Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stín zabijáka - děsivý a emocemi nabitý film, který proniká hluboko do drsného prostředí organizovaného zločinu a v plné šíři odhaluje životy dvou cvičených zabijáků - Mikeyho (Cuba Gooding Jr.) a Rose (Helen Mirren). Když po nich brutální šéf podsvětí chce, aby zabili jeho těhotnou ženu, v Rose se probudí svědomí. Pro všechny tři to znamená začít drsný život uprchlíků. Rose a Mikey ví, že svou špatnou minulost napraví jedině tak, že svou adoptivní rodinu ochrání před stávajícím nebezpečím.

Stín zabijáka je režijní debut Lee Danielse, producenta na cenu Akademie nominovaného filmu "Ples příšer" a kritikou dobře přijatého filmu "The Woodsman". I tady Daniels zavádí diváky mezi postavy z nejhlubšího dna společnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (47)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Já, když si přečtu ten obsah tady, tak se válím smíchy. Já ten obsah trošku upřesním. Stín zabijáka - děsný a emocemi nenabitý film, který proniká do drsného prostředí českých DVDpůjčoven a v plné šíři tahá z lidí peníze. Ještě upravím poslední větičku zdejšího obsahu. I tady Daniels zavádí diváky k filmu z nejhlubšího dna kvality. Taky bych už konečně rád věděl proč si Cuba Gooding říká junior. Vy snad někdo znáte Cubu Goodinga seniora ? ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost velká kravina na to, aby mi znechutila celý večer. Celý film je plný divných nechutných postav, násilného a vyděračského sexu, a celé to páchne ubohostí až to hezký není. Stín zabijáka nemá dobrý příběh, nemá dobrou hudbu, nemá dobré zpracování, jediné co má tak nanejvýš Cubu Gooding Juniora a to je taky skoro málo. Nevidím důvod proč bych se na tuhle bezduchou píčovinu, když to s prominutím tak nazvu, díval znova a pořádně, stačilo volně a naprosto zbytečně. Stín zabijáka je nicotný film, kde i erotické scény mi příjdou příliš přemlásknuté. Ať si je strčej za klobouk. Kam se na ně hrabe nějaký pořádný porno. Debut režiséra, který si stihl v Hollywoodu udělat jméno svojí produkcí se nepodařil a doufám, že se nedočkám další podobné sračky z jeho mysli. --- Drew, můžeš mi ho postavit a podržet prosím? ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Rose a Mikey jsou partnery nejen v životě, ale pojí je i profese, oba jsou nájemnými vrahy. Při poslední společné „práci“ je Rose natolik ovlivněna svojí nemocí (umírá na rakovinu), že „zakázku“ nejen nedokončí podle zadání, ale udělají zásadní změnu, o oběť se postarají. ….. „ Myslím, že existuje důvod, proč jsem se zjevila v tvém životě zrovna v tomhle okamžiku. Před šesti měsíci bych zabila tebe i tvé dítě“. Příběh je celkem netradiční, vztahy jsou poněkud nekonvenční a jeden z posledních výstřelů je varující. A Helen Mirren je skvělá jako vždycky. Detektivku ovšem nečekejte. Zatím za 3*, podívám se ještě jednou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo budeš robiť?“ – „Snažiť sa neumrieť.“ Videl som Arnolda Schwarzeneggera plakať, rezanie penisov v KANIBALOCH Ruggera Deodata, Christophera Walkena tancovať, Viki Rákovú hrať a Anthonyho Hopkinsa jesť mozog Raya Liottau, ale toto bol riadne zvláštny film. Niektoré scény (kamera, hudba) ako z videoklipu, iné fádne, banálne a vizuálne triviálne. Chvíľu tvorcom nerobí problém otvorené násilie ani sex, v inej prekvapia základnou biologickou neznalosťou (pupočná šnúra ani placenta neexistuje, bábätká sa rodia čisté a usmievavé). Mohol by som pokračovať, ale skutočne neviem, čo si myslieť, či už v dobrom alebo zlom. Cuba Gooding Jr. sa mi páčil viac, ako Helen Mirrenová a myslím si, že najväčší problém filmu je v polovičnosti; akonáhle sa režisér prestal cítiť zviazaný a naplno sa vyventiloval (bez cenzúry), dostali jeho filmy brutálny spád (PLES PRÍŠER, ktorý produkoval, PRECIOUS, ktorú režíroval). Toto je proste len čudné. ()

choze odpad!

všechny recenze uživatele

Nudná melancholická sračka bez akce a napětí, zato s provařenou zápletkou a dost otravnými postavami. Jediným světlým bodem je úvodní scéna "análního biliáru", ale ta už byla před osmi lety k vidění v MANDRAGOŘE. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Emócie sa vyparili... Na tento film som sa nechal zlákať kladnou recenziou v cineme(A.Prokopová 80%)a samozrejme kvalitnou herečkou akou H.Mirrenová určite je.No fakt som sa divil,že práve žena takto kladne ocenila film,na ktorom som ja nič pozitívne nevidel.Áno,jedine H.Mirrenová,ale dostáva malý priestor,rozhodne menší ako som čakal.Cuba Gooding Jr.sa na tento typ úloh nehodí(podľa mňa sa nehodí na žiadny),hoci snaha bola.Príbeh je neuveriteľne predvídateľný,natiahnutý na neznesiteľných 93 min.,hoci si myslím,že by mu bohate stačila aj 50mit.stopáž.Blbosť?Ani nie,pretože film tvorí úvodných a záverečných 20-30 min.Celá prostredná časť filmu dej nikam neposúva ani ho nerozvíja,o emóciach nemôže byť ani reči a po piatej či šiestej súloži v priebehu 40 minút,som sa začal cítiť trapne a v duchu sa pýtam sám seba:"Je to tá desivá a emóciami nabitá dráma ktorú som čakal alebo primitívny,predvídateľný 100-krát prevarený brak okorenený sexuálnymi radovánkami na všemožný spôsob?"Nič proti sexu vo filme,ale takto naťahovať stopáž filmu...Škoda požičovného,času,nervov... ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film z oblasti zabijáků ochucený pro slečny nahým Cuba Goodingem Jr. jak souloží s 23 let starší Helen Mirren, penisem Stephena Dorffa, a konečně i pro nás muže jak si to krásná Vanessa Ferlito dělá sama. A poslední výstřel je také zajímavý, že by nový zabiják???? ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh plný temnoty a skrytého aj celkom drsného násilia si získal veľa divákov. Tradične skvelá Helen Mirren predviedla úžasný výkon v úlohe absolútne vzdialenej jej "Kráľovnej" alebo napríklad postave z filmu "Hore bez". Hlavne sex scény by človek nečakal. Rovnako tak Cuba Gooding Jr. sa svojej role zhostil na výbornú. Tohto herca považujem za kráľa komikov. Vznikol tak netradičný tandem, na ktorom celý snímok stojí. A obom sa podarilo natočiť film, ktorý vo svojej kategórii (krimi, dráma) obstojí. O tom sa určite skúste presvedčiť aj vy. ()

Anderton odpad!

všechny recenze uživatele

Do istého momentu to bol podpriemerný až priemerný triler. Lenže potom začal C.G.J. baliť v bare Macy Gray a film sa zmenil v sériu stupňujúcich sa wtf scén. Tak napríklad lekár Joseph Gordon Lewitt líže v ambulancii nejakej pacientke viete čo, príde jeho tlstá afroamerická milenka a rozíde sa s ním. A bude ešte horšie. Pokiaľ to Daniels myslí vážne treba ho zatknúť, pokiaľ je to nejaká sofistikovaná satira, tak je tu vážna konkurencia Monthy Python. Shadowboxer je tak zlý film, že ho treba vidieť. V rámci žánru by som mu udelil také postavenie, aké má Battlefield Earth medzi sci fi. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Bezduché, bez většího nápadu oživit děj, poskrovnu napínavých situací, a Cuba jako zabiják? Myslím, že tahle role není jeho parketa, pro mě se na ni nehodí, ikdyž se fakt snažil.35% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Velmi rozporuplný film. Zajímavá zápletka, nekonvenční vztahy, několik naprosto úžasných momentů, skvělá Helen Mirren. Silný emocionální potenciál příběhu však byl podivně utlumen neosobním podáním, které působilo dojmem chladného odstupu až nezájmu. Což zase bylo v kontrastu s přehnaně efektním zpracováním plným zpomalovaček a filtrů, které tak připomínaly pouhé natřásání filmařských pavích per. Scény, které mohly být nabity napětím nebo emocemi, dokonce i ty erotické, působily jako právě vytažené z mrazáku, což sice místy vytvářelo zajímavý kontrast obsahu a formy, ovšem zase ne tak silný, aby se na tom dalo stavět. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Film, který se velice snaží, inteligentně pojmout profesi nájemného zabijáka a snaží se ukázat jeho rozervanou duši a naznačit, že i zabijáci, jsou vlastně lidé. Zní to hloupě a takový je i film, čemuž dopomáhají i nevýrazné herecké výkony. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Cuba Gooding jr. se dal na akční žánr a v tomto filmu nám dokonce odhalí své tělo a pevný zadek, jak by řekl Shrek. Spolu s Helen Mirren hrají nájemné zabijáky, ona přitom pomalu umírá na rakovinu. Není divu, když jim při jedné akci porodí terč přímo před očima, že ženu i s dítětem vezme do ochrany. Jenže manžel, který vraždu objednal, takový místní mafián, se jim dostane na stopu. Pokus o film noir zcela selhává tam, kde by měl použít právě noirové prvky, takže nakonec nejde ani o akční film, ani melodrama, o což se tvůrci také pokoušeli. ()

Jenda 

všechny recenze uživatele

Danielsi, shánět peníze na filmy ti jde lépe, než je režírovat, tak se prosím zase vrať k původnímu povolání. Toto je strašně nudný film s absencí jekéhokoli děsu a emocí, které reklamuje přebal DVD ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Výtvarně velmi zajímavé. Mě však hodiny výtvarky nikdy nebavily. A tady jsou navíc spojený dvě dohromady! ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo solidní WTF! Všichni v tomhle filmu jsou buď divní,uchýlní anebo obojí. Cuba je nájemný zabiják, kterej na kšeftech maká se svojí nevlastní matkou Helen, kterou v mezičase ''brousí'' (copak by mu na to asi řekl táta). Ulítlej doktor Joseph zasé spí se svojí mega-tlustou sestrou, která není schopná fungovat bez drog. Hlavní záporák kolem sebe stále jen střílí a souloží. Milostných scén je zde opravdu hodně ale podivný pleskající a čvachtající zvuk při nich mě vyloženě naháněl hrůzu než pocit autentičnosti. Tak a teď k příběhu. Helen při jednom kšeftiku něco zlomí a rozhodne se ''těhuli'' prostě nezastřelit ale nakvartýrovat si jí domů a starat se o ní a jejího syna, vytvoří takovou ujetou rodinku pár let je pohoda ale jednou tlustá sestra najde svyho doktůrka lízat klín jiné kočičky a rozhodne se že všem zavaří. Takže až budete hledat film u kterého chcete nevěřícně kroutit hlavou tak tohle je ta správná volba. PS: film obsahuje i jednu SNUFF scénu!! ()

Reklama

Reklama