Reklama

Reklama

Battlestar Galactica

(seriál)
  • USA Battlestar Galactica (více)
USA / Velká Británie, (2004–2009), 61 h 28 min (Minutáž: 42–103 min)

Hrají:

Edward James Olmos, Mary McDonnell, Jamie Bamber, James Callis, Grace Park, Tricia Helfer, Katee Sackhoff, Aaron Douglas, Michael Hogan, Tahmoh Penikett (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(73)

Obsahy(1)

Cyloni byli stvořeni lidmi. Povstali proti nim. Vyvinuli se. Vypadají a cítí jako lidé. Někteří jsou naprogramováni, aby si mysleli, že lidmi jsou. Existují v mnoha kopiích. A mají plán. Vesmírná loď Galactica v čele pronásledované flotily, která se po útoku Cylonů na lidské vesmírné kolonie vydává za novou nadějí a domovem - bájnou 13. kolonií zvanou Země. (berg.12)

(více)

Recenze (626)

T2

všechny recenze uživatele

__Battlestar Galactica - Season 2.5 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $8,997,580 //počet predaných kusov 263,516║ __Battlestar Galactica - Season Three ▐ Tržby za predaj DVD v USA $11,821,313 //počet predaných kusov 303,458 ║ __Battlestar Galactica - Season 4.0 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $8,664,713 //počet predaných kusov 244,056 ║ __Battlestar Galactica: Season 4.5 ▐ Tržby za predaj DVD v USA $8,451,739 //počet predaných kusov 266,410 ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že BSG mě nadchla jako málo jiných seriálů. I v závěrečné čtvrté sérii šlape na plné obrátky. Každý další díl je schopný vám dát nový úhel pohledu na vaší oblíbenou postavu. Stále dokáže své diváky překvapovat, dojímat, rozesmát, donutit k zamyšlení a koukat s otevřenou pusou. Přesto je Galactica hlavně příběhem o tom, proč a jestli si lidé zaslouží přežít - ne o partě lidí, co bloumají vesmírem a zažívají "velká dobrodružství". Skvělá hudba, nekompromisnost (zabíjí se tu ženy a děti, hrdinové dělají chybná fatální rozhodnutí), postavy, které si zamilujete (oba Adamové, Tigh a u mě překvapivě i Baltar vedou), a proto s nimi budete se zatajeným dechem prožívat tuhle galactickou story, jejíž konec je zaroveň překvapivě happyendovský i neskutečně depresivní. Jen je škoda, že některé dějové linie tvůrci nechali vyšumět do prázdna a tak polovina postav se nedočkala takového rozloučení, jaké by si zasloužila. Nicméně i tak díky za alespoň nějaké rozuzlení. Tvůrcům díky za jedny z nejlepším seriálových zážitků, které jsem kdy měla - za všechny připomenu konec druhé (New Caprica) a třetí série (odhalení Final Four) a desátý díl čtvrté série (Země)... PS: Český dabing je opravdu otřes. Pavla Soukupa zlynčovat! ()

Reklama

Hogun 

všechny recenze uživatele

Prvá epizóda začala sľubne. Druhá a tretia často skĺzali do pateticko, populisticko tendenčnej roviny. Ale štvrtá séria stála za celý ten predchádzajúci (občaj aj zbytočne) strávený čas. Mimochodom, na rozdiel od väčšiny, mne boli od začiatku sympatickejší Cyloni (celú dobu som im držal palce s plánom vyhladiť ľudstvo), ale najmǎ som fandil Baltarovi (podľa mňa sa ako jediný choval ľudsky a dosť často aj logicky) či rodičom Héry. Dobrý bol aj právnik a občas Starbuck, ale prezidentka a Adama ma vytáčali do nepríčetnosti... Skrátiť to celé na 2 série, vypustiť patetické scény, zjemniť to okaté tendenčné armádne posolstvo, prekopať niektoré čierno-biele postavy a dám za 5. Toľko moje postrehy, nakoľko som lenivý písať nejaký obšírny komentár :) 8/10 ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Původně jsem chtěl tento seriál odstřelit. Přeci jen po skvělém pilotu se dostavil klasický seriálový nešvar v podobě vatových dílů. V případě první série, byl zejména její prostředek, průměrný jako konkurenční seriály. Ve druhé sérii to bylo o něco málo lepší, ale ta hlavně začala získávat grády. A pak následovala třetí série a nejlepší a nejtemnější a poslední čtvrtá série, která podle mého nemá mezi sci-fi seriály obdoby. Tedy jen do první poloviny. Posledních 8 dílů BSG je zlým snem snad každého fanouška. Nechápu co se tak náhle stalo špatně, ale je zde patrný obrovský kvalitativní propad. Seriál začíná být o ničem. Poslední epizoda sice zase získává na tempu, ale její myšlenka mi přijde dost chabá a závěr je tak pro mne velkým zklamáním. Přesto bych tento seriál doporučil. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

"Battlestar Galactica" přinesla zároveň velkou naději i zklamání. Do poloviny skvělý sci-fi seriál. Poutavé téma, nejednoznačné a životné charaktery, brilantní technické provedení. Od poloviny začínají hrát scénáristé ruskou ruletu jak s příběhem tak postavami, ze všeho se stává mlhavé poselství a technickou kvalitu začne přehrávat ubíjející kolovrátek těkavých zoomů a přerývavých dialogů. Snad žádný seriál ve mě zatím nevyvolával tak protichůdné a měnící se emoce ve vztahu k příběhu a především postavám a trochu mě mrzí způsob, jakým to vše tvůrci prohazardovali. Budiž jim ke cti, že alespoň v rozumné míře a téma se rozhodli doždímat ve spin-offu a zároveň prequelu "Caprica". ()

Galerie (387)

Zajímavosti (52)

  • Slova na začátku ústřední melodie pocházejí z jedné z nejuctívanějších védských manter v hinduismu "Gayatri Mantra". Text by se dal volně přeložit takto: "Ó všeochraňující pane, prosím veď naši mysl tak, abychom mohli pokračovat správným směrem k osvícení." (Ruuzha)
  • Lucy Lawless bola pôvodne ponúknutá rola Ellen Tigh (Kate Vernon), ktorú odmietla. Producenti ju však tak chceli, že pre ňu neskor napísali rolu D'Anny Biers. (klayman)
  • Ve chvíli, kdy Starbuck (Katee Sackhoff) prostřelí výlohu s Apollovým šípem, tak v záběru z pohledu kamery je za výlohou vidět člen štábu (nejspíš kameraman) v červeném tričku. (The_God)

Související novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (více)

Battlestar Galactica dostane pokračování

Battlestar Galactica dostane pokračování

18.09.2019

Kultovní sci-fi seriál Battlestar Galactica se dočká pokračování. Oznámili to zástupci stanice NBC, kteří zároveň veřejnosti odhalili svoji novou chystanou streamovací službu nazvanou Peacock. Jak… (více)

Drsné holky pro Expendables v sukních

Drsné holky pro Expendables v sukních

09.10.2012

Zpočátku zněly plány studia Lionsgate natočit jakési „ženské Expendables“ jen jako součást kampaně před uvedením druhé mise legendárních vysloužilců. Všechno ale nasvědčuje tomu, že se filmu opravdu… (více)

Příběh rytíře na televizních obrazovkách

Příběh rytíře na televizních obrazovkách

24.09.2012

To samozřejmě neznamená, že bychom upozorňovali na další reprízu oblíbeného filmu, který v roce 2001 pomohl katapultovat Heatha Ledgera ke slávě. Televizní stanice ABC spojila síly se Sony Pictures a… (více)

Reklama

Reklama