Reklama

Reklama

Battlestar Galactica - Série 2

(série)
USA / Velká Británie, (2005–2006), 20 h 6 min (Minutáž: 58–68 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Edward James Olmos, Mary McDonnell, Katee Sackhoff, Jamie Bamber, James Callis, Tricia Helfer, Grace Park, Michael Hogan, Aaron Douglas, Tahmoh Penikett (více)
(další profese)

Epizody(20)

Recenze (4)

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nástupy Lucy Lawless jako D'Anny Biers. Jako reportérka se D'Anna chytře vkradla na Galacticu, aby poznala svého nepřítele. Po čase se vrátila, aby byla vyjevena její pravá cylonská podstata. Je nesmrtelná, sexy, s úžasně ironickou mimikou a je vraždící stroj pomsty. Co chtít víc? Antické mytologie je tu stejně asi jako v Andromedě. Ale BGS sorry, snažíš se hodně, leč Spartakem zkrátka nejsi. ()

modrapapaja 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední dobrá řada BSG. Za zmínku stojí 10., 11. a 12. díl. Dále se mi líbily Black Market a Downloaded. Závěr řady ale celkově padá velmi hluboko ke směšnosti, stejně jako některé prvky začátku série. Není možné, aby Adama povolil Starbuck druhou misi na Capricu ve světle děje ze začátku řady a postřelení jeho syna z Sacrifice, podobně s volbami a atomovkou na Cloud 9, to by šel Baltar na popravu. Není možné, aby povolili Athéně se propojit s mozkem raideru a povolit ji vysílat skoková data na jiné raptory. Hned při prvním skoku objevili Novou Capricu a Cyloni do pár dnů (před volbami) vyhlašují "mír", tj. jasná past. Nikomu z flotily to nepřípadá divné. A o zmiňuji 1/50 nesmyslů. Už tady postavy utíkají jisté smrti a trapně mění osobnost. Celkový děj se rozpadá. ()

Reklama

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní. Druhá série mě naprosto strhla a i když se samozřejmě najde nějaký méně záživný díl ale jinak je druhá sezóna skvělá jízda a neakční, až komorní (pozor, neříkám nezajímavý) závěr mě pořádně nažhavil na trojku. ()

Galerie (109)

Zajímavosti (4)

  • Soundtrack ke 2. sérii obsahuje skladbu s názvem Colonial Anthem. Jedná se o stejný motiv použitý v úvodních titulcích původního seriálu Battlestar Galactica (od r. 1978). (Barrymore)
  • V podzemních garážích na Caprice se krátce objeví české auto Tatra 87. Jde o slavný aerodynamický vůz, vyráběný mezi lety 1936 až 1950. (DenisK)

Reklama

Reklama