Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Joe, Bobby a Pink jsou profesionální zloději a specializují se hlavně na zlato. Vykradou klenotnictví, ale jejich překupník Bergman nechce partě zaplatit, dokud pro něj neudělají další loupež. Tentokrát jde o zlaté cihly ze zásilky pro švýcarskou banku. Protože Joeho zachytila při posledním lupu bezpečnostní kamera, má to teď těžké. A Bergman ho navíc vydírá. Parta nakonec z nouze svolí, Bergman jim dá nějakou zálohu, ale zároveň jim vnutí ke spolupráci svého synovce, ctižádostivého hajzlíka Jimmyho. Ten se brzy dá dohromady s mladou a hezkou Joeho ženou Fran. Situace se začíná komplikovat, protože Jimmy vnese do Joeových plánů zmatek a posléze i vzájemnou nedůvěru. Fran s Jimmym začne spát a pracuje s ním proti ostatním. První plán se kvůli Jimmymu zdá příliš riskantní, a tak Joe vymyslí další, rafinovanější. Pak parta uskuteční velkou akci na letišti, odkud má startovat letadlo se zlatem. Letadlo zastaví, vykradou a přelstí personál. Jimmy se ale ukáže jako sketa, Joa omráčí a spolu s Fran se zlatem ujedou. Netuší, že Joe není tak hloupý, jak si mysleli, a místo zlata najdou v trezorcích jenom železné matky... (TV Nova)

(více)

Recenze (85)

golfista 

všechny recenze uživatele

Asi jsem moc přísný, ale fakt to bylo slaboučký kafe. Jedna ze slabších chvilek Hackmana (mimochodem mého oblíbence), který sice hraje bezchybně, ale je to takové "syntetické". Překombinovaná zápletka vás už od začátku navnadí, že se tu bude odehrávat jeden "náhradní plán" za druhým, takže vás ten poslední vůbec nepřekvapí. A to zoufale pomalé tempo ve chvílích, kdy by se mělo ve střižně kouřit od nůžek ! :) Pokud si tenhle film půjčíte, nebudete úplně naštvaní, ale pokud vás mine - o nic jste nepřišli. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zacatek slibnej ale postupne to je cim dal vetsi opruz ze uz clovek jen ceka az to skonci. Mirne podprumerne krimi. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Originální DVD obal je nablýskaný a nechybí známé tváře. Tak proč ho nekoupit? Při projekci jsem se prolínal ve výborném střihu-kmitání nůžek bylo znát a David Mamet nenechal nic v náhodě. Roztříštěné střepy děje se prolínají a závěrem výborně spojují, ale bylo jich na můj vkus až příliš (mírně překombinovaný scénář), i když jsem byl příjemně spokojen u závěrečných titulkách. Nemám výhrady a Hackman (stárne jak víno a stále umí), DeVito (výborný) dokreslily, co David Mamut předkreslil, jeho rukopis je znát a je stále výborný. Velmi stylový film a příjemně napsaná krimi kávička. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za normálních okolností by dvojice Hackman, Rockwell měla být zárukou, ale tady se mnou Mamet zamet. Svůj překombinovaný scénář, kde se všichni střídavě snaží překabátit a přechcat, převedl do sterilní filmové řeči, které jsem neměl sílu rozumět. Pohybovat se tahle nesympatická parta ve světě Oceanova skorortuctu, byli by leda svačináři postavy Brada Pitta.. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebylo Hackmana, byly by to jen 2*. Protože aby vás někdo napálil stejným trikem čtyřikrát, to už musíte mít inteligenci houpacího koně. To by se snad žadnému lupiči formátu Joeových (Hackman) kamarádíčků nestalo. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

S jakýmkoliv jiným obsazením, především ale bez Gena Hackmana, by Poslední loupež nedostala ani ty tři hvězdy. Příběh je to obyčejný, ničím překvapivý, nápaditý už vůbec ne... Ale ti herci! Souhra pánů Hackmana, DeVita, Linda a Rockwella je událost za milion, a tak jsem se nakonec přece jenom bavil, párkrát jsem byl i solidně napnutý (silniční kontrola, letadlo) a při dialozích typu "Nechceš slyšet mý poslední slova?" - "Už se stalo." jsem se i zasmál. Vážně škoda toho odfláknutého děje a mnoha hluchých až nudných míst.__P.S. Abych nezapomněl - chválím Shapirovu hudbu. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Průměrný krimi film s nadprůměrným hereckým obsazením. Chyběla mi v tom dynamika, chtělo to výrazněji přitlačit na pilu. Ne že by to byla úplná nuda, ale částečná každopádně. Zkrátka nic světoborného: nenadchne, neurazí, tak akorát na deštivé odpoledne, když nemáte do čeho (s kým) píchnout. 55% ()

Gimp 

všechny recenze uživatele

Má to hlášky a má to i své kouzlo a napětí. Neustálé překrucování zvratů vedoucí k pitomému konci ale nemůže vést k víc jak lehkému nadprůměru. Navíc zásadní moment poctivého krimi - přestřelka - je zde natočená nemastně neslaně a nehorázně se zde nadržuje hrdinům. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Docela se všemi kolem sebe Gene Hackman zamával, kolikrát jsem si říkal a teď je už nahranej, ale má holt dobrej odhad na lidi kolem sebe a nevěří ani nejbližším lidem kolem sebe, někdy bych takového člověka potřeboval znát, aby mi občas poradil. Jinač film jako takovej průměr, víc ani nic. (( :: ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Dejv není žádné scénáristické ořezávátko, díky jeho chytré práci nad papírem mě nemůžou rozházet ani zdejší nářky nad pomalým tempem. Ono je to totiž občas pomalu docela fajn, víme? A co ten přehršel náhradních plánů nebo jejich průhlednost...? Heleďte, jsou filmy, které mají plán asi jako slon parohy a nikomu to tady nevadí. Fakt se divím, že zrovna nám Čecháčkům příběh o vyčůraných podvodníčcích nevoní víc. Já si pochutnal náramně a Gene Hackman udělal další krůček mezi moje oblíbence. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Možná až přespříliš mnoho zvratů, leč podaných s nadhledem a lehkostí. Vše je uvěřitelné, až na jednání té hlupačky. Hackmanovy jemné herecké nuance jsou k sežrání, téměř každou scénu šperkuje něčím navíc. Bez něj by se film plácal někde kolem lepšího průměru. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slaboučké a hlavně neřadil bych to do žánru thrilleru. Ten má nějaké zásady, které je třeba naplnit. O nějakém napětí, poutavé zápletce, nebo zajímavém vyústění nemůže být ani řeč. Hackman, DeVito a spol. jsou až moc dobří herci a je tedy až s podivem, že se nechali uvrtat do tak nezáživného filmu s podprůměrným vyzněním. Asi to vypadalo na papíře velmi neotřele a možná i stylově, ale tohle je spíše loupež divákova času. S thrillerem to nemá nic společného. Nepříjemně pomalé a zastaralé i na rok vzniku. 30% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Heist mi pripomenul Kto z koho s Robertom De Nirom. Ako lúpežnou zápletkou, tak legendou v hlavnej úlohe. Tieto herecké hviezdy sa na staré kolená rozhodli, že sa budú viac baviť, ako ponárať do zložitých postáv v umeleckých filmoch. Robia to ale akosi pričasto. Heist je veľmi fajn film s pekne natočenou a premyslenou lúpežou, avšak vzhľadom na tú všadeprítomnú pohodu končí trochu viac násilne a vážne, ako by sa patrilo a je to chyba. Viac by scenáru svedčal ľahší nádych a sem tam humorná hláška. Každopádne je film natočený tak, že utečie ako voda, preto som prekvapený z viacerých komentárov, používajúcich slovo nuda. Neviem prečo, ale film mi atmosférou trochu pripomenul, okrem spomenutého Kto z koho, Kobru 11. Ak by policajti boli zločinci. Ani neviem prečo. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Staromódny heist film s nabušeným castom (Ricky Jay included!), precíznymi dialógmi a toľkými twistami, že sa vám z toho zakrúti kebule jak malej Regan v Exorcistovi. BTW, tiež chcem byť v 70-ke frajer ako Hackman, plivat zo seba Mametove hlášky a vyjebávať s mafiánskymi prckami kalibru Dannyho DeVita. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Průměrná akční oddechovka s loupežním námětem, ke konci až trochu otravným množstvím zvratů a slušným nádechem dozvuků oldschoolového řemesla. Můj oblíbený Gene Hackman mě nezklamal, atmosféra také občas dovedla udržet plnou pozornost k dění, děj vyloženě nenudil, ale ani mě nijak výrazně včetně postav neoslovil a za týden si z Poslední loupeže zřejmě nic jiného než Hackmana ani nevybavím. Nevím, možná to chtělo přidat naopak víc humoru, když už se žádné větší drama nekonalo? [60%] ()

Reklama

Reklama