Reklama

Reklama

Cleveland show

(seriál)
  • USA The Cleveland Show
Ukázka z filmu
USA, (2009–2013), 32 h 13 min (Minutáž: 21–22 min)

Hudba:

Walter Murphy

Hrají:

Seth MacFarlane, Sanaa Lathan, Alec Sulkin, Marina Sirtis, Jason Sudeikis, Will Forte, Rutina Wesley, David Lynch, Lucas Grabeel, Josh Gad, Beth Littleford (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(88)

Ve spin-offu oblíbeného amerického seriálu Griffinovi se setkáme se sousedem Petera Griffina, Clevelandem Brownem. Poté, co ho jeho žena Loretta podvedla s Quagmirem a utekla od něj, dává druhou šanci své středoškolské lásce Donně, kterou opustil manžel. Brown se za ní přestěhuje do svého rodného města ve Virginii, i se svým synem Clevelandem Juniorem. V jejich novém bydlišti je čekají Donniny děti - šestnáctiletá Roberta a ženami posedlý pětiletý Rallo - a také noví sousedé - ukřičený buran Lester či manželský pár medvědů Tim a Arianna (kteří jsou dost citliví na to, když někdo upozorňuje, že jsou medvědi). (TV Prima)

(více)

Recenze (126)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Mám rád Family Guye i American Dada, i když obojí je často stupidní a extrémně nevkusná zábava. Obojí má totiž nápady a spoustu svérázných postaviček se sobě vlastním humorem a jasně definovaným charakterem. Spinoff Clevelanda nemá ani jedno. Dobrosrdečný a nekonfliktní Cleveland, jakého známe z FG, tady mění charakter nejenom z dílu na díl, ale i ze scény na scénu, a přepíná z původní osobnosti do černé variace na Petera Griffina, z té na tyrana, co šikanuje vlastního syna, potom se sám nechá šikanovat miminem, do toho rapuje o prstění a fetování, a tak dále a tak dále. Už tak je dost zarážející, že ani u leada seriálu nejsou tvůrci schopni sebemenší konzistence, mnohem horší je to co se vedlejších postav týče, ty totiž nemají osobnost žádnou. Jedinou výjimkou je pětiletý Rallo, který se chvíli chová jako gangster a chvíli jako skutečné malé děcko, a příležitostně vyvolá aspoň nějaké, byť ojedinělé pousmání. Jinak je Cleveland Show až překvapivě prostá jakékoliv inspirace, scénáře dílů by mnohdy nevystačily ani na dvouminutový skeč, natož dvacetiminutový díl, seriál prakticky nikdy nemá co říct, což je fakt, který se snaží zakrýt horou blitek, obrazných i doslovných (running joke, kdy se někdo poblije stylem Sheily ze Santa Clarita Diet, pročež způsobí explozivní blití u všech okolo, je dost možná nejhorším running jokem, který znám), a od odpadu tak Clevelanda dělí jen Rallo a občasně vtipný cutaway gag typu FG. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

No moc nechapu, proc kdyz uz museli udelat serial nektery postave z Family Guy, musel to bejt zrovna dosti nevyraznej a nezajimavej Cleveland, misto toho bych daleko radsi sledoval akcicky super dobytkare Quagmirea, ale ve vysledku to je docela fajn zabava, ktera sice pouziva podobny schema jako Family Guy, takze nechybi flashbacky, particka kamosu v hospode, obcas znacne uchylacky pribehy a fotrik, kterej je dobrak a co muze posere. Proste slabsi odvar z Family Guye, kterej by byl dejme tomu ultra edice a tohle je jen takova basic. Coz ale neznamena, ze bych se nebavil, vzdycky rad kouknu na novej dil, v kazdym je cemu se zasmat, i tady se najdou zajimavy vedlejsi postavy, no a animace je na fajnovy urovni. Proste jako vypln pri cekani na novej dil Family Guye nebo American Dada se to hodi. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

V dobách, kdy Simpsonovi jsou už dávno jen konformním seriálem a staly se tak tím, co ve svých počátcích tak trefně parodovali, tak jejich úlohu přebírá Cleveland Show. Až nebývale trefný seriál. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Jen doufám, že tahle vlna černošských spinoffů nepostihne i jiný seriály. Teď šátrám v paměti, kde se ve vedlejší roli mihl nějaký černoch. Tak například v Dexterovi byl jeden policista černoch. Mohl by mít vlastní seriál o tom, jak pátrá po Dexterovi. V Breaking Bad byl jednou z postav černoch, mohl by. V Lost jich hned bylo několik. Mohli by mít vlastní ostrov a tam běhat jako na tom původním. Nevím, zdá se mi to ztřeštěné, aby se to tak dělo v širší míře a pohnutka tvůrců Family Guy je mi tak záhadou. Můžou takhle ze seriálů vyjmout třebas všechny Vietnamce a udělat jim solo show? ..by mě zajímalo. Seriál o Clevelandovi ale není úplně špatný. Naopak tzv. černý humor je fakt super. Chvílemi jsem prostě chcípal smíchy, možná víc, než u Famili gáje. A co takový černoši samotní? No, ti to musí tuplem žrát. Jestli pili šampaňské a nežili v černém dešti, líbilo se jim Cosby show nebo Fresh Prince, tak určitě musí. Jestli ale žijí v South Central Los Angeles tak bohužel ví, že: SHIT AIN'T LIKE THAT! IT'S REAL FUCKED UP! :) ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Griffinovi pro čmoudy. Mohu sice přiznat že jsem párkrát pozdvihl koutek, ovšem ihned jsem tuto slabost skryl pod zašpičatělou burku v barvě sněhobílé! A teď mne omluvte, jdu sezvat kámoše na trošku toho společenského vyžití. Kříž jsem již ztopořil, ovšem nemohu sirek nalézti.... ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Cleveland na své vlastní cestě, no veliké překvapení na až tak nevýraznou postavu v seriálu Griffinovi. Celkem drsné a někdy i trochu nechutné, ale pořádná dávka zábavy. / Viděné epizody z 1-3 série *65.dílů / Očekávám 4.sérii ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja ani neviem prečo tento seriál vznikol. Bolo to asi pre čiernych amerických spoluobčanov. Miestami silno nesympatický až odpudivý seriál, inokedy veľmi trefný a úderný. Bohužiaľ tých negatívnych miest je tam o dosť viac. Oproti Griffinovým veľmi slabé. Cleveland Show si je tak podobný s Family Guy, že vlastne nemá čo ponúknuť. Čo ma najviac rozsekalo bol hovoriaci medveď. Psa v Griffinových som chápal a prišiel som mu na chuť, ale medveď, to je už bomba - navyše sa nejako moc podobá Peterovi z Griffinov. Na Clevelandovi sa mi vždy páčil jeho originálny hlas. Inak pravda, že v FG nebol práve najvýraznejšou postavou. Možno práve preto má teraz vlastný seriál, aby ukázal, že ho vie ťahať aj sám. Ale on veru nevie. Cleveland Show je veľmi slabý a na Family Guy len tak asi nedosiahne. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Též jsem moc nepochopil, proč neudělali samostatný seriál spíše o vtipnějším a živějším Quagmireovi. Myslím, že odpověď je pro mnohé jasná, Cleveland je přece černej! Koncept Griffinových je zde cítit na každém rohu. Kvalita humoru je sice na nižší úrovni, ale dám Clevelandovi šanci mě přesvědčit o opaku. Uvidíme. Prozatím jsem relativně spokojený. | 1.série 10/21 (70%), > Průměr: 70% (3*) | ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

První projekce tohoto seriálu z dílny Setha MacFarlaneho mě nijak zvlášť nezaujala, o to spíš, když jsem jí poměřil s bratrským Family Guy. Až po vstřebání několika epizod a přijití tomuto typu humoru na chuť musím napsat, že se mi spousta dílů s Clevelandem líbila víc než ty s Peterem. Největší přednost vidím v rodině Brownových, kde je to, na rozdíl od Griffinů, jejichž humor táhne jen Peter, Stewie a Brian, jedna osobnost vedle druhé. S každou další částí se návykovost zvětšuje. Next? American Dad, please :-) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Vôbec by to nebolo zlé, keby jednotlivé epizódy neboli poznačené obsedantnou snahou tvorcov natlačiť sem čo najviac fekálneho, negustiózneho a deviantného "humoru". A najodpornejšou postavou je "kouč". Toho si naozaj mohli odpustiť. No a pre deti je to samozrejme absolútne nevhodné, ale PRIMA COOL to aj tak "švacne" do času, keď na to môžu oči vytriešťať aj škôlkári. Smutné ... (7.11.2012) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Další blaznivý animák kde se solí všechno do sebe, průměrná zábava nevadí ale ani neohromí prosté v pohodě. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Griffinovi sú skvelou záležitosťou, ktorá si neberie servítky pred nikým a ničím. Cleveland show ide v ich stopách. Rovnako nekompromisne a vtipne. Má to však jednu vadu. Prečo venovať tejto black verzii čas, keď sa môžem skvelo baviť na originále? ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Solidní oddychovka a spin-off Family Guy. Náhled do ne tak zcela "cosbyovsky" černošské rodiny a jejich patálií. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Pokiaľ ide Cleveland svojou vlastnou cestou v štýle starých černošských sitcomov, odkazuje na ich kultúru a používa svoj humor, je to fajn. Horšie je, že sa stále nevie odpútať od Family Guya, snaží sa ho napodobňovať (nepochopiteľne) a preto bude stále braný len ako nejaký menší spin-off. Úplne najhoršie je, keď namiesto vtipov začne ponúkať len nevtipný záchodový humor typu: vyspal som sa s chlapom, teraz budem minútu vracať. Takže kvalita klesá a stúpa od 2* po 4*, bodaj by sa to časom zbavilo odpadových scén a ustálilo na tých štyroch. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Tak začala jsem na 4, ale musím po shlédnutím nových dílů jednu strhnout. No a jak to zhodnotit. Seriál mě nejdřív chytil, protože je zde Clevland, hrdina známý z The Family Guy, ale tohle se Family Guy ani na míli nepřiblíží. Ze začátku mě trochu bavilo malé černé dítko a jeho dospělé názory, jenže to už dokázal Stewe a dokonale. Takže se to časem okouká, potom dobrý medvěd, který sice postrádá reálný základ, ale budiž. No a když se do toho seriálu zakoukáte, hned vám dojde, že je to točené pro černé. Není to myšleno sice nijak rasisticky, ale ty jejich vtipy o násilí a loupežích mi někdy vtipné skutečně nepřijdou. Spíš dost trapné a hrubé. Family guy je taky dost drsný, ale vtipy pasují a jsou k smíchu. Ale tohle mě vůbec nepřesvědčilo, už to ani nesleduji. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Spin-off,který mě zatím svým pilotním dílem nepřesvědčil. Po 5 dílech je to bohužel stejné. Cleveland mě ve Family Guyi vůbec nebavil a asi proto ho radši přemístili do vlastní show. Plno "černošských" vtipů nechápu a nebýt medvěda a malého Ralla bych ani jeden díl nedodíval. Slabota! ()

Paxxx.cz 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha neúspěšných pokusů o překonání simpsonů. Seriál v podstatě nepřináší nic nového, ale i tak jsem se u něj docela pobavil, takže slabší čtyři. ()

Reklama

Reklama