Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sophie Lorenová se postaví mocnému drogovému gangu, který se policie i FBI už dlouho pokoušejí neúspěšně rozprášit. Pro záchranu rodiny, zejména závislého syna, je ochotna riskovat vlastní život...  Marianna Miraldová žije s manželem Nickem a mladším synem Tonym v New Yorku. Starší Joey je narkoman a s rodinou už dlouho není. Marianna se ale nevzdává: chce svého chlapce za každou cenu zachránit a nesouhlasí s terapeutem, který rodině radí, aby se s ním nestýkala. Marianna je opravářka šperků a má pronajatou místnost u rodinného přítele klenotníka Petera Solta. Tam pracuje i Eppy Lucido. I jeho Marianna zná dlouhá léta a považuje ho za přítele.
Jednoho dne Marianna s Tonym najdou v lednici balíček kokainu. Zdrcená Marianna chce vše nahlásit na policii, Tony ji ale zrazuje: jestli se Solto zapletl s drogovým gangem, situace bude pro celou rodinu velmi nebezpečná. Pak ale nečekaně telefonuje Eppy Lucido z Houstonu: byl zadržen policií a je ve vazbě. S pláčem Mariannu prosí, aby mu sehnala peníze na kauci. Marianna slibuje, že udělá co bude moci. V noci jí pak nečekaně volá žena, která se představí jako přítelkyně Eppyho Gabriella Estradová. I ona se na ni obrací se žádostí, aby sehnala peníze na kauci a Eppy mohl být propuštěn...
To už ale Marianna tuší, že se oba muži zapletli do nečisté hry s drogami a obrátí se na policii. Když jí policisté a agenti FBI z protidrogového oddělení ukážou nějaké fotografie, pozná na nich nejméně jednoho muže, kterého viděla u Solta v kanceláři. Na radu Nicka teď sice pracuje jinde, ale teď už má Marianna jistotu, že Solto i Eppy se zapletli s drogovým gangem...
Policisté ji pak požádají o spolupráci a Marianna přijímá: má pocit, že aspoň takhle může pomoci synovi, kterému drogy zničily život. Jiného názoru je ale Nick: naléhavě ji žádá, aby spolupráci neslibovala. I Tony se obává, že se matka zaplete do něčeho, co je může všechny zničit... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ne, nejsem vystudovany filmovy teoretik elitar, nerozumiem  filmovej teorii  a nechcem s nou nic mat. Comu rozumiem, ze dnes vo filmoch su uz trojpismenkove organizacie ciry folklor /staci napozerat Segosove filmy, tam je jedna trojpismenkova vedla druhej - a ze ich je /, tu zas jedna vystupuje, Kupodivu, am todej, ktory dava zmysel. Jo, z uhla pohladu roku 1986 len priemer, a tuctovy scenar, pre mna vsak slusny nadpriemerny film, ktory urcite chcem mat. Skoda, ze Sofia Loren je tam sama, tvorcovia mohli zlanarit dalsie zname mena ako Matthau /ten by im kyvol na spolupracu/, Jack Lemmon a z bab mohli ukecat aspon Claudiu Cardinale. Takto ledva ledva 70 % ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Když člověk ví, v čem a jak Sophia Loren hrála, i tu slzu zamáčkne. Výborná a charismatická herečka přijala roli v třetiřadé detektvice americké provineince, kterých v osmdesátých letech vzniklo 12 do tuctu. Bída, nuda, utrpení pro diváka. A k tomu všemu ta otřesná stopáž! Odvahu měli tvůrci, že tuhle roli Lorenové nabídli, kuráž měla ona, že ji přijala, a zkaženou náladu na hodně dlouho máme my, co jsme se na tu blbost dívali. Jedna hvězdička z úcty k Sophii Loren a také ze soucitu, v čem to, chuderka malá, musela hrát. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Opět vynikající Sophia Lorenová v jedné ze svých častých rolí - jako matka bojující o záchranu své rodiny, v tomto případě ohrožené drogami. V úsilí zachránit svého syna riskuje matka v boji proti pašerákům kokainu vlastní život. ()

p8ja 

všechny recenze uživatele

Hrdinka se chová neuvěřitelně odvážně a neohroženě, nevedou jí k tomu však její morální kvality, ale jen a pouze bezpodmínečná láska matky k vlastnímu dítěti . Z pohledu času se film sice více věnuje dealerům a agentům FBI, ale právě důvod až iracionálního chování v ději probleskuje a naplno se vyjeví v závěru. Pro mě film, který "pobavil", vynikající výkon Sophie Loren a také film, který si zaslouží hlubší zamyšlení. ()

Reklama

Reklama