Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

díky Disney+ sem si začal doplňovat "klasiky" z osmdesátých a devadesátých let, které mě dlouho míjely a po Dead Poets Society tak přišel na řadu další školní film a tentokrát to taková sláva nebyla. Příběh učitelky, která si musí najít cestu k problémovým žákům nebyl nijak nový už v roce 95 a teď po dalších skoro třiceti letech se na tom nic nezměnilo. Michelle Pfeiffer je fajn a táhne celý film z úplného průměru, ale jinak mi to celé přišlo takové ploché a po emoční stránce na mě víc zapůsobila třeba druhá Sestra v akci, která jede na podobné vlně...65% ()

WoWoW 

všechny recenze uživatele

Naprosto klasicky postavený příběh. Jedna učitelka, co napravuje třídu plnou nezvladatelných studentů. Ale mě se to líbilo, tak nějak to všechno pasovalo tam kam mělo. Navíc jako soundtrack je zde použitá jedna z mých nejoblíbenějších hip-hopových skladeb. ()

Dannysek4U 

všechny recenze uživatele

Pekny, ale ze by to byla superklada, to teda neni. Kazdopadne porad mam radsi Boba Dylana nez Dylana Thomase. A vsechny tematicky podobny filmy bude na veky valcovat Spolecnost mrtvych basniku. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Systém je nastaven a už si sedá.-S!- Může zemřít mladý člověk jen proto, že než vstoupil tak nezaklepal?-S!- Soundtrack naprosto geniální. Snímek nestárne. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Noooo ... zdá se, že s přibývajícími roky se ze mě stává silně otrlý cynik, neboť maličko prostoduché drama učitelky a jejích problémových žáků mě nikterak nedojalo. Že prý byla mariňákem ?!? Povídali, že mu hráli ! S nejistými grimasami, nervním prohrabováním vlasů a účelovými úhybnými manévry si ji u armády dost dobře nedokážu představit. Krom toho ... chápu, že skrz texty písní či básní lze dospět k vyššímu poznání, nicméně měla bych pár poznámek: 1) Pamlsek se za odměnu háže psu, nikoli studentovi ... v prostředí střední školy je používání takových metod poněkud ponižující - pro všechny zúčastněné; 2) Pokud vaši svěřenci pocházejí ze "sociálně vyloučené lokality" - z ghetta v zemi neomezených možností (!), hlubokou, zkušenostmi podloženou životní pravdu má spíš matka dvou z nich nežli vy: Je třeba především platit účty ... jinými slovy - možná by bylo na místě zaměřit se ve výuce i na něco praktického, použitelného v běžném životě; 3) Pokud žákům svým sluníčkovým přístupem seberete zbraň i štít, co jim dáte na vlastní obranu ? Básničku ? ... 2,5* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Tak pisnicka z tohoto filmu byla ve sve dobe neskutecny hit. Pamatuji si, ze v te dobe jsem moc chtel film videt. No, povedlo se temer za ctvrt stoleti a musim rict, ze za tu dobu me americke filmy predevsim z devadesatych let zacaly strasne nudit. Spoustu nametu se zaobira tim, jak Afroamericane a Hispanci vlastne vubec nejsou spatni a jak staci malo, aby sli skoro prikladem. Vse s nejakym hereckym esem na titulni strance, citelny scenar, dobre natocene, nic moc dramatickeho, happy end... A presne takovy film Nebezpecne myslenky jsou. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Michelle Pfeiffer podáva húževnatý výkon, vďaka ktorému cítite odhodlaný oheň učiteľa, ktorý vás zmení. 7/10 ()

otík 

všechny recenze uživatele

Michelle Pfeiffer jako učitelka na střední škole musí řešit případy barevných žáků, o jakých se jí ani nesnilo. Zajímavý snímek z typické střední americké školy. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Zase jeden film o naději...film končí a vy si říkáte, no je to jen film život je něco jiného, dokud nezačnou jet titulky o pravdivosti příběhu a na které škole se tento příběh stal... ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

V podstatě dobře vystavěný film, který má jedinou chybu: kdybyste takhle hodinu před jeho začátkem zavřeli oči a zkusili se trefit, jak bude celý příběh probíhat a jak skončí, bude se váš odhad překrývat se skutečností na 100%. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Taky jsem učila. Nebyla to pomocná škola, mí studenti měli maturitu a jednotný barevný odstín, ale stejně to byl záhul. Nemohla jsem tedy než Lou Anne obdivovat za její sílu a nezdolnost, díky nimž získá respekt a nakonec i náklonnost té zdivočelé kakaové bandy. Ale dost bylo chvály. Ostatně koho zajímá nějaký titul. Hlavní je dostatek vražd. :) ()

fantoci 

všechny recenze uživatele

Viděl bych to podobně, jako AlbertPeta. Děj filmu Nebezpečné myšlenky, jako by tu už několikrát byl. Hned jsem si vzpomněl na dva snímky, a to na Džungli před tabulí a Panu učiteli, s láskou. A i na francouzský film Učitel (s Depardieuem), ale ten je možná novější. Snímek Nebezpečné myšlenky rozhodně patří ke kvalitnějším dílům americké produkce. A to bych měl v závěru také jeden dotaz. To jako každá třída měla za celý den (každý den) pouze jednoho učitele a pouze ten jeden předmět? ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Kultovní snímek, co se stal kultem zejména díky banger songu "Gangsta's Paradise". Nebudu zastírat, že právě jeho zdejší začlenění mě sem přilákalo především, jelikož jsem ale nedávno viděl podobně laděné Mezi řádky, nemohl mi uniknout ani tenhle kousek. Nemá takový tah na branku, jako jeho mladší příbuzný, Michelle Pfeiffer je tu ale výborná a asi bych se v mnoha momentech zachoval naprosto stejně. Škoda, že tohle drama neobsahuje víc emotivních sekvencí, téma k tomu bohužel dost vybízelo. [viděno na Disney+ 6.11.2022] ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Bývalá námořnice (vím, že to zní blbě :) ale v USA jsou všichni od Marines :) se snaží v roli učitelky přivést k rozumu (a ukončení střední školy) ten nejhorší ksindl, který v dané škole mají. Paradoxně má u třídy nepřizplúsobilých jedinců největší úspěch pomocí čokolády a zmrzliny. Hmm. Už vím jak vyřešít otázku romské komunity ... ()

TO 

všechny recenze uživatele

Film, kterému jsem dal hned ze začátku pět hvězdiček a on si je musel jen udržet, ale udržet si je, je daleko těžší, než je jen získat. ()

jjpkohoutek 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi zajímavé, jak snadno dokázala svou divokou třídu zkrotit. Jinak je pěkně ukázáno, že učitel (vychovatel) by neměl končit svou práci se zazvonění. Ale to, jak se povolání učitele tady ukazuje, je nedosažitelná idea. Každopádně by mohla inspirovat. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film byl tolikrát zparodovaný, že už sám o sobě ztratil kouzlo. Osobně dám přednost komedii/parodii na téma - na problematickou školu přijde nový učitel, který dostane tu nejhorší třídu. Ze začátku ho studenti ignorují, ale po čase si ho začnou vážit a tento učitel jim změní životy a udělá z nich beránky. Tohle drama mi už nic neříká. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

"Cítím se tak divně, že odcházím, ani nemohu dýchat. Já vím, musela by jsi být blázen, kdybys tu zůstala. Proč ty zůstaváš? Jsem blázen." Být pro někoho jeho světlem je odměna za trpělivost, vnímání, pochopení, toleranci. ()

Reklama

Reklama