Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Poměrně netradiční teenagerovské drama obsahuje sice spoustu klišé, ale i přes to všechno skvěle funguje. Je to jeden z těch filmů, na který se i přes jeho chyby čas od času rádi znovu podíváte. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Z pozice žáka můžu potvrdit že vztahy učitel kontra žák jsou nesmírně důležité. Třeba moje češtinářka. který jsem důvěrně říkal "bradavice" mě zahrnovala doslova mateřskou láskou. Jednou si bradavice řekla o mou žákovskou a já celý šťastný, že mě bradavice napíše nějaký to vřelý osobní věnování ve kterým mě zahrne chválou, jak jsem užasný, chytrý a snaživý chlapec jsem okamžitě běžel se svou žákajdou za bradavicí. Bradavice vášnivě nalistovala první volnou stránku a jala se psát. Když dopsala celá brunátná mě podala žákovskou zpátky s dovětkem "a dokonce hodiny o vás už nechci ani slyšet". Pochopil jsem ! Bradavice si hrála před ostatníma žákama na drsnou, aby nepoznali, že na mě trpí. Běžel jsem do svýho chlívku a dychtivě četl srdeční věnování od bradavice : "Vážení rodiče, dovoluji si Vás informovat o přístupu Vašeho syna ke školním povinostem. Školním známkám se vysmívá a když byl nedávno v hodině matematiky zkoušen z rovnic, tak místo aby vypočítal rovnici o několika neznámých, řekl zkoušející učitelce toto "Dneska vám to v té bílé blůzičce opravdu sluší paní učitelko." Vrchol všeho přišel před týdnem, kdy věděl že bude zkoušen naší novou mladou profesorkou z chemie a on si úmyslně vzal černý tričko se žlutě svítícím nápisem "kiss me, pussy". Nemusím zdůrazňovat, že tímto oblečením přivedl mou kolegyni do velkých rozpaků. Za celou dobu jeho docházky do naší školy neprojevil naprosto žádnou školní aktivitu, vyjma trapného požadavku na společné hodiny tělocviku s děvčaty. Dokonce kvůli této žádosti uspořádal jakousi petici, kam se mu samozřejmě s radostí podepsali všechny zdejší pochybné existence, bohužel i mnoho děvčat, což mu dodalo tolik sebevědomí, že s touto peticí pak drze předstoupil před samotnýho ředitele školy !! Dále od kolegy dějepisáře víme, že každou neděli tráví své volné chvíle na zápasech Bohemians Praha, kde visí plotě jak opice a vulgárně pokřikuje na lidi, kteří nefandí stejnému týmu jako on a vykřičený hlasivky pak následně každé ráno v pondělí využívá k předstírání chřipky u školní doktorky, aby ho na celý týden osvobodila od školní docházky. Toto Vám píši, protože mě velmi záleží na Pavlově dobré budoucnosti a z tohoto důvodu prosím o zjednání nápravy." Bradavice mě svou starostí a péčí o mou osobu úplně dojala. ten koment co jsem tu napsal před pěti lety tu nechám, ale dám ještě dodatek k filmu 25.10. 2014 - Od první chvíle kdy křehká Lou Anne vstoupí do třídy plných mladách lidí nad kterejma ostatní zlomili hůl a začne se rvát o jejich právo na budoucnost jsem byl emočně rozsekanej na čtverečky. Michelle je naprosto uchvátná. Příběh je silnej, ale jednotlivé scény a dialogy maj v sobě sílu Ramba a moudrost Gandalfa. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Tak trošku předělávka klasického filmu z 60. let Panu učiteli s láskou, ovšem předělávka velmi dobrá, byť je příběh ze zcela pochopitelných důvodů přizpůsoben létům devadesátým. Zásadní rozdíl proti původní verzi je ten, že tehdy byl učitelem černoch v problémové třídě bělošských dětí, teď je učitelkou běloška v problémové třídě černošských dětí. Děj si je místy podobný, ale přesto ten novější už je jaksi syrovější, protože, co si budeme nalhávat, 90. léta už byla o něčem jiném. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $23miliónovTržby USA $84,919,401Tržby Celosvetovo $179,519,401║ dejovo podane troška povrchne, aj keď Michelle Pfeiffer dosť obstojí v danej úlohe ale film nedá nič ne vrch /55%/ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Vždy máš možnosť voľby.“ – „Nie tam, kde žijem.“ Kto tvrdí, že je to trochu tvrdší remake Pánu učiteľovi z lásky s Poitierom... možno ani nie je ďaleko od pravdy. Aj keď to zároveň blbosť. Nebezpečné myšlienky vedia, kto sú, akú majú tvár, koho chcú osloviť, idú si za svojím a neobzerajú sa na to, čo si o nich kto pomyslí. Je im to jedno. A to je dobre. Už úvodné logo pomaľováva jedna z najlegendárnejších filmových pesničiek 90. rokov: geniálne Gangsta´s Paradise. Ktoré keď počujem, okamžite zimomriavky. Cooliov hit predáva snímku na jednotku a dokonale ju charakterizuje. Drsné ako ponurá ulica, ktorá neberie ohľad na vaše sny a ak sa dáte, okamžite vás rozdupe a skončíte ako feťácka socka alebo v base. Zlé sociálne podmienky, neustála prítomnosť kriminálnych živlov, rezignácia mladých ľudí na dobrú budúcnosť. Ak aj chcete z bahna vybŕdnuť, spravidla vás ku dnu stiahnu paradoxne priatelia, alebo vlastná rodina, ktorá to berie tak, že z básní sa neuživíte. Je to samozrejme stále „iba“ americký film, takže si stačí obliecť drsňácku koženú bundu a razom je z vás miláčik triedy, ale v rámci možností je otepľovanie vzťahov poňaté realisticky. Scenárista Ronald Bass mal doma Oscara za Rain Mana a je to poznať. Nevidí svet čierno-bielo, nie všetko sa skončí dobre a často je chyba nielen na strane žiakov, ale i školského (a iného) systému, ktorý to s nimi vzdal. Ku koncu majú Nebezpečné myšlienky slušný dopad na diváka, ktorý sa postavám dostal pod kožu. Film je chytľavo obsadený. Dzundza je ťažká váha nielen doslova, ale i odzbrojujúcim, nákazlivým prejavom. Ale hlavnou hviezdou je samozrejme Michelle Pfeiffer. Zahrala si tiež vo videoklipe a neviem sa zbaviť pocitu, že v ňom bola elektrizujúcejšia a strhujúcejšia, ako vo filme. Vo filme mi mariňáčku nepripomínala. V klipe áno. Vo filme mi pravdupovediac pripomínala skôr "tetu" (čo je dosť zvláštne, keď uvážime, že vtedy nemala ani 40). Je prekvapivé, že túto komornú a lacnú drámu produkovalo satanské duo Bruckheimer/Simpson. Vycítilo atraktívny potenciál a malo pravdu: na prvý pohľad skromný a nenápadný film za 23 miliónov na celom svete zarobil nekompromisných 180.  Jednalo sa o posledný Simpsonov film; v roku 1996 zomrel a Bruckheimer sa následne utrhol z reťazí a začal robiť najdrahšie hollywoodske megahity (Con Air, Piráti Karibiku). Ak to chcete drsnejšie, vyskúšajte Paragraf 187 so Samuelom L. Jacksonom. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Že chceme umřít? My chceme, abyste Vy umřela."  Jsem pozitivní člověk, takže přeju všem budoucím členům pouličních gangů, aby zemřeli s vědomím, že umí psát, počítat a přečíst si Vergilia v originále. Nicméně jsem tak trochu realista, takže bych s těmito "akademiky" neztrácel čas. Lou Anne se však rozhodla pro trnitou cestu k Nobelově ceně za mír a já jsem jí za to fandil. Její zarputilost se mi totiž líbila a ona vlastně docela taky. Jen toho mariňáka jsem jí tak úplně nevěřil. Jinak samozřejmě souhlasím s panem ředitelem, že klepání na dveře je důležitější než život. To dá rozum. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Styčné body s filmem Panu učiteli s láskou jsou zjevné. Ovšem troufám si tvrdit, že PUSL by obstál i bez S. Poitiera, zatímco Nebezpečné myšlenky jsou hlavně filmem Michelle Pfeifferové a teprve potom o nějakých studentech. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Film s velmi špatnou pověstí coby povrchní white savior báchorka. Po letech se snad dá udržet odstup a přistoupit k tomu jako k historickému kusu popkultury, který ve svých záměrech, chybách i dobře míněných, ale poněkud jalových gestech reprezentuje Ameriku 90. let. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

7 / 10 Čo postráda dej na uveriteľnosti (aj keď sa pýši nálepkou "podľa skutočných udalostí"), to plne vynahradzuje na sile a naliehavosti výslednej myšlienky - vzdelanosť nado všetko, alebo ako by povedal jeden postarší mŕtvy pán: "Učiť sa, učiť sa, učiť sa!" Pfeiffeorvá je opäť skvelá, uveríte jej každé gesto, každý pohľad, a spolu so zvyškom triedy robí polovicu filmu. Ostatok tvorí slušný scenár a réžia, ktorá očividne chápe, čo je to ghetto. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Trošku dramatičněji podaná sestra v akci 2, tak na mě aspoň tenhle film na první pohled působí, rozhodně sem čekal víc, než jen už stokrát ohranej příběh o napraveným zmetkovi nebo rovnou o napravený celý třídě, aspoň ta občasná dramatičnost tomu přidává, jinak by to bylo spíš podprůměr, takhle aspoň průměr a to platí i pro Michelle Pfeiffer, která sice nehraje špatně, ale už sem jí viděl v lepších rolích ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ve filmových devadesátkách bylo v očích českých distributorů všechno nebezpečné - rychlost (Speed), pády (Terminal Velocity), hry (Wild Things)... Ale opravdu nebezpečné byly jen Nebezpečné myšlenky. Feel good odvar učitelských bijáků jako Džungle před tabulí a Panu učiteli s láskou. Typově dobře vybraná děcka a opravdu hodně tomu dává Michelle Pfeiffer v hlavní roli. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem před pár lety viděl a když jsem si ho znovu pustil, už mě tolik nenadchl. Dal bych i větší hodnocení, ale u tohoto filmu mi chybí jeho opravdovost. Michelle Pfeiffer bych tu roli se zamhouřením oka ještě věřil (znám ze svého okolí hrst učitelů, kteří se opravdu snaží být dobrými učiteli), ale těm dětem už ne. Pár napravených snad, ale rozhodně ne celá třída! Ale musím pochválit hudbu (abych jen nekritizoval), v čele s písní Gangster's Paradise. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Devadesátka jak Brno filmařsky, i obsahově. Kolik zpracování na téma dobrá učitelka s netypickou historií vs zlí studenti střední školy tu už bylo ? Mraky. Dangerous Minds však bezesporu patří mezi ty lepší. Podařilo se výborně trefit devadesátkovou atmosféru na své typické platformě raperských vypalovaček, kostkovaných košil, spousty vulgarismu a jedinečného pouličního Boyz n the Hood stylu, který osobitě a zároveň přesně evokoval náladu tehdejších městských aglomerací USA, zároveň reflektoval životní styl chudých čtvrtí a samozřejmě rasové diskrepance. Určitě se to nevyhne klišé, hlavně na konci se až podezřele rychle stanou ze zlých studentů ti hodní, ale těch tématických úchopů a problémů se tam skrze zábavné a mnohdy napínavé sekvence propírá poměrně mnoho. Navíc Michelle Pfeiffer je neskutečně dobrá herečka v jakékoliv pozici či náladě. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Kdo si pamatuje na fotoromány z Brava, pamatuje si i velice dobře na Nebezpečné myšlenky ;) Je to výborný film i tak, ale tahle reklama tehdy byla k nezaplacení. Někdy se snad dopracuju k originálu, zatím se bavím dabingem s takovými hláškami jako "Do vole prdele." ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Před pár dny jsem nějakou náhodou narazil na písničku, kterou znám už od útlého dětství - ano, mluvím o geniálním songu od Coolia Gangsta's Paradise. A v tu chvíli mi došlo, že jsem vlastně nikdy neviděl tento snímek. Tak jsem si ho obstaral a… nezklamal mě. Ano, v některých momentech je film možná trochu naivní (mariňačka si chce středoškoláky získat tak, že je vezme na kolotoče?) ale jinak to je skrz na skrz výborné drama. Michelle Pfeiffer dokazuje, že je univerzální herečka, která zvládne jakoukoliv roli a hlavně jí to sekne i s krátkými vlasy, příběh odsýpá a já se nestačil ani nudit, natož se podívat na hodinky. Věřím, že z tohohle filmu se stane takový můj malý osobák - film, na který si vždy rád podívám. 90 %. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Což takhle dát šanci přísňácké Michelle Pfeiffer, která by si ohledně jejích Nebezpečných myšlenek na ČSFD zaloužila mnohem více hodnocení? Být pedagogem není vůbec žádná legrace. A v jedné americké zvláštní třídě, v níž spolu do lavic zasedají vesměs barevní žáci, to potom platí dvojnásob: specifický žánr "učitelských filmů" má podobně jako např. snímky s vězeňskou tématikou to kouzlo, že svého diváka často kompletně pohltí. Tak adrenalinovým dokáže být. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

S mlíkem na bradě, čerstvě v pracovním procesu, zlákána nadšenou reakcí kolegyně, nedočkavě jsem vyhlížela premiéru "Dangerous Minds" v TV. Den D přišel... a potom jsem marně přemýšlela, čím se tento film lišil od předchozích snímků tohoto typu. Podstatného rozdílu jsem se nedopátrala. Do školy plné sígrů přijde nová učitelka a postupně ty existence rostoucí pro šibenici získá na svou stranu, vlije do nich naději, vědomí vlastní jedinečnosti a světlé budoucnosti. Klišé, klišé, klišé, blá, blá, blá. A pokud jsem si tohle uvědomovala už jako stěží ochmýřené ptáče, ještě plné ideálů a okouzlované kdejakou krávovinou, stěží bych na "Nebezpečné myšlenky" měla lepší názor teď, když je ze mě stará cynická řepa. Jestli bude příležitost, šanci na repete tomu dám, do té doby: 65%. EDIT: Tak se naskytla příležitost k opakovanému sledování a já zjistila, že mě ten film sere. Že mě sere chování studentů - samí arogantní smradi ve stylu "jsme chudí, jsme oběti systému, jsme odepsaní a tak se můžeme chovat jako hovada". A ještě víc mě sralo, jak se jim učitelka podbízela. Holt USA, hlavně na dětičky nezvyšovat hlas, respekt netřeba, ať si dělají, co chtějí... a bohužel už je to i u nás:-(. Strhávám procenta na 55%, zlatý nepřekonatelný "Opus pana Hollanda". ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Hezky se na to kouká,sympatický film není náročný a diváka zaujme pohledem na americkou mládež, není to jak filmy dnes na stejnou tématiku. Viděl jsem to naposledy před třemi lety a teď jsem se na to díval úplně jinak, než předtím. Rozhodně dobrá záležitost, Michelle Pfeiffer umí. ()

Reklama

Reklama