Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Casanovu jako malého chlapce přiváží jeho matka k babičce, nechá ho u ní a sama se vydává na hereckou dráhu. Babička moc dobře ví, co ji táhne pryč. Je to touha po milostných dobrodružstvích. Casanova dospěje v muže a zřejmě po matce i ve velkého milovníka. Jednoho dne je pronásledován inkvizicí za své smilstvo a má být oběšen. Pomůže mu sám kníže, ale klade si podmínku. Buď se ožení, nebo bude vykázán z Benátek. Casanova se zasnoubí s panensky čistou Victorií, vzápětí se však setkává s krásnou, bystrou a inteligentní Franceskou. Zamiloval se do jediné ženy, která odolala jeho šarmu a odmítla jeho milostné nabídky. Aby získal její srdce, musí se pokusit dokázat, že je mužem hodným jejích milostných ideálů. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (320)

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Vynikající rozverný a svižný hravý snímek, který je bleskem z čistého nebe. Obrazové vtípky i slovní humor a atraktivní prostředí italských Benátek konce 18. století řadí spolu s vynikajícím obsazením snímek k tomu nejlepšímu z loňské produkce a dokládají Hallstromovu řemeslnou bravuru v libovolném žánru. Po rovněž velmi vydařeném UNFINISHED LIFE jde o další trefu tentokrát přímo do černého. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Heath Ledger sa nielen vďaka svojmu vzhľadu votrel do priazne chváleného Lassea Hallstroma, a ten ho následne obsadil do hlavnej úlohy svojho ambicióznej kostýmovej drámy, v ktorej - ako ste iste vyčítali z názvu - neztvárni nikoho iného ako bájneho milovníka Casanovu. I keď nemám rád filmy z 18.storočia, film dokáže v mnohých veciach prekvapiť. Hlavne ženským osadenstvom. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Hnusné paruky, účesy, odfláklé kostýmy, což filmu vyrazně vizuálnè ubírá, ošklivě zmoedovaná i jinak pohledná Sienna, režijně nezvládnuté. Nezachránili to ani Heath a Benátky. Co dávali Francouzi v šedesátých až osmdesátých letech levou zadní v žánru historických potřeštěných komedií, a že nás dokáže čaato pobavit dodnes, tady dopadlo tragicky. Casanova střídá ojedinělé příjemné momenty se scénami trapnými, dialogy drhnou, rozpaky se táhnou celým filmem. Chybí jiskra, šmrnc, elegance, lehkost, člověk kroutí hlavou i nad Jeremym. ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Príjemná, dramatický skvelo vygradovaná dobrodružno romantická rozprávka. Casanova podľa Hallströma je skôr než zmyslený milovník, taký pubertálny truhlík konajúci heslom odvážnemu-nerozvážnemu štastie praje. A práve na celom rade bláznivých náhod a humorných zvratov je film postavený. A môže za to práve uvolnená atmosféra a celkový nadhľad, že sa pod ťarchou ich neuveriteľnosťi nerozbíja na čriepky. Výrazne tomu tomu v druhej polovoci dopomáhajú figurky Platta a Ironsa, ale hlavný hrdina je stále Lasse. Na druhý krát ešte lepšie. 80% ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Rozpustilý příběh založený na záměnách totožností. K tomu překrásné Benátky, kde i místní inkvizitoři jsou bodří chlapíci se smyslem pro humor. Tak tohle kouzelné místo Casanova neopustí i kdyby se měl oženit. „ Budeme se ženit. - Blahopřeji. A s kým? -Ještě nevíme.“ Což o to, sehnat ctnostnou nevěstu není pro muže s jeho pověstí žádný problém (cudnost je dost otrava), jenže je tady najednou něco velmi znepokojivého emancipovaná a prostořeká Francesca, která odolává jeho šarmu a přitom tolik žen po něm touží „ tolik otevřených oken a tak málo času.“ A protože v Benátkách hledá lásku snad každý nebo alespoň to co si pod ní představuje, musí se s touhle zhýralostí už skoncovat, pryč s tou všeobecnou prostopášností a hlavně s tím cizoložníkem. Tak rozhodl nejvyšší inkvizitor „My jsme katolická církev. My můžeme všechno.“ Zcela jiný Hallström, plný vtipu, optimismu a pohody a pokud na jeho humor přistoupíte budete se výborně bavit. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (11)

  • Dobrodružství italského svůdce Casanovy lákají režiséry už téměř od vzniku filmu. V němé verzi příběhu z roku 1918 si v jedné z vedlejších rolí zahrál, tehdy ještě pod jménem Arisztid Olt, nesmrtelný představitel Draculy z klasických upírských filmů – Bela Lugosi. (imro)
  • V jednom dlhšom zábere v Benátkach je možné vidieť vzdušné čiary spôsobené lietadlom. (Fejpof)
  • Skutečný Giacomo Giovanni Casanova (1725 – 1798) procestoval všechna významná města své doby a napsal kupříkladu knihy „Dějiny polského povstání“. Známějšími jsou však jeho „Paměti o patnácti svazcích“, které podávají podrobný obraz života v období rokoka. Nebyl jen sukničkář, ale také vzdělaným právníkem, studoval teologii, chemii, matematiku a medicínu. Byl také ředitelem divadla. (imro)

Reklama

Reklama