Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Fr 

všechny recenze uživatele

Pronásledovaný inkvizicí, obdivovaný ženami. ,,Nevěřte tomu co se říká, já nedobývám“…. Benátky – postel hedvábně povlečená. Jako by nikdo neměl jiné starosti, než sex! Krásná doba :-) . Celý film je potřeba brát jako legraci. Vážně tu totiž není míněno nic. Snad jen vášeň a láska. Situační humor proložený několika vtipnými perlami, nikterak originální zápletka, která je snesitelná díky hercům a právě tomu nadhledu, který musíte mít. Jednohubka pro mladé a pokročilé. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ** Co uvidíme (možná) příště? Už jsme viděli. Prý v Čechách vyrostl Giacomovi konkurent. Jmenuje se František. A je to děvkař. Hlavně, že to není Jyrka! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Kto by to na Hallströma povedal. Po plejáde dychvyrážajúcich drám so silným emocionálnym podkladom a navše nesúcimi silné odkazy natočil túto pefíkanú, milú a pekne zauzlenú oddychovú veselohru z atraktívneho prostredia s ešte atraktívnejšou témou. Sienna Miller je krásne okúzľujúca, rovnako ako 50tnička Lena Olin. 80%. ()

Reklama

Lynn 

všechny recenze uživatele

Už z úvodních titulků je poznat, že tenhle film je dělaný s láskou. A je to báječná podívaná. Humor, romantika, dobrodružství. Pohladí po duši, můžete na něj zajít do kina s kamarády, s drahou polovičkou i s rodinou. Líbit se bude všem. Pěkné, moc pěkné. Po odchodu z kina jsem odcházela s příjemným pocitem báječně strávených dvou hodin. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Míval jsem před pár lety v práci kolegu co miloval ženy a představit si pod tím můžete cokoliv. Když na to přišlo, uměl i klidně vdané ženě říci jak je nádherná. A nedělal to nijak oplzle, ale tak, že to ženám lichotilo a vhánělo ruměněc do tváře. Dnes by se to samozřejmě bralo jako sexuální útok šovinistického prasete-predátora a dotyčná by ho nejspíše zažalovala za psychickou újmu a napadení. A nebo vlastně hned ne, až tak za dvacet let. Ano, dnes už se ženám tohle říkat jen tak nemůže. Možná, že už je ale na to nějaká appka kam se člověk zaregistruje a odklikne souhlasy a pak to půjde!  Vždy jsme si z něj dělali legraci, že je to Rómeo. A on ... ,,Tak to ne!'' Ohradil se vždycky. ,,Romeo byl jen žvanil! Pokud mám být takto nazýván, tak Casanova prosím !'' říkal s tajemným úsměvem... Rád na něj vzpomínám (zdravím Tě Petře tam nahoru!:-)  i na tuto inteligentní námitku. --- Kdo by se těšil, že pod názvem tohoto filmu narazí na erotický či soft porno film, asi bude zklamán. Z nahých žen a milostných scén tam neuvidí doslova ani jedno obnažené ňadro! A já říkám super, protože já v tom vidím ten skvěle vymyšlený scénář. Tohle totiž každý očekává. A ačkoliv Casanova ve filmu prohání jednu spodičku za druhou, je to zprvu spíše konverzační kostýmová komedie. S nástupem vrchního inkvizotora J. Ironse, to začne být ještě vtipnější a i akčnější. Osobně bych klidně zůstal v tempu první poloviny, místy to na mne bylo akční až moc. Ale film skvěle odsejpá a člověk se u toho pořád uculuje. Navíc se to celé odehrává uprostřed krásných Benátek poloviny osmnáctého století. Jestli jste si třeba u Il Boemo chrochtali blahem z těch interiérů a exteriérů, tady z těch paláců budete doslova paf. Sienna byla tehdy fešná a tak chápu, snahy Casanovy získat její nejen srdce :-). Příjemná záležitost! Dávám za 4 naběračky prasečího sádla s lógrem! * * * * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná, pozitivizmom ovplývajúca romantická komédia s excelentným H. Ledgerom. Dobrodružná dejová linka je síce len priemerná, nenadchne ani extrémne neočarí, vyskytlo sa tu však veľa scénok a dialógov, ktoré celkom slušne pobavili. Naviac, výprava bola zvládnutá priam ukážkovo, čo sa stalo základom pre dobovú atmosféru 18. storočia ako lusk. Celkový dojem je preto výborný. Kto sa chce pozitívne naladiť, tak smelo do toho, snímok je na zlepšenie nálady alebo na príjemné večerné posedenie pri filme ako stvorený. 80/100 ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • V jednom dlhšom zábere v Benátkach je možné vidieť vzdušné čiary spôsobené lietadlom. (Fejpof)
  • Vo filme je použitý teplovzdušný balón, ktorý bol však vynájdený až v roku 1783, keď mal Casanova 58 rokov. (Fejpof)

Reklama

Reklama