Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Taw Jackson byl propuštěn z vězení a vrací se do svého města. Jeho ranč koupil podvodem obchodník Pierce. Před nějakou dobou zaplatil Lomaxovi, aby Tawa zastřelil. Chtěl odkoupit jeho ranč, protože chce jeho bohatou půdu. Jenže Taw přežil a teď se chce pomstít. Pierce najme Lomaxe znovu, ale Pierce mu nabídne lepší, výhodnější dohodu a tak se přidá na jeho stranu. Pierce bude převážet 500 tisíc dolarů ve zlatě v upraveném povozu. Je celý z kovu, má střílnu a doprovází ho horda poskoků na koních. Billy, expert na výbušniny nastraží nálože pod most. Odříznou tak vůz od ozbrojeného doprovodu. Pomůže i pár dalších lidí, farmář i indián. Zlatý prach v sáčcích schovají do sudů s moukou. Farmář je má odvézt do bezpečí. Zlato by ale chtěli i indiáni a tak dojde k dalšímu výbuchu. Taw podle dohody schová zlato na půl roku. Potom se všichni opět sejdou a kořist si rozdělí. (TV Barrandov)

(více)

Recenze (44)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zábavná "revenge-heist" historka, stavějící na netypickém vztahu dvou hlavních představitelů. A neobvyklá je i motivace Johna Waynea (tedy, trochu, v jistých aspektech;)). Od filmového studia sázka na jistotu, včetně gatlingu samozřejmě:) Žádná přelomová záležitost to není, a vidět to podruhé asi budete potřebovat jen pokud jste ortodoxní fandové někoho z herců nebo RODOKAPSů. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když se Vám sejdou dva herci – dvě persóny – které nemají společného nic a nemají problém si to dát vzájemně hlasitě najevo, tak buď z toho vzejde průser a nebo záležitost, kde se budete těšit na každý jejich dialog. No a jelikož jsem si zde užíval každé jejich setkání, vychází mi z toho ta druhá varianta. Ta vzájemná rozporuplnost byla absolutně hmatatelná. No prostě do sebe šli pecky. A i díky tomu z tohoto westernu udělali doslova zábavnou záležitost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $6,000,000Tržby Celosvetovo $6,000,000║ John Wayne a Kirk Douglas si dobre sadli, dobre sa dopĺňajú. /70%/ ()

sud 

všechny recenze uživatele

Svižná westernová jízda s výtečnou dvojkou drsných westmanů - Johnem Waynem a Kirkem Douglasem. Dějově velice prosté, zároveň ale velice dobré. 85%. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Příjemný film. Nijak náročná podívaná, líbilo se mi, jak míchá typické westernové prvky s klasickými prvky zlodějských filmů, do toho parťáci John Wayne a Kirk Douglas, Tiomkinova hudba... A milý humor. Tři a půl. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Westerny J. Wayna odškrtávam postupne a naozaj sklame iba máloktorý. Toto je stávka na istotu, kde ide o zlato, česť a trocha chlastu. Ťažký opancierovaný voz s veľkou bandou pistoleros nesie pravidelne kopu zlata a J. Waynovi to nedá. Zvlášť keď mu šéfuje zloduch, ktorý sa zmocnil jeho farmy. Herecká dvojka Wayne a Douglas si rozumie a zbytok partie v poradí indián, ožran a prchký starec ich skvelo dopĺňa. Plány iba výnimočne vychádzajú na 100% a ani tu to nebude inak, preto je záver tak pozerateľný. Nitroglycerín v rukách alkoholika je nebezpečný, ale dôverujte mu...Fanúšik westernov sklamaný určite nebude. 80%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Skvělý western, který ctí všechna pravidla žánru. a humor ho povznáší na příčku nejvyšší. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý a nepříliš známý western s hvězdným obsazením. Je super vidět Johna Waynea a Kirka Douglase v jednom filmu. Celé se to točí kolem plánu, jak přepadnout obrněný vůz plný zlata. Plán není jednoduchý, vyžaduje speciální jedince. Po pár komplikacích jim už nic nebrání k finální loupeži. Jsou tam i indiáni nebo Mexičani, nic tomu nechybí. Vážně jsem si to užil, a to nejsem westernový fanda. Možná tomu časem přijdu na chuť... "Kde je mých 100 000?" ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Definice klasického amerického westernu s Johnem Waynem a Kirkem Douglasem. Nedosahuje sice kvalit Rio Bravo či Sedmi statečných, ale patří k tomu lepšímu, co v tomto žánru vzniklo... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělý western a pro mě velké překvapení, že jsem mězi těmi všemi už přebranými slavnějšími objevil tenhle výtečný kousek. Nechybí tu nic- přestřelky, skvělá rvačka v sallonu, indiáni, podrazy, přepadání, humor. Waine i Douglas se k sobě jako parťáci neparťáci výborně hodí. Navíc to není roztahané a má to spád od začátku až do konce. Vřele doporučuju! ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Príjemná klasika s hviezdami westernového filmu. Snímok mieša humor, súboje, bitky, v podstate všetky žánrové postupy. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Řemeslně slušně odvedený westernový kousek o přepadení, které bylo osobní mstou i příležitostí, jak najít nové spojence a možná i přátele. /3. 9. 14./ ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Netypická, ale o to lepší Waynovka. Wayne tu nehraje ani šerifa bránícího vězení, ani tatíka, který zachraňuje svoje syny, a už vůbec ne vojáka, který bojuje se zlotřilými rudochy. Naopak se chystá vyloupit zásilku zlata (sice pro to má omluvu, ale loupež to je), a za tím účelem dá dohromady partu podivných existencí - silného Indiána (!), opileckého odborníka na výbušniny, nerudného dědka s mladou manželkou (nebo otrokyní?) a prohnaného pistolníka. Toho hraje Kirk Douglas, takže je jasné, že ze všech parťáků má největší roli on. Jeho špičkování s Waynem nemá chybu. Vůbec film je dost komediálně založený a rvačka v saloonu jako by vypadla ze Spencer-Hillovek (včetně siláka co přetlačí deset chlapů a vyrazí s nimi okno). Taky je tu troška špagetovosti, jak v námětu, tak třeba ve výskytu kulometu. A ještě ke všemu se Wayne spolčí s celým kmenem Kiowů. Opravdu netypická Waynovka, kterou si u mě po slabém Billy Youngovi vylepšil Burt Kennedy skóre. Jenom je škoda, že Bruce Dern se jenom mihne. ()

zlabus 

všechny recenze uživatele

Roztomilý mix westernu a heist movie. Nejedná se o nic světoborného, ale je to velice příjemný (nad)standard, který celou dobu baví a příjemně se na něj dívá.70% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Když si dva herci sednou, tak je to prostě zábava pohledět. Přesně to je případ filmu "Válečný vůz", kde svoje síly spojily Kirk Douglas a John Wayne. Spojení skutečně výborné, hlavně v tom, jak tihle dva dokázali hlásit. Jsou to prostě ti kovbojové, s kterými chcete nějaké dobrodružství prožít. A to se stalo. Zábavné a příjemně odlehčené. ()

DonPedro 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře odvedený western. Douglas možná nemá charisma Big Johna, tady ale dostal zvláštní bonus od scénáristy – kdo si chce vychutnat závěrečný gag, měl by zbystřit pokaždé, když Kirk nasedá na koně. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Sympaticky filmecek -- western - s Johnom Wayne-om/ Fort Apache, Red River/ a Kirkom Douglasom /Ace in the Hole, Spartacus/ v hlavnych ulohach. Dejova linia - prepad obrneneho transporteru- nie je na zahodenie. 79 % ()

Reklama

Reklama