Reklama

Reklama

The Pink Phink

všechny plakáty
Animovaný / Rodinný / Komedie / Krátkometrážní
USA, 1964, 6 min

Obsahy(1)

Pan Muž (The Man) se rozhodl, že je načase vymalovat si svůj dům namodro. Jeho soused Růžový panter má však poněkud odlišný názor na jeho barevný vkus. Tak začíná šestiminutová epická bitva se štětci a kyblíky barvy, podpořena hudbou Henryho Manciniho, během níž nezůstane žádné oko, ani stěna suché.
Specifický styl humoru a nezvyklá kresba, která se jasně vymezila proti seriálům W. Disneyho či Warner Bros. zařadila Růžového pantera mezi nejdůležitější "Cartoons" 60. let. V roce 1964 obměkčila epizoda The Pink Phink i porotu Akademie a byla odměněna Oscarem za nejlepší krátký animovaný počin. Po ohromném úspěchu kreslené postavičky Růžového pantera, která se prvně objevila v roce 1963 v titulcích prvního filmu Blakea Edwardse, se režisér Friz Freleng rozhodl své popularity využít. v roce 1964 začal vydávat sérii šest minut dlouhých animovaných kraťasů, které zhruba každý měsíc pouštěl do kin jako předfilm. Hned první díl (Pink Phink) zaznamenal obrovský ohlas a byl odměněn mnoha cenami. Na komerční úspěch navázal roku 1969 seriál The Pink Panter Show, dělaný už přímo pro televizi. (Hafran)

(více)

Recenze (6)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Groteskně vystavěný kraťoučký příběh, který spočívá v "malířském souboji" mezi Růžovým panterem a Mužem, z něhož může vyjít vítězně pouze jeden z nich. A kdo to asi tak bude?! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku pohodovej kratas, postavenej na hodne jednoduchym napadu, kterej ale tech 6 minut vydrzi bejt vtipnej. Animace je hodne jednoducha, ale prijemna, jen neustale dokola hrajici theme z Ruzovyho pantera jde uz pak na nervy. Ale ze by to melo na oskara, to mi tak neprislo. ()

venus 

všechny recenze uživatele

Růžový panter obtěžuje natěrače, který na modro natírá stěny, dveře, schodiště atd. Panterovi se to nelíbí a vše přetírá na růžovo. Je velmi vynalézavý a v konečné fázi je růžový nejen dům;) ()

Hafran 

všechny recenze uživatele

Nestárnoucí klasika, aneb lidštější verze Texasana s Bugsem Bunnym. Nejenom tato epizoda i počáteční série z roku 1964 si drží velmi nadstandartní kvalitu. ()

Reklama

Reklama