Reklama

Reklama

Film o filmu: Adelheid

všechny plakáty
Dokumentární / Krátkometrážní
Česko, 2010, 19 min

Obsahy(1)

Film o filmu Adelheid přibližuje natáčení pátého filmu Františka Vláčila Adelheid. Toto komorní psychologické drama je jedním z vrcholů režisérovi tvorby a určitě má čestné místo ve zlatém fondu české kinematografie. V hlavních rolích excelují Petr Čepek a Emma Černá. (oficiální text distributora)

Recenze (3)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Skvělé vzpomínání na jedinečnou skromnost, zapálenost, jasnou představivost a ve výsledku i neoddiskutovatelnou režijní genialitu Františka Vláčila. To vše má na svědomí hlavně Emma Černá, která zde odkrývá prvopočátky získání role, kterou sama nazývá životní. S velkou úctou, prokládanou krásnými slovy, zde hovoří i P. Landovský. Tedy v kontrastu s popisem alkoholových radovánek, které lze také (díky absurdní filmografické brzdě režimu) přiřadit k Vláčilovým vlastnostem. A vše ostatní i zajímavé, kolem tohoto výborného snímku, má na starosti Vladimír Körner. Bylo toho skutečně dost, s čím se mohl nejen scenárista po právu pochlubit. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Takhle zhruba by měl vypadat film o filmu, ačkoli od modernějších typů jde spíše o vzpomínání na dobu před více než čtyřiceti lety. Osloveno mohlo být více herců, přestože většina už nežije, přeci jen jich zůstalo více než Pavel Landovský a Emma Černá. Také bych asi nesouhlasil s tím, že František Vláčil by se v případě větší tvůrčí svobody mohl stát nejlepším režisérem. Je to trochu urážka dalších skvělých režisérů. Vždyť Vláčil klidně mohl po revoluci své zamítnuté scénáře přetvořit v realitu, ovšem nestalo se. Nenatočil už nic. ()

Reklama

Reklama