Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Starší majitelku upoutanou na vozíčku přemlouvá jeden bohatý muž, aby mu prodala svůj hotel. Slibuje jí, že hotel bude dále fungovat, ale ve skutečnosti ho chce nechat zbourat. Jak se představují jednotliví hrdinové filmu, je upoutána pozornost i na vedlejší staveniště, kde celý problém začíná. Sto let stará trubka tu skrývá hnízdo neskutečně velkého množství zabijáckých mravenců. Vše fungovalo normálně až do doby, kdy se bagr zakousl do místa s trubkou a vytrhl ji z jejího uložení. Následkem jsou začínající záhadná úmrtí na staveništi i v hotelu. Malá skupinka lidí zjistila, kdo za zabíjením stojí, ale nikdo jim není ochoten uvěřit. Před útokem mravenců na hotel není jiná možnost než uniknout do posledních pater. Pomoc je za rohem, ale mravenci se do poslední místnosti dostanou jako první. (folklorman)

(více)

Recenze (15)

Schuldiner odpad!

všechny recenze uživatele

Připouštim, že tyhle filmy sou opravdu dobrý na nějaký mejdlo.. Jak uvedl kolega ´´Petroff´´, prostě pár kámošů a pár piv a jaká to může bejt zábava:-) Nicméně to samozřejmě nedělá z filmu nic. Ke slyšení by byly jen hurónský smích a hrubé obscéní úražky herců a tvůrců tohoto počinu.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nad Mravcami som rozmýšľal dlhšie, než nad filmami Davida Lyncha. O čo režisérovi išlo? Chcel vytvoriť reálne strašidelný a napínavý horor alebo kritiku spoločnosti? Ak to prvé, tak už predstava, že by maličké mravce mohli kohokoľvek vydesiť, je smiešna (a neverím, že v roku 1977 taká nebola). Tie malé čierne bodky sú hororové asi ako práve rozkvitnutá konvalinka. Aligátor? Horor. Had? Horor. Mravce? Nie horor. Takže ak si myslel, že nakrúca horor, tak je blázon. Ak nenakrúcal horor, ale obžalobu spoločnosti, ktorá používa chemické prostriedky a ničí prírodu, tak je to síce pekné, ale zároveň naivné a zostarnuté. My mravce postrekujeme jedmi a tak si mravce vytvorili špeciálny jed na nás? Ale prosím vás, veď to je úplne trápne. Ruka v ruke s nevydarenosťou (všetkého!) kráčajú telenoveloví herci (najlepší je Brian Dennehy ako požiarnik, ale je to v podstate len štatista - šlo o jednu z jeho prvých rolí) a limonanádový, neskutočne nezaujímavý scenár. Čerešničkou na mdlej torte je totálne fušerská réžia. Triky (či skôr pokusy o triky) radšej ani hodnotiť nebudem, aby sa mi zbytočne nezvyšoval tlak (v niektorých scénach sú zástupy mravcov znázornené bodkami od čiernej farby na stene!!!). Pokiaľ by tu vražednými zvieratami boli žraloky alebo besní psi, dal by som asi 40%. Ale mravce? Mravce??? Sorry, vážne nie. Nezáživná televízna blbosť dosť hrubého amatérskeho rangu. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Filmů s podobným námětem bylo natočeno nepřeberný množství. Zvířata z nějakýho důvodu začnou zabijet lidi. Jedinej rozdíl je v tom, že je ve filmu pokaždý jinej živočišnej druh, ať už jsou to pavouci, včely, hadi, žraloci, ptáci nebo v tomto filmu mravenci. Tvůrci filmu zřejmě byli minimalisti, takže nejen, že si vybrali co nejmenší zvířata, ale navíc neni v ohrožení celý svět, ani USA, dokonce ani celý město, ale pouze jeden hotel, ve kterym je navíc jenom pár lidí. Samozřejmě, že mezi nimi nemůže chybět mladý, sympatický muž, který je kladnější, než sám Mirek Dušín, dále mladá, krásná žena, stará bába, hysterka a nakonec nějakej ten záporák. Takže tato skupinka se ocitne v hotelu, kterej přepadne kolonie jedovatých mravenců a snaží se před nimi zachránit. Během toho každou chvíli někdo prohlásí něco ve stylu "Určitě nás někdo zachrání" nebo naopak "Nikdo nás nezachrání, všichni tady umřeme!!!". Naši hrdinové různě ucpávají dveře a utíkají stále do vyšších pater (hotel má naštěstí asi jen 3 patra) a teď můžete hádat, jak celý film končí... ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Úvodom musím podotknúť, že patrím medzi priaznivcov animal horrorov, snažím sa mať prehľad v tomto jedinečnom horrorovom subžánry. Tým pádom som sa dostal aj ku titulu "Mravci" (It Happened at Lakewood Manor), ktorý v roku 1977 natočil americký režisér Robert Scheerer. Na prvý pohľad je vidno, že sa jedná o starý televízny snímok, ktorý v dnešnej dobe dokáže osloviť snáď len ortodoxných animal horrorových nadšencov. Je tam mnoho fádnych klišé, nejaké tie nudné sekvencie a miestami to postráda logiku. Plusom je však tá béčková, starosvetská, nostalgická filmová atmosféra a fakt, že boli pri natáčaní použité skutočné živé mravce a nie trapné digitálne karikatúry ako sa to robí v súčastnosti. ** ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na svoji dobu solidní snímek o tom, jak se lidské konání proti člověku obrátí. Zatímco starý stylový hotel žije svým životem a majitelka hotelu v důchodovém věku stále váhá s prodejem, při kopání základů na nedalekém pozemku je odkryto obří hnízdo mravenců. Ti po dlouhá léta do sebe nasávali rozličné jedy a insekticidy, a v důsledku toho se stali smrtelně nebezpečnými. Stačí pár kousnutí a člověk se dostává do ohrožení života. Z větší části psychologický snímek zaujme několika scénami. Herci pokrytí lezoucími mravenci si roli museli opravdu užít. Helikoptéra, která se snažila přistát v blízkosti hotelu, zvířila mravence do vzduchu, a tak přihlížející dav dostal co proto. Záchrana pomocí hasičského žebříku měla rovněž své napětí. Kdysi mě to sice bavilo více, ale nenudil jsem se. ()

Snorlax odpad!

všechny recenze uživatele

Třeskutě vtipné dialogy, občas se v záběru objeví mikrofon, ale to je jen dobře, protože jeho přítomnost může vytrhnout diváka z letargie. Autorům tohoto bludu by mělo být pro jistotu zakázáno se na filmy i dívat, nejen je točit. Jejich blbost totiž může být nakažlivá. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si, že jsem tenhle kousek viděl jako malý a už v té době mě v záplavě podobně laděných ekohorrorů ze 70-tých let moc nevyděsil... A teď, po mnoha letech, jsem se vysloveně nudil, protože se ve filmu skoro nic neděje, atmosféra je víceméně nulová a o nějakých zabitích mravenci se nebudu ani bavit... Takže za dva jen z nostalgie... ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Mravenci zaůtočí na hotel, no je to poměrně blbost, strašně je na tom vidět ta doba vzniku, kdy už to prostě nemůže zapůsobit i kdyby chtělo. Jen pro fanoušky. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý animal triler plný klišé, ale nemožno mu uprieť kúsky napätia a v podstate na to, že sa jedná iba o televízny projekt a zo 70. rokov, ani spracovanie. Mravce sú ozajstné, žiadne digitálne bodky ako je to dnes bežné. Nelogizmy sú očakávané, ale to vidíme aj u oveľa drahších snímkov. Napr. to, že človek si všimne mravcov na tele, až keď ich sú stovky, alebo že prekonať okolie plné mracov je nemožné - jednoducho nikto neskúsi prebehnúť. Mladučká Suzanne Somers (neskoršia hviezda sitkomu Krok za krokom) ukáže aj to, čo je na plagáte. Žiadne prekvapko, divák dostane presne to, čo očakáva. Po filme nech očakáva aj to, že po ňom niečo bude liezť. Netreba robiť paniku, stačí z papiera urobiť rúrku a dýchať do nej. ()

folklorman 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl ještě jako dítě a musím říct, že mě tenkrát nahnal strach z mravenců. Dnes už to vnímám jako úsměvný a trochu nudný film, který si z nostalgie pár bodů zaslouží. Alternativní název v ČR – MRAVENCI. Stručný děj jsem napsal do obsahu filmu. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Pro americká nízkorozpočtová hororová béčka 70. let mám slabost (i pro ty, co už jsou spíš komedie), takže se mi to líbilo. Jinak je to příšerná hovadina, samozřejmě. ()

AmunRa odpad!

všechny recenze uživatele

K uzoufání nudný "horor" o vraždících mravencích. Autoři scénáře nijak neřeší, jak ve vodovodní trubce může 100 let přežít neskutečná masa vraždících jedovatých mravenců, ale rovnou nechá stavbaře trubku přerušit a vrhnout na nic netušící dělníky a hotýlek nenápadnou pohromu. Stačí pár hryznutí a záporáci a statisti se kácí k zemi, kladné postavy naštěstí snesou víc a předvídatelně se šťastně propletou až k závěrečnému happyendu. Zábavná je asi jen scéna, kde záchraný vrtulník přelétá na zamořeným staveništěm a mravence rozfouká do davu čumilů - naštěstí rovněž odolnějších než záporáci, takže se nezačnou hned kácet mrtví k zemi. ()

Reklama

Reklama