Reklama

Reklama

Dvakrát za život

  • USA Twice in a Lifetime (více)

Príbeh muža, ktorý chce v päťdesiatke začať nový život. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Jsem se svým hodnocením hodně na vážkách... hodnotit pouze výkon Gene Hackmana v hlavní roli, nehával bych s plným počtem. Gene byl totiž opět fantastický, dojemný a ve scénách z oslavy i vtipný zároveň, jeho vyjádření emocí před kamerou (ať už tónem hlasu, jiskřičkami v očích, celkovým výrazem nebo i způsobem jezení! :)), to je zde ze strany Gena přímo nákažlivé a v několika smutnějších chvilkách i uhrančivě proměnlivé. V padesátníkovi Harrym, který se po okouzlení kráskou z baru znovu po letech zamiluje a uvažuje navzdory relativně spokojenému rodinnému životu nad novým životem, nalezl Hackman výbornou příležitost pro další ze svých tehdy typických postav a zajímavých hereckých příležitostí. Jenomže hodnotit tento film se zřetelem na všechno ostatní mimo Gena, který v druhé polovině dost často opouštěl obrazovku, zbyla mi před očima jen hodně průměrná a režijně nevýrazná televizní inscenace, která by sama o sobě ode mne víc než dvě hvězdičky nedostala. Tyhle filmy ze života obyčejných lidí často oplývaly neobyčejným kouzlem, což je v některých scénách projevuje i zde, nicméně Dvakrát za život mi přijde z této řady s Genem jako druhý nejslabší (hned po Celé dlouhé noci z roku 1981). Jedním z negativů se pro mě stala i natažená, málem až dvouhodinová stopáž, hodně rozvláčné tempo se projevuje během rozvíjení vedlejších linek ze života Harryho dcer. Druhý Úplněk v modré vodě se pro mě tímpádem úplně nekonal, ale holt nemusí vždy pršet, někdy stačí jen, když kape. Hezkou chvilku mi tento film stejně udělal. Díky, Gene! 65% ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Hlavní postava Harry - úžasný Gene Hackman v krásné roli - slaví padesátiny v kruhu rodinném a v jeho očích lze číst.. Večerní oslava s kamarády má mnohem větší grády a na scéně se objevuje přitažlivá barmanka.. Nový začátek nebude vůbec jednoduchý.. Moc se mi líbila půvabná Helen a jen Sunny jsem nepobrala.. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Možná bychom mohli rozporovat, že Harry se zamiloval do barmanky po jednom polibku v rámci oslavy jeho padesátin. Dále bych neměla připomínek. Jen podotknu, že obdivuji Harryho, že svoji afektovanou dcerušku s nevymáchanou pusou Sunny pořádně neproplesknul. Zdálo se mi, že ten afekt Madiganová přehání, takže možná někdo mohl proplesknout rovnou ji. Tohle je jediné romantické drama, v němž má Hackman solidní herecké partnerky (jak Ann-Margaret, tak Ellen Burstynová hrají dobře), za něž se nemusí stydět a nad nimiž herecky neční jako Himaláje. ()

Galerie (32)

Reklama

Reklama