Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Do parkmontské střední školy přichází nová učitelka LouAnne Johnsonová. Devět let sloužila u vojenského námořnictva, pak se ovšem rozhodla radikálně změnit svůj život. Třída, kde má učit angličtinu, se však zdá horší než jednotka nepřítele na bitevním poli. Problémoví, většinou barevní studenti jsou sice inteligentní, jsou však naprosto nezvladatelní a divocí. První kolo sice LouAnne prohraje, když neunese vulgarity, kterými ji třída při první hodině zahrne, a uteče ze třídy. Rozhodně se však nemíní vzdát. Odhodlána přesvědčit je, že vzdělání není zbytečné a zákony ulice nejsou přednější, pouští se do studia psychologie a přístupem, kterým by se ke svým studentům přiblížila, si pozvolna získává nejprve zvědavou pozornost, a později dokonce zájem studentů. Její nekonvenční metody se však stávají terčem kritiky některých kolegů i komisního černého ředitele Grandeye. Bojující LouAnne tedy musí otevřít druhou frontu. Přestože se výsledky dostaví, ocitá se učitelka v situaci, kdy začíná uvažovat o smyslu toho, co dělá, a přemýšlet o tom, že odejde. (TV Nova)

(více)

Recenze (197)

choze 

všechny recenze uživatele

Ve filmových devadesátkách bylo v očích českých distributorů všechno nebezpečné - rychlost (Speed), pády (Terminal Velocity), hry (Wild Things)... Ale opravdu nebezpečné byly jen Nebezpečné myšlenky. Feel good odvar učitelských bijáků jako Džungle před tabulí a Panu učiteli s láskou. Typově dobře vybraná děcka a opravdu hodně tomu dává Michelle Pfeiffer v hlavní roli. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší z filmov zaoberajúci sa problematikou nezvládnuteľnej farebné mládeže, tentoraz s mladou sexy učiteľkou. Tej sa nakoniec podarí prilákať deti k štúdiu natoľko, že keď po roku chce odísť pre nezhody s vedením školy, mladí ju nakoniec presvedčia aby zostala. Snímka Nebezpečné myšlienky rozhodne patrí ku kvalitnejším dielam americkej produkcie. Film sa dá vidieť, ale je podobný ako mnoho jeho predchodcov na túto tému. Nezabudnuteľnou súčasťou filmu je ale skvelý song deväťdesiatych rokov - Gangsters Paradise od Coolia. ()

Reklama

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Výborná M. Pfeiffer. Řekl bych, že tenhle film stojí na tom, jestli jí tu péči uvěříte (+ jestli věříte, že nikdo není beznadějný a s každým se dá pracovat). Já jí tedy uvěřil, tedy na mě tenhle film zafungoval. Zmínit samozřejmě musím i hudbu, kterou však znám už dlouho. Tohle (https://www.youtube.com/watch?v=fPO76Jlnz6c) je vážně perfektní. 75% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mladá učitelka angličtiny se snaží zkrotit nezvladatelné studenty. Nová učitelka angličtiny na předměstské střední škole učí studenty pocházející ze sociálně slabších rodin. Problémoví studenti různé barvy pleti jsou sice inteligentní, jsou však také zcela nezvladatelní a divocí. Setkání s nimi umožní hrdince změnit její dosavadní jednostranný pohled na život. Kdyby tak každý učitel byl tolerantní, chápavý a citlivý jako Michelle Pfeiffer v roli učitelky. V každém případě film nabízí zajímavý pohled na stav amerického školství a ukazuje na chování tamní studující mládeže. Neškodilo by však, kdyby film dostal nějaký pevný školní řád s pevně danými školními osnovami, na jejichž porušení by dohlížel režisér se "syrovým" režijním pojetím. V tomto případě si film až moc hrál na velké dojemné drama a vzešla z toho spíše taková normální sociální sonda. V tomto případě jsem jako školní inspektor nucen do svého výkazu napsat, že se jednalo pouze o filmový pohled, nebo lépe řečeno fikci a konečné vyznění je tedy jen málo pravděpodobné. Mé hodnocení: 60% ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně jsem četl knižní předlohu, nebo prostě knížku se stejným námětem a jmenovala se tuším "Peklo před tabulí"?? Ať mě místní Janové Erudové kdyžtak opraví :-) Dobře zpracovaný námět, bytelný scénář a Michelle Pfeiffer dělají z toho snímku nadprůměrný film, zasazený do školského prostředí, aneb kterak flinkovská omladina k rozumu přišla.....................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Většina studentů ve filmu neměla žádné zkušenosti s herectvím. (TheRay97)
  • Původně se film měl jmenovat "My Posse Don't Do Homework" (Moje banda nedělá domácí úkoly), podle knihy, která je filmu předlohou. (tequilla)

Reklama

Reklama