Reklama

Reklama

Maska zrcadla

Trailer

Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Velmi zvláštní. Vizuálně nápadité (hlavně sfingy), herci skvělí, scénář místy geniální "Mám takovej pocit, že UPS a Promiň, už to nidky neudělám asi ledy neprolomí", herci skvělí (všichni, naprosto, včetně mimiky sfing).. ale tempo. Film postrádá jakékoliv větší tempo..jen ubíhá. Nenudí, ale nestrhne. Jenom sem tam nadchne viuální vynalézaostí tvůrců. Ale je to moc pěkný ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem asi čekal moc, to je hlavní problém který jsem s tímhle filmem měl. Prostě se u jednoho z mých oblíbenýh autorů nemůžu spokojit s tak jednoduchým až banálním příběhem, který sice obsahuje pár skvělých nápadů, ale ve výsledku se je nepodařilo pořádně spojit do nějakého uspokojivého tvaru. Navíc je znát že na film bylo méně peněz než by si opravdu zasloužil. Také mi úplně neseděla hlavní herečka, které jsem moc nevěřil. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažké víťazstvo formy nad obsahom. Vizuálne nadupaná nízkorozpočtovka, kde sa režisér vzhľadom na nedostatok financií musí spoliehať na vlastnú imagináciu a nájsť spôsob, ako ju dostať príťažlivo aj na filmový pás. Potom zrejme už neostal priestor ani čas na plnohodnotný scenár, ktorý by dokázal vyústiť v katarznú pointu, ktorú sľuboval. O niečo konzistentnejšie, ale príbehovo slabšie ako americký braček INK. ()

Mikah 

všechny recenze uživatele

Precizně vybroušený film, který si zaslouží chválu. Příběh je zajímavý, ale především to zpracování! Nebude po chuti všem, ale příznivci/příznivkyně fantasy ho jistě ocení. Snová atmosféra, barvy, zvláštní bytosti, kočičí tvorové s tváří a hlasem Krytona z Červeného trpaslíku :), úchvatná hudba, sympatická Stephanie Leonidas v hlavní roli... Původně jsem si sice říkala, že by to v té realistické rovině na začátku klidně mohlo zůstat, protože mě bavila, ale nakonec mě bavil i zbytek filmu, kde si mě sice hledání masky zrcadla příliš nezískalo, ale rozhodně bylo na co se dívat. Přemýšlím, jak by vypadalo spojení Neila Gaimana s Timem Burtonem, ale tento film by se snad ani nemohl zdařit lépe. ()

Deschain 

všechny recenze uživatele

Jeden z vizuálne najkrajších a najpôsobivejších filmov. McKean a Gaiman sa našli pri tvorbe Violent Cases, pokračovali Sandmanom a ich spolupráca trvá dodnes. Aj keď dej tu plynie pomaly a zvraty sú tu asi dva, pozeralo sa mi na to príjemne. Vďaka farebnému tónovaniu a občasným rozmazaným obrazom mi tie počítačové triky (ako u mnohých filmov) vôbec neprišli umelé a vybočujúce z obrazu. V mnohom mi tento film pripomenul ďalšie - Čarodejníka z krajiny Oz, Nekonečný príbeh, Labyrint, Stopárovho sprievodcu po galaxii, ale nepociťovala som to ako vykrádanie, skôr ako poctu týmto dielam. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Počet dnů natáčených ve studiu: 20 - Počet dnů natáčených v lokacích: 10 - Celkový počet záběrů s efekty: 1139 - Počet animací na jeden záběr: 3,5 - Celkový počet scén ve scénáři: 135 - Počet stran scénáře: 108 - Počet animátorů pracujícíh na filmu: 15 (HappySmile)
  • Verze klasické písničky Burta Bacharacha "Close to You", kterou v tomto filmu předvedla Josefine Cronholm ve scéně, kde je Helena oblečená jako služebná, byla inspirována cover verzí písničky od skladatele Wayna Horvitze, která se objevila na albu "Great Jewish Music: Burt Bacharach" (1997). (HappySmile)
  • Na začátku filmu je během stavění cirkusu krátký záběr na ruku balancující a točící sadou 4 krystalových koulí. Tento kousek se nazývá "Contact Juggling", vytvořil a poprvé jej předvedl Michael Moschen. Poprvé se objevil ve filmu Labyrint režiséra Jima Hensona, kterým je část tohoto filmu inspirovaná. (HappySmile)

Související novinky

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

25.08.2007

Fantasy Hvězdný prach se v zámořských kinech kdovíjak nedaří, ale recenze nešetří chválou, a tak se pozvolna začíná uvažovat o adaptaci další knížky Neila Gaimana. Tentokrát by šlo o Nikdykde,… (více)

Reklama

Reklama