Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe, Bobby a Pink jsou profesionální zloději a specializují se hlavně na zlato. Vykradou klenotnictví, ale jejich překupník Bergman nechce partě zaplatit, dokud pro něj neudělají další loupež. Tentokrát jde o zlaté cihly ze zásilky pro švýcarskou banku. Protože Joeho zachytila při posledním lupu bezpečnostní kamera, má to teď těžké. A Bergman ho navíc vydírá. Parta nakonec z nouze svolí, Bergman jim dá nějakou zálohu, ale zároveň jim vnutí ke spolupráci svého synovce, ctižádostivého hajzlíka Jimmyho. Ten se brzy dá dohromady s mladou a hezkou Joeho ženou Fran. Situace se začíná komplikovat, protože Jimmy vnese do Joeových plánů zmatek a posléze i vzájemnou nedůvěru. Fran s Jimmym začne spát a pracuje s ním proti ostatním. První plán se kvůli Jimmymu zdá příliš riskantní, a tak Joe vymyslí další, rafinovanější. Pak parta uskuteční velkou akci na letišti, odkud má startovat letadlo se zlatem. Letadlo zastaví, vykradou a přelstí personál. Jimmy se ale ukáže jako sketa, Joa omráčí a spolu s Fran se zlatem ujedou. Netuší, že Joe není tak hloupý, jak si mysleli, a místo zlata najdou v trezorcích jenom železné matky... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Neřekla bych, že je film "překombinovaný". Je pouze dobrý scénář, který vždy dokáže "včas uhnout", když už si divák myslí, že ví, jak to dopadne. A to se mi na něm líbilo. Gene HACKMAN jako vždy "super", trochu mi vadilo, že zastřelil bez skrupulí svého letitého obchodního partnera (Danny DeVito), ve chvíli, kdy už byl těžce raněn a prakticky neškodný. Já mám ráda fér hru, ikdyž se jedná o lumpa. ( Jenže tam se to asi nedá čekat. Je to jako v životě). A Rebecca PIDGEON ? No ta tam byla úplně zbytečná ( předvedla se pouze jako životní partnerka režiséra Davida MAMETA). Její výkon byl naprosto rozpačitý. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

G.Hackman je proste pan herec na taketo a podobne snimky ako stvoreny. "pracuje" ako lupic a vzdy ma nejaky zalozny plan a vzdy mysli dopredu. Aj ked ho zachyti bezpecnostna kamera a vydieera ho priekupnik musi s partakmi spravit velky zatah kde maju ukradnut zlato z dopravneho lietadla(vyborna scena),z ktoreho sa ale che nabalit prekupnik a jeho synovec ako inac Gene sa nenecha chytit a so vsetkymi vypecie. Jeden z filmov, v ktorom nieje hluche alebo nudné miesto. ws ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné, jaká se dá s partou vynikajících herců natočit kravina. A vše padá na vrub pomatenému scénáristovi, který vyplodil nesmyslně překombinovanou rádobyzápletku, která přitom vůbec nepřekvapí. To protože už po prvním scénáristickém kotrmelci většina diváků pochopí, že tento příběh je psaný od konce. Tzn. nějaký hňup vypotí při pivu krátký příběh s pointou a jiný hňup ho obalí vatou, aby to dalo stopáž filmu. Což je veliká škoda, protože první třetina filmu dávala naději na starý dobrý příběh o lupičích s mozkem. Jenže ten slibný začátek, převálcoval hloupý konec. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Staromódny heist film s nabušeným castom (Ricky Jay included!), precíznymi dialógmi a toľkými twistami, že sa vám z toho zakrúti kebule jak malej Regan v Exorcistovi. BTW, tiež chcem byť v 70-ke frajer ako Hackman, plivat zo seba Mametove hlášky a vyjebávať s mafiánskymi prckami kalibru Dannyho DeVita. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Heist mi pripomenul Kto z koho s Robertom De Nirom. Ako lúpežnou zápletkou, tak legendou v hlavnej úlohe. Tieto herecké hviezdy sa na staré kolená rozhodli, že sa budú viac baviť, ako ponárať do zložitých postáv v umeleckých filmoch. Robia to ale akosi pričasto. Heist je veľmi fajn film s pekne natočenou a premyslenou lúpežou, avšak vzhľadom na tú všadeprítomnú pohodu končí trochu viac násilne a vážne, ako by sa patrilo a je to chyba. Viac by scenáru svedčal ľahší nádych a sem tam humorná hláška. Každopádne je film natočený tak, že utečie ako voda, preto som prekvapený z viacerých komentárov, používajúcich slovo nuda. Neviem prečo, ale film mi atmosférou trochu pripomenul, okrem spomenutého Kto z koho, Kobru 11. Ak by policajti boli zločinci. Ani neviem prečo. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (3)

  • Premiéra filmu měla být v září, avšak byla posunuta až na prosinec. Důvodem byla přítomnost scény, kdy se hlavní postavě podařilo obejít bezpečnostní prohlídky na letišti, což se stalo po teroristických útocích z 11. září nevhodné. (blackrain)

Reklama

Reklama