Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Německý dokumentární cyklus o hlavních představitelích nacistické III. říše. (oficiální text distributora)

Recenze (97)

Lima 

všechny recenze uživatele

Hess, Himmler, Goebbels, Göring, Speer, Dönitz, Mengele, Eichmann, Schirach, Ribbentrop, Freisler, Bormann......12ti dílný ČT2 evergreen o nejhorší sebrance 20.století. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Tyhle strhující dokumentární skvosty německé televize přesně postihují to, co se naší společnosti zatím nedostává. Kdy budeme my Češi točit takovéhle věci o našich Gottwaldových či Husákových mužích? Za padesát let?! :-( ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Lima to lépe vystihnout nemohl. Ano, bohužel je to tak. Všichni tito muži se bohužel vydali špatnou cestou, chtěli příliš velké sousto v příliš krátké době. Sloužili, nechali se naplno pohltit nacistickou zlovůlí, až na to nakonec i sami doplatili cenou nejvyšší. Jejich říše nebyla ani stoletá ani tisíciletitá podle vzoru té Římské, přesněji skončila po dvanácti letech, a to úplně v troskách. Každopádně, jde o zajímavý informacemi nabitý projekt, jeden z nejlepších svého druhu. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Dvanáct rozhněvaných mužů, ale tak nějak blbě a navíc na Hitlerově vodítku. Všichni zažili 1. světovou válku, většina i na bojišti, ale to je rozhodně neomlouvá. Možná i proto byli schopni zajít za únosnou mez a pomohli Hitlerovi rozjet nejšílenější projekt v dějinách lidstva. Děsivé na tom celém je fakt, že prakticky všichni byli kariérní zmrdi, kterých od té doby jen přibývá a i v dnešní době by se jejich zástupy nehledě na minulost hnaly ke krvavým korytům. Knopp prezentuje stranické souboje s nebývalou elegancí. Kvality dokumentu podtrhují stavy, které divák zažívá. Na jedné straně opojení z dokonalých fresek jejich životních etap a na druhé naprosté znechucení nad jejich činy. Mluvící hlavy tady nejsou pouhými spekulanty, kteří se něco domnívají, jak tomu bývá v mnohých dokumentárních cyklech. Hovoří pouze ti, kteří zažili 2. světovou válku na vlastní kůži, bojovali, prošli koncentračními a vyhlazovacími tábory. Fascinující je účast přímých podřízených těchto mužů a hlavně jejich potomků. Vyzdvihnout jednu část je ohromně těžké, ale pokud bych musel, tak volím Bormanna, jehož portrét cyklus stylově uzavírá. Jestli byl někdo ještě větší svině než Hitler, tak jedině on. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Hitlerovi muži jsou jak po obsahové stránce tak i z hlediska formy vrcholem dokumentární tvorby a seriál může být považován za měřítko u jiných dokumentárních projektů. Precizní záležitost, v celém rozsáhlém díle jsem nenašel jedinou chybičku. Guido Knopp se problematice 2. světové války a nacistického Německa systematicky věnuje dlouhá léta a je to momentálně jeden z nejlepších odborníků na dané téma. Česká televize odvysílala z jeho tvorby i navazující seriál Hitlerovi válečníci. Knopp se rýpe v bolavé minulosti své země nemilosrdně a nevyhýbá se ani těm nejbolavějším místům. Celkový dojem 100%. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Rudolf Hess, Heinrich Himmler, Joseph Goebbels, Hermann Göring, Albert Speer, Karl Dönitz, Josef Mengele, Adolf Eichmann, Baldur von Schirach, Joachim von Ribbentrop, Roland Freisler, Martin Bormann - "Hitlerovi muži". Jeden lepší ako druhí. Pekne vypráskaná partička, ktorá utopila svet v krvi. Rozpútali druhú svetovú vojnu. Bezpochyby sú to všetko vojnoví zločinci. Viacerí z nich však mohli byť vďaka svojim výnimočným vlastnostiam úspešné, spoločnosti prospešné osobnosti. Lenže bohužiaľ sa nechali sfanatizovať šialenou fašistickou ideológiou a slepo nasledovali psychicky narušeného megalomana Adolfa Hitlera. **** ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepších dokumentů s tématikou druhé světové války vůbec...Škoda, že není častěji reprízován, viděl jsem jej tak v roce 2000 a rád bych se na něj koukl znova...I přes ty roky, co uplynuly od mého shlédnutí, mi zůstalo v paměti mnoho zajímavostí o "horlivých Hitlerových mužích". ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

"Je potřeba znát nepřátele a jejich vůdce"... rozhodně stojí za shlédnutí, kdyby tito pánové nebyli, možná by to všechno nebylo.!! Ale že to bylo, musíme to znát, neboť jinak se nám může stát, že to zase bude a my rázem nebudeme.!!!!! :-) ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Další skvělý dokument z období druhé světové, který se zaměřuje v každé z 12 epizod na jednoho zloducha, Adolfova kumpána. Některé postavičky jsou samozřejmě zajímavější než jiné. Rozhodně stojí za zhlédnutí pokud si chcete udělat určitý přehled o těch "nejdůležitějších". ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Toto je opravdu dokumentární lahůdka. Po shlédnutí tohoto seriálu se mi zdají obdobné dokumenty řídké a mnohem méně opravdové. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Mistrovsky natočené poutavé dílo o těch nejhorších nacisticky smýšlejicích lidech a jeden z nejzajímavějších dokumentů vůbec. Z těch hnusů co dělali je mi tak akorát na zvracení.... ()

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Zde je možno se seznámit s lidmi, kteří byli na vrcholu moci v jednotlivých gestapáckých rezortech. Dozvídáme se o jejich životě, a co předcházelo tomu, než se dostali na tyto vrcholné posty. Jde o zajímavé sondy do životů těch osob, které měli nejblíže k vůdci, a ovlivňovali výrazně průběh II. světové války. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Úctyhodně vypracovaný cyklus, který právem získal několik ocenění a zaslouží si velkou pozornost. Jednotlivé díly jsou smysluplně a poutavě odvyprávěné a mapují kariéru dotyčného od jeho počátku až do samotného konce. Podstatné informace ať už známé, či neznámé jsou zde samozřejmostí a mě nezbývá, než se přiklonit k názoru, že na toto téma patrně nic lepšího nevzniklo. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodná přehlídka mizerů Třetí říše. Přestože o vybraných "osobnostech" vím dost, přesto mě seriál velmi příjemně překvapuje svou ucelenou koncepcí. Společným jmenovatelem byl sám Hitler, NSDAP, touha po moci a penězích. Zřejmě hodně dlouho věřili, že za spáchaná zvěrstva nebudou muset zaplatit, a tak se dali do spolu s ďáblem. Slepě oddaný technokrat války a ponorkový admirál Dönitz, zamindrákovaný dogmatik a specialista na propagandu Goebless, bonviván a narkoman Göring, vášnivý architekt Speer, podivný Hess, fanatický antisemita Eichmann, nenápadný a přitom nebezpečný šéf SS Himmler, psychopatický sadista a tyran Mengele, říšský mládežnický vůdce a organizátor přesunů židů do koncentračních táborů Schirach, slepě oddaný, neschopný a nade všechny povýšený ministr zahraničí Ribbentrop, zuřivý předseda lidového soudu Roland Freisler zodpovědný za tisíce justičních vražd a hnědá eminence a fanatický šéf vůdcovy kanceláře Bormann. ()

fleker 

všechny recenze uživatele

Blíží se prázdniny a malý Ruda Hess má slíbeno, že když přinese pěkné vysvědčení a nic neprovede, vezme ho tatínek na motorce zn. Harley do Mýta na trh. Rudla spořádaně odchází do houslí, pevně rozhodnut chovat se vzorně. Jenže potká své čtyři kamarády a za jedno odpoledne díky tvořivé dětské fantazii všechna dobrá předsevzetí vezmou za své.... ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší dokument o jednotlivých zrůdách třetí říše. Sice neobsahuje nějak výrazně větší množství nových informací, ale jako celek je to je alfa a omega válečných dokumentů. ()

Reklama

Reklama