Reklama

Reklama

Zmražená pojistka

  • Česko Nekonečná bílá (více)

Obsahy(1)

Agent cestovky z Aljašky jménem Paul (Robin Williams - Insomnie, Táta v sukni) má za to, že konečně našel řešení svých finančních potíží a to v podobě zmrzlého těla, které náhodně objevil. Podmraženou mrtvolu vydává za svého dlouho ztraceného bratra Raymonda, aby vytřískal peníze z pojistky. Jeho plány ale naruší snaživý pojišťovák a dva nájemní zabijáci. Tato mrtvola je žádané zboží. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (99)

Cival 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem nedohlédl dál než k Jednoduchému plánu a Fargu, resp. Zmražené pojistce jako jejich napodobiteli, ne-li vykrádači. Jinak takový ten příjemný polonezávislý, polovážný a polobrutální herecký odpočinek pro velké hvězdy v malé produkci. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Ani silná herecká sestava nevytáhne snímek výš než nad průměr, kam sám sebe pasoval až přílišnou formální skromností a občasnými dějově překombinovanými pasážemi, které jsou i v rámci vytváření psychologie postav, zbytečně natahované. Navíc režisér není dostatečně zručný na to, aby dobře namixoval humor, v tomto případě notně černý (ukládání mrtvoly do lednice) se seriózními tématy (nevyřešené partnerské vztahy), takže výsledek pak působí poněkud rozpačitě. Stejně tak jako to, že celý film je pojat až příliš nevýrazně (ne však nudně), čímž je celkový dojem u diváka poněkud bezvýrazný a po pár dnech se vám celá tahle záležitost vykouří z hlavy. Pokud chcete na Aljašku a musí to být stůj co stůj s Robinem Williamsem, tak jedině v Insomnii. -Blockbaster 07/06- ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $14miliónovTržby Celosvetovo $367,241║ Rozpačitý príbeh, ktorý takmer ničím zvláštnym neprekvapí nezachráni ani celkom dobre hrajúce obsadenie. /40%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Collin Friesen .. Asi bude výhoda, že Fargo neznám (už neplatí). I tak jsem měl ještě asi v polovině snímku pocit, že Big White v hodnocení utrží stejně zklamané čtyřicetiprocentní hodnocení jako např. Everything Is Illuminated. Zápletka s nalezenou mrtvolou mne totiž zrovna nezaujala a přes všechnu absurdní komediální černotu jsem se zrovna neusmíval. Naštěstí pozornost držela úžasná kamera, servírující jeden krásnější záběr za druhým a fantasticky jemná hudební složka. Navíc jsem se při druhé polovině snímku také výtečně pobavil a smích byl častý společník. Herecké kreace jsou taktéž velmi dobré a na Alison Lohman se tak příjemně dívá 70%. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Lehce drsná - mrazivě bílá - bizarně černá - zvláštní komedie s kriminální zápletkou - o jedné veliké lásce a znovunalezeném bratrovi, bratru nadvakrát mrtvému ;-)... Těžko soudit, kdo je v téhle hříčce padouch a kdo hrdina, protože když někoho milujete a potřebujete mu pomoct, není co řešit. R.W. je s postavou milujícího smolaře na pokraji krachu tradičně svůj a H.H. v roli psychicky nemocné >prostořeké< Margaret je (s:-)prostě rozkošná a vynikající. O umanutém pojišťováku Tedovi (G.R.), který marně sní svůj sen o golfu na sluncem vyhřáté Floridě nemluvě... S filmem "Fargo" má tenhle >malý< film společné snad jen ty zasněžené pláně (zde tedy Aljašské), každopádně je místy vskutku velmi zábavný a nebýt (ve vztahu k příběhu) postupného sklouznutí k až příliš zbytečné absurditě, nechal bych roztát ty zmražené tři a půl hvězdičky klidně o půl stupně nahoru... :-) ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tenhle typ černýho humoru miluju a u filmu jsem se zasmál jako už hodně dlouho ne. Snad všechny postavy jsou totální magoři a navíc úplně skvěle zahraný. Těžko někoho vyzdvihnout. A že to je obšlehnutý Fargo? To mi vůbec nevadí. Mně se to líbilo snad ještě víc, než tenhle kultovní kousek od Coenů. A jako bonus ještě docela pěknej soundtrack. Nechápu, že má film tak nízký hodnocení. Já dávám jasnejch 5 hvězd. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Režisér je svým způsobem génius. Měl k dispozici fantastické Herce, velice zajímavě napsané postavy, krásné prostředí, skvělého kameramana, a šikovného hudebního skladatele. A on natočil nudu. Zasmál (rozuměj uchecht) sem se všehovšudy 5x, což je na černou komedi HODNĚ málo. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zmražená pojistka je jedna z dlouhé řady krmininálních komedií s poněkud ulítlým dějem, který se točí kolem pojistky na milion dolarů, ztraceného bratra a jedné mrtvoly, která mění identitu i majitele. Po dlouhou dobu jsem si myslel, že sleduju čtyřhvězdičkový film, protože obsazení je nadstandardní a i ta poloha nadsázky a styl humoru mi vyhovovaly víc, než dnes tak oblíbené krvavé tarantinovky. Ve scénáři to sice tak trochu čas od času zaskřípalo a některé detaily scénárista vyloženě neřešil, nicméně rozjelo se mu to až v posledních 15 minutách, kdy měl patrně pocit, že musí přidat na fantazii i emocích. Přesto solidní kousek se standardně dobrými Robinem Williamsem a Holly Hunter. Woody Harrelson si zahrál jednoho ze svých typických násilnických magorů. Celkový dojem: 60 %. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Celkom som sa na tom pobavil, aj ked to patri na taky priemer. Po dlhsej dobe som opät videl aj Woodyho Harrelsona v agresivnej ulohe a taktiez ma milo prekvapila v blaznivej ulohe Holly Hunter, ktoru som si skor zapamätal z vaznejsich filmov Piano alebo Vrazdy podla predlohy. Robin Williams je podla mna v kazdej ulohe dobry, takze som bol spokojny.......27.04.2008 ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mile milý snímek, ve kterém se sešla veleslušná herecká plejáda. Oscaroví herci Robin Williams a Holly Hunter, na prestižní cenu nominovaní (Woody Harrelson) nebo ti, kteří si nominaci minimálně zaslouží (Giovanni Ribisi). Čestný podnikatel Paul, jehož cestovka zrovna dvakrát neprosperuje a manželka nemluví zrovna dvakrát slušně, je před zásadním rozhodnutím, které mu může vynést slušný balík zelených bankovek. Jsme kdesi v zapadákově mrazivé Aljašky a na nečekaný podvod nakonec postupně přijde nejen ambiciózní pojišťovací štoural, dva ostří hošani, kteří dali jedno mrtvé tělo do oběhu, ale hlavně brácha, který není tak úplně mrtvej. Spíš nasranej.. Černá komedie po většinu své délky nepostrádá švih i eleganci, gradaci napětí a dokáže nejednou pobavit i překvapit, jenže stále mě svírá pocit, že se ze slušného scénáře dalo vycucnout o krapet víc. Tenhle trip zvláštních existencí se překlápí na hraně absurdní komedie a absurdního dramatu a v rukou spolehlivějšího režiséra by místy téměř „fargovská“ atmosféra zasněžené Aljašky mohla být výrazně silnějším zážitkem!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Bude to znít zvláštně, ale tahle černá komedie je neskutečně roztomilá. Robin Williams podává (díky dobrému scénáři) tradiční dobrý výkon, Holly Hunter je kouzelná, no a Giovanni Ribisi, ten je přímo výborný. Při řadě scén jsem se smál (nalezení a uskladnění mrtvoly, lákání vlků, manželka jako rukojmí...), ale když jsem viděl hlavního hrdinu, jak se neodolatelným způsobem pokoušel zastřelit spícího člověka, přímo jsem se chechtal. Mrazivé aljašské prostředí, absurdní atmosféra, krásná kamera a hudba... Zmraženou pojistku jsem rozhodně neviděl naposledy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Heh, proč jsem tohle viděl? Chtěli jsme na něco s přáteli do kina, bylo po dvanácté a hráli jen tohle. Byli jsme opilí a řehtali se, nicméně jde o docela obyčejnou komedii s prvky dramatu. Horko těžko bych se na ni podíval podruhé, to radši sním vlastní zmrzlou botu. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Dabing se brněnskému studiu mnoho nepovedl, film jest průměrem zpracováním, ale nápadem-ústředním motivem a roztomilou zápletkou nejen s komickou manželkou hlavního hrdiny, no to už se dá smát a někde i hodně.!! :-)) ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Joj to bylo slabé. Nezasmál jsem se ani jednou. Pitvořící se Williams i Ribisi zklamali na celé čáře. Co tam mělo být k smíchu? Williamsova sprostě mluvící žena? Celá ta zápletka byla podivná a vůbec mi to celé nesedlo. Vadil mi i CZ dabing, jsem zvyklý u Harrelsona na hlas Mahdala, Williams byl také dabován někým jiným... Na rozdíl mých jiných oblíbenců se mi už párkrát stalo, že Wiliams měl své lepší i horší filmy. Ale tahle sněhobílá aljašská slátanina je asi úplné dno toho co jsem s ním měl možnost vidět. Jediné co v tomhle filmu může zaujmout je soundtrack. To je ale jaksi málo. Dávám jednu zmrzlou mrtvolu. * ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Film o tom, čo všetko sa môže stať, keď do vášho perfektného plánu ako vybabrať so životnou poistkou začne strkať nos nepríjemný poisťovací likvidátor, teda človek, ktorého aj tak všetci neznášajú. A k tomu je všade hrozná zima.... R. Williamsa som nikdy nemal nejak zvlášť v láske, ale tu mi nevadil. Možno preto, že práve sem sa asi najviac hodil ten jeho smutno-šašovský výraz tváre. Najviac ma ale pobavili Holly Hunter a "teplošská mafia", tie ich vzájomné slovné prestrelky a gagy nemali chybu. Svoje svetlé chvíľky si tu samozrejme našiel aj Woody Harrelson, len škoda, že ho tu bolo tak málo. Jeho postava neohrabaného hromotĺka sa dala využiť podstatne lepšie. Celkom spokojnosť, na vyplnenie voľnej chvíle a nenáročný oddych po ťažkom dni ako stvorené. Od kvalít Farga (1996) to síce malo ďaleko, ale pobavilo aj tak. 60/100 Videné v rámci Tour po Amerike. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Slabota. Dobré herecké obsazení nijak nepomohlo příběhu, který je mizerně natočený. V příběhu není jediný výrazný moment a pět minut po skončení filmu jsem ani něvěděl o čem to bylo. Jako černá komedie to moc nefunguje, ale počáteční nález zmrzlého těla sliboval celkem zajímavý film. Navíc zadlužený chlápek co tělo vydává za svého ztraceného bratra, ale pak se do hry vloží další postavy a trapné a nevtipné scény jsou na světě. Počáteční potenciál poměrně zdařile zabit nenápaditým zpracováním. 30% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nebudem opakovať, na ktoré že to filmy Zmrazená poistka naväzuje, každému je to hneď jasné. Takže budem hodnotiť film ako taký. No nejedná sa o nič svetoborné, o čo ani nikomu našťastie nešlo, dôležitý je hlavne spád deja a atmosféra. To sa tvorcom vydarilo a hlavne sa im podarilo pritiahnuť do svojho filmu známe tváre, čím mohli nalákať do kina viac divákov a predovšetkým ho tam dostať. Inak sa kľudne mohlo stať, že by sme o ňom u nás nikdy nepočuli. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem zrovna další Fargo, ale stejně mě tahle kriminální komedie dost zklamala. Je sice hvězdně obsazená, ale to je tak všechno. Uznávám, že by mohla mít třeba i na třetí hvězdičku, ale bohužel jsem ji viděl jen s českým dabingem, takže netuším, jak moc ji zkazil. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

malá produkce,velký film.výborně rozehraná zápletka,skvělí herci.vtipné,úderné,brutální.tenhle styl černohumorných krimi dramat mi velice sedí.podobný film je třeba nula od nuly pojde,škoda mdlého finiše,za který ubířám 4tou * : / 65% ()

Reklama

Reklama