Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

Bilky 

všechny recenze uživatele

Ako sú hollywoodske filmy z voj.prostredia náborovými agitkami, rovnako je toto propaganda ministerstvu školstva or vzdelávania alebo čo vlastne majú v Štátoch. Tak polopatisticky podávať hlavné myšlinky to scénar skutočne nemusel! Veď nie sme fšetci diváci amíci! :) Scénarista si občas pletie inteligenciu so vzdelaním ale čo mi vadí viac je to, že všetci tu xvália PFEIFFER do nebies ale pritom bola toto jedna z jej priemernejšíx rolí... Možno svietila, lebo až na kolegu zo zborovne a jedneho-dvox žiakov to bolo oxotnícke divadlo a nie profiherci. Mne aspoň tak pripadali. Na túto tému je oveľa dospelejší film: §187 Napriek zmienenému sa NEB.MYŠLIENKY dájú pozrieť, ak od filmu neočakávate originálne dielo, ale máte radi vo veci od začiatku do konca jasno. Dávam 50% ()

rasto87 

všechny recenze uživatele

Je to priemerný teenagerský film? Podľa mňa nie, tento film ukazuje realitu Amerického školstva a hlavne dnešnej skazenej mládeže aj keď to bolo natočené v 1995 roku. Drsné prostredie, drsný študenti a skvelá M. Pfeiffer ako ich krotiaci učiteľ. ()

kissilen 

všechny recenze uživatele

Nech si hovorí kto chce, čo chce, mne sa tento film páčil a dosť emotívne na mňa zapôsobil, možno tým, že som bola práve v tom školskom veku, okolo ktorého sa to točilo. A Cooliov song si púšťam ešte stále :) ()

f393n6 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které paroduje Bláznivá škola. Příběh klasika. Začínající učitelka přijde na střední školu, kde jsou žáci tak trochu utržení ze řetězu. Může jim tedy buď domluvit, aby se chovali slušně a doufat, že se tak stane (utopie) nebo se je snažit pochopit a začít hledat příčinu jejich chování někde jinde než v nich samotných. Začátek vážně předvídatelný, ale později mě film vcelku vtáhl a docela mě zajímalo, jak to dopadne. Michelle Pfeiffer ale občas docela přehrávala a zdálo se, že jí bylo zatěžko vyjádřit některé svoje pocity. Určitě to bylo způsobeno taky špatným vykreslením její hlavní hrdinky ve scénáři. Rozporuplné. ***1/2 ()

Dimie 

všechny recenze uživatele

aneb jak nezbední žáci ke štěstí přisli...krásná ukázka toho,jak se ze začátku slibné drama propadne do klasicky "amerického" happy endu díky supermanovské učitelce....ale zábavné to je,o tom žádná. ()

vlastimil.ferko 

všechny recenze uživatele

Parádní počin, který ukazuje, že 80. léta neskončili ani v polovině těch 90. Nicméně hlavní hrdinka se svého úkolu zmocnila jak by každá krásná, mladá a emancipovaná inteligentní žena měla, zní to možná jako výsměch, ale myslím to vážně. Dalo se na to koukat a ke konci nabral film slušné tempo, nicméně na začátku se nevyhneme trapnějším momentům, což ve výsledku stojí za úsměvné zvednutí koutku rtu. Jo, dalo se to ale tak rok to nechci zase vidět... ()

Jenn 

všechny recenze uživatele

Ta hudba!! Musim říct, že jsem tenhle film viděla naposledy před několika lety a dneska si to zopakovala, tekly potoky slz, jasně, místy to bylo nudný, neuvěřitelný, ale mě se to líbí. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Námět a zápletka: 10/10 ... Vizuální stránka: 10/10 ... Soundtrack: 8/10 ... Didaktický potenciál: 9/10 ... Celkový dojem: 10/10. ()

Lendak 

všechny recenze uživatele

Síce je to plné klišé, ale aspoň si to na nič nehraje. Scenár vie, čo chce predať, Pfeiffer je úžasná a ku koncu to aj dokáže chytiť za srdiečko. A keby tento film neexistoval, tak by nikdy nevznikol jeden z najlepších rapových singlov. ()

Disha 

všechny recenze uživatele

Jo tak toto je hodně starej kousek,ale rad si ho po delší době pustím,což se u jiných řícz nedá.proto 4* :) ()

mikalana 

všechny recenze uživatele

Příchod nezkušené profesorky do školy nevyvolá ohlas a už vůbec ne nadšení. Profesorka bojuje se studenty, se svými znalostmi o učení i sama se sebou. Jak zaujmout horu nerespektujících a společností odsouzených dětí bez touhy cokoli dělat a ještě je něco naučit? Setkáme se s rodiči odmítajícími vzdělání, s rodiči pyšnými na svého syna i s nadanou těhotnou studentkou. Hvězdičku za ředitele, který vzdal veškerou snahu a aby si zachoval svou vlastní hrdost, tvrá na dodržování alespoň základních pravidel slušného chování tak usilovně, že nedokáže překročit svůj stín a podivit se, co u něho konkrétní student dělá. Student následně umírá a my nemůžeme obvinit ředitele školy, že ho nevyslechl, můžeme ale obvinit systém, který předem odsoudil děti z horších škol k neúspěchu. ()

tarzan 

všechny recenze uživatele

Výborní film!!! Ať už se tady ohání slovíčkem klišé jak chce, který film neobsahuje klišé? Mimo jiné se to říká i ve filmu ( soutěž Dylen Dylen). Trochu mě to připomíná Hamleta. To tiž tím že vypovídá o tom, že nejsou podstatní ty silní a hlavní, ale ti druzí, tedy ti obyčejní, ani moc chytří, ani moc hloupí. ( U Hamleta všichni velicí na konci umírají a zůstanou jen obyčejní lidé). V myšlenkách bych čekal klišé ve stylu: Všichni přežili a ponaučili se. Zbloudilé ovce prohlédli a vrátili (pardon to tam je jedna ze tří ne všechny). Učitelka pochopila sama že je lékem světa a vyléčí ho (hold blázen je a má huť pomáhat, ale to není klišé, takoví lidé ještě existují "Díky bohu", ale ma to své hranice. Bez zjevné podpory, a třeba i kopance, z druhé strany to nejde. Vyděl jsem ho už 3x, s delšíma časovými odstupy a myslím že ne naposled ()

montel 

všechny recenze uživatele

Učitelka Johnsonová (Michelle Pfeiffer) s radostí přijímá místo na Parkmonstké střední škole. Zklamání předčí nadšení ve chvíli, kdy zjistí, že její třída se skládá převážně s flákačů, dealerů a gangsterů, kteří nemají respekt před ničím. Ten si bude muset učitelka před svou třídou neprve vybudovat...Jeden z nejlepších učitelských filmů, které jsem viděl. Převážně mě ale bavila třída dospělých děcek, kteří neumí skoro ani číst. Michelle už je tam jen jako třešnička na dortu. 70% ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Michelle Pfeiffer je sice kočena, ale když ji hodíte mezi stádo vylízané americké mládeže, nemůže z toho vzniknout nic zajímavého, přestože to herecky i učitelsky ukočírovala skvěle, a to i bez pořádných fyzických trestů. Někteří frajírci by zasloužili 150 ran rákoskou po prdeli nebo jednu ránu lopatou po hlavě. ()

Matlosek 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si po návalu komedií zase dal nějaký ty emoce, a bylo to pěkný. Michelle je v téhle roli opravdu ta pravá a dokazuje, že zvládnout se dá vše. ()

Reklama

Reklama