval a poskytl tím nesourodou pitomost, která má par hlášek i chytrých momentů, ale ani díky nim nepřekročí hranici načančané a nezajímavé nudy. Trpěl jsem v kině jako dlouhé měsíce předtím ne. A přeju si, aby Scott konečně pochopil, že neustálá touha být cool a trvalé prolínání frameů, ve výsledku zabíjí efektnost jednotlivých scén i celku, Přitom by stačilo tak málo – filtrovanou kameru na chvíli zkrotit a kytary napálené do jejich pohybu nechat vyniknout daleko nad okolní vatu. Zkrátka nedobré. S pár svěžími místy a chlapeckou Keirou, která není ani drsná, ani sexy... prostě nic. Stejně jako celé Domino. Rádoby drsný biják o potřebě zaopatřit děti. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tonyho vizuální styl a použití barev, kamery a bláznivých výmyslů dnešní doby se po Muži v ohni ukázal ve světle bohužel horším a nepříjemnějším. Muž v ohni byl krásně stylizovaný film o přátelství a uvědomění si odpovědnosti, kde barvy podbarvovali dění a pocity. Domino je až moc samoúčelná omalovánka. Je to taková jízda na tripu. Někdy až přehnaná, ale přesto stylová. Ikdyž co je styl, to je taky otázka. MOžná se v některých momentech Tony nechal unést možností, že může všechno. Ukazovat teda ňadra Keiry nemusel, chudák, ještě víc u mě klesla. Keira vypadá neškodně i přes všechno co jí Tony k imagi přidá, ale je to furt jen hezký holka co si hraje s nunčakama a občas dělá tvrdou. Mickey Rourke však jako drsnák jiná káva. Nebojí se ničeho ani těch nejsurovějších možností a s ničím se nepáře. Komu by se to nelíbílo? Lucy Liu si hraje malou roličky hodné/zlé policajtky co vyslýchá naší hlavní hrdinku a ta jí vypráví svůj dlouhý příběh. Velké zklamání pro mě nakonci byla ukázka opravdové podoby Domino Harvey. Nechci o ní říkat nic zlého, ale krasavice to nebyla a nechat jí hrát jednou z hezčích křehkých a dobře tvarovaných(až na zmíněné poprsí). Ta holka mi tam nesedí a asi nikdy sedět nebude. Ať už se to týká jejich schopností lovkyně, skvělé střelkyně a nebo naprosto šílené osoby. Taková Linda Hamilton hrající matku zachránce lidstva Johna Connora byla opravdovější "zlá holka". Nakonec se přiklánim ke 2*, kvůli hlavní postavě, přehnané stylizovanosti a 127 minutách po kterých nebude obdivovat slešnu Harvey, ale rádi konečně vypadnete z toho jejího světa. ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

Podľa skutočného príbehu ... tak trochu. Scott nás hneď v úvode upozorní, že toto nebude vážna rezanica ako jeho posledný počin Man on Fire. Treba si zvyknúť na neobvyklé spracovanie absurdného deja čo chvíľku potrvá, no film sa našťastie ku koncu zlepšuje a ... no bavil som sa. Vytkol by som tomu zbytočnú odbočku v osočovacej show ja som neger – ty si neger (alebo tak nejak) a naopak potešil ma vzťah troch bounty hunterov. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

. . . >madrfakrbič< . . . 8-o . . . Hůůůůů, vydechl diváček Igráček... Tahle hříčka se dědouš(cool)ovi T.S. povedla, jako když bičem mrská... ;-) Hoďte za hlavu výmluvy na "skutečné události", tahle obsahově i výtvarně stylizovaná - klipovitě proklatá a proklatě klipovitá - smršť (byť trošku(!) formou připomíná jiného mistra S. jinou skvělou vizuálně >poe(pate)tickou< hříčku "Natural Born Killers") vás prostě právě tou nadsázkou a neustrojeností strhne a nenechá vydechnout. Režisér formátu Tonyho Scotta je dostatečně zkušený a v žánru brilantní tvůrce, že si může dovolit natočit (dle do scénáře brilantně sepsané zápletky) takto formálně experimentální >postaninevímjaký< film, který přes jistou >pulpovitost< a scénáristickou >šarmantnost< skvěle odsýpá, skvěle vypadá, skvěle je odehrán, natočen a následně i zpracován a (cituji moudro z díla ;o) "...jestli se ptáte, co je pravda a co ne, jděte s tím do hajzlu... Nikdy vám neřeknu, co to všechno znamenalo... Všechny nás čeká pád..." Inu - jak koho, milá Domino... ;-) Každopádně skládačka z kostek tak důmyslně postavených vytvořila skvostný >dominový efekt< a Tony Scott tímhle více než dvouhodinovým - a přesto dle mého zbytečně krátkým (ú)letem snad již definitivně se vznesl do filmového nebe. I když - jak sám říká ve filmu o filmu (na dvd otitulkované bonusy hodny shlédnutí!) - "Příště to bude už 3D a linoucí se vůně..." - Tož Tony, zrovna od TEBE to chci fakt vidět... ;-)) - - - P.S. Kdyby možno bylo by dát navíc jednu speciální hvězdičku, bezezbytku by si ji zasloužilo studio Asylum, právě za ty vizuální efekty a animace. - - - P.P.S. POZOR! TENHLE FILM SI NESMÍTE PUSTIT JINAK, NEŽ S ORIGINÁLNÍM ZVUKEM! Tenhle film si prostě MUSÍTE prožít se vším všudy - A NEJLÉPE VÍCEKRÁT (třeba i s malým odstupem :-). Každopádně, právě kombinace originálního obrazu a zvuku (tak jak si tvůrci přáli!) vytváří tu nedělitelnou a působivou atmosféru téhle bizarní zkazky. Chápu, že leckdo může mít k takto rozporuplnému filmu nějaké své subjektivní výhrady, ale dát téhle netradiční a famózní podívané méně jak tři hvězdičky mi připadá dost nefér. Zvláště když člověk vidí, jaké pitomosti (formou i obsahem - a nejen zde na čsfd) jsou často vzývány v superlativech... Leč všeho do času. Tenhle film má prostě STYL! Předpokládám, že právě proto se jednou poprávu stane tím, čemu se říká KULT. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

To isté ako nič nehovoriaci trailer, akurát v dvojhodinovom balení. Tak chaotický, vizuálne do seba zahľadený a v kontexte s tým nezdravo dlhý film, že som ani nemal dôvod a záujem riešiť, čo sa v ňom deje (a že to po vás tvorcovia vyžadujú!). Pred úplnym fiaskom ho ale zachraňuje slušný casting a notná dávka vtipu. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (30)

  • Práva na životní příběh Domino Harvey byla pojištěna na částku 500 000 amerických dolarů. (HellFire)
  • Film bol skutočnou Domino Harvey inšpirovaný len voľne, preto aj na začiatku filmu môžeme vidieť titulok "Based on a true story... sort of.", teda "Inšpirované skutočnými udalosťami... tak trochu." (Tch9721)

Související novinky

Tony Scott chce opravdové gangstery

Tony Scott chce opravdové gangstery

07.06.2009

Kam? K sobě domů asi ne. Ale do svého remaku drsňárny Waltera Hilla The Warriors rozhodně ano. Na filmu už prý intenzivně pracuje a v rámci příprav se osobně setkal s představiteli všech… (více)

Válečníci Tonyho Scotta

Válečníci Tonyho Scotta

16.10.2005

Režisér Tony Scott ještě ani nevypustil do světa svůj drsný thriller o lovkyni lidí Domino a už vede řeči o své dalším projektu. Bude jím předělávka klasické pouliční gangsterky The Warriors režiséra… (více)

Co chystá andílek Lucy?

Co chystá andílek Lucy?

06.07.2005

Už je to nějaký čas co jsme naposledy slyšeli o božské dominátorce Lucy Liu. I když co si budeme nalhávat, klíčové je ji vidět, že ano. :) A zdá se, že se máme na co těšit společným jmenovatelem… (více)

Reklama

Reklama