Reklama

Reklama

Maska zrcadla

Trailer

Bílá královna upadla do hlubokého spánku a jen tak se neprobudí. Celé její království pokryl černý stín. Rovnováha mezi temnotou a světlem byla narušena a znovu nastolit ji dokáže pouze Maska zrcadla. A tak se Helena, sama uprostřed neznámé země, vydává na dlouhou cestu za ztraceným šperkem, který musí nalézt dříve, než temnota zahalí Svět snů navždy. Autorem scénáře je držitel mnoha ocenění v oboru fantasy Neil Gaiman a i jeho zásluhou se z Masky zrcadla – díky kombinaci hraných scén a animací - stala lahůdka pro oči i duši. Poznejte zvláštní a tajemná stvoření v neuvěřitelném světě fantazie, k jehož dokonalosti přispívají i působivé obrazové prostředky a nekonečná představivost výtvarníka a režiséra Davea McKeana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Hogun 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to celé ako psychadelická zmes Nekonečného príbehu a Alenky v ríši divov natočená za výraznej podpory psychotropných látok. Vynikajúca, úletovo "ubalená" vizuálna stránka spolu s depresívne ladenou hudobnou prímesou a nevýraznou príchuťou príbehu vyvolali u mňa pocit prázdnoty a horkosť v ústach. A nepomohli ani svieže myšlienkové "tik-taky" vo forme vtipných dialógov a nápaditých "maskobyvateľov". Ďakujem, ale na tomto "nefičím". 7/10 ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příběhem krásný film, který zaručeně nesedne každému. Někdo si v něm třeba najde zhnusení a tak tady ocení především tu originalitu. Zhnusení ve zpracování, protože to se od jakékoliv jiné fantasy liší. Tady digitální efekty vynahrazují zvláštní kulisy a působivé postavy a jejich zpracování. Každá tu má vzhled takový, jaká vlastnost u ní dominuje. Tím pádem film hraje hlavně obrazově. Po chvíli jsem si ale na tento příběh dokázal zvyknout a spolu se sympatickou hlavní herečkou jsem si to perfektně užil. Můžu říct, že tak zvláštně zasněný a melancholický film jsem hodně dlouho neviděl. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Fascinující, dobrodružný a svým způsobem i velice poetický výlet dospívající Heleny do čarovného světa fantazie, do bizarní krajiny snů obydlené prapodivnými bytostmi ... Její marný pokus o útěk před skutečným životem i před vlastními výčitkami je přitom velice důležitý: Ve svém důsledku pro ni znamená velký krok směrem k dospělosti. Není od věci, když se na sebe můžete podívat s odstupem, neboť v každém z nás (nejenom v našich zpravidla nechápavých matkách) se skrývá královna světla i královna temnoty. A když zachráníte imaginární svět vlastní představivosti, třeba spasíte i sami sebe. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Příběh mdlý, pokoukání šmakózní. Masku zrcadla, ani jednotlivé záběry z ní, nemusím vidět podruhé, velice by mne nicméně zajímalo, jaké speciální hříbky v Británii rostou. Přece nemůže být náhodou, že ve stejné krajině často tvoří třeba Terry Gilliam. 70% Zajímavé komentáře: mm, kitano, Džebe ()

Ilicka 

všechny recenze uživatele

Krásná, vizuálně velmi zajímavá pohádk scénáře Neila Gaimana o neprozkoumaném světě snů. Hlavní hrdina se ocitá uvězněna ve světě, který si zama vymyslela, zatímco na její místo nastupuje dcera královny temnot, která důsledně svůj domovský svět ničí, což na vlastní kůži pociťuje i Helena. Výrazná výtvarná bizarnost snového světa spolu s podivnou hudbou navozuje dojem něčeho podivného, nenormálního... Ale copak sny jsou vždy normální? ()

Galerie (9)

Zajímavosti (8)

  • Rozpočet: 4,000,000 dolarů. (Saku)
  • Na začátku filmu je během stavění cirkusu krátký záběr na ruku balancující a točící sadou 4 krystalových koulí. Tento kousek se nazývá "Contact Juggling", vytvořil a poprvé jej předvedl Michael Moschen. Poprvé se objevil ve filmu Labyrint režiséra Jima Hensona, kterým je část tohoto filmu inspirovaná. (HappySmile)
  • Verze klasické písničky Burta Bacharacha "Close to You", kterou v tomto filmu předvedla Josefine Cronholm ve scéně, kde je Helena oblečená jako služebná, byla inspirována cover verzí písničky od skladatele Wayna Horvitze, která se objevila na albu "Great Jewish Music: Burt Bacharach" (1997). (HappySmile)

Související novinky

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

Gaiman jede – chystá se Nikdykde

25.08.2007

Fantasy Hvězdný prach se v zámořských kinech kdovíjak nedaří, ale recenze nešetří chválou, a tak se pozvolna začíná uvažovat o adaptaci další knížky Neila Gaimana. Tentokrát by šlo o Nikdykde,… (více)

Reklama

Reklama