Reklama

Reklama

More

Krátkometrážní / Animovaný / Sci-Fi
USA, 1998, 6 min

Obsahy(1)

Tento krátkometrážní šestiminutový film nám velice vybíravým způsobem ukazuje dilema úspěchu za "nějakou cenu". Stěžejní postavou filmu je osamělý vynálezce, který ve dne pracuje jako řadový dělník-elektrotechnik v továrně, která ve velkém množství produkuje přístroj který má lidem zlepšovat život. V noci však sám pracuje na vynálezu, který má jeho vytoužené pocity promítnout vizuálně. Konečně se mu přístroj podaří sestrojit a díky slávě z jeho prodeje se stane šéfem v oné fabrice. Později však zjišťuje, že spolu s úspěchem jeho přístroje v něm něco vyhaslo. Film je stylizován do oslovující anonymní šedi, která spolu s vynikající hudbou navodí opravdu správnou atmosféru a donutí člověka o motivu přemýšlet. (ČSFD)

(více)

Recenze (124)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nádhera. Možná trochu krutá a smutná, možná i skutečná, ale na každý pád extrémně silná. Obrazově i hudebně výrazná, s příběhem větším než ona sama, prostě pětiminutová animovaněfilmová nádhera v praxi. 90% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Neskutečné! Ta animace! Ta hudba! Ten příběh! Enormně silný film, kterému k vyvolání kýženého efektu u diváka stačí šest minut délky a žádná slova. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velice působivý příběh s opravdu dokonalou atmosferou, kterou umocňuje hlavně perfektní hudba od New Order. Šest minut stačí k tomu, aby k Vám prostoupila deprese a temnost příběhu naprosto úžasným způsobem i když je potřeba těch pár minut vnímat minimálně na 100 % ()

mandes 

všechny recenze uživatele

tiež som absolútne ohromený, a tiež za to môže hlavne : 1) úžasná hudba 2) silná atmosféra (až ma mrazilo ) 3) príbeh 4) spracovanie . viac takýchto filmíkov ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Maličko smutné a až příliš pravdivé. I tak by se dal tento kraťoučký film popsat. Já to ale beru z té veselejší stránky a to tak, že mi film během šesti minut dokázal srovnat myšlenky, spravit náladu a zanechat mě s příjemným pocitem štěstí, že jsem na tuhle hravou a krásně ohudebnělou animovanou story přišel. A takové pocity jsou k nezaplacení :) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled do šedé, každodenní sociální situace a životního stereotypu. Každý by si rád občas nasadil růžové brýle, ale pointou je uvědomit si, že ani tohoto není třeba, stačí se dívat vlastníma očima, jen pod správným úhlem. Hudba byla vynikající, poněkud plastelínová animace už mi moc sympatická nebyla, ale i jinak nechápu tolik nadšených ovací... 7/10 ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

"We're so blessed to live in a society where we have basically everything we want, but still aren't happy. It's almost become a crime to be unhappy. So we start looking for happiness, which sometimes gives us so much pressure that we end up making ourselves unhappy." ()

whack 

všechny recenze uživatele

Depresívna sonda do stereotypných životov ľudí materialistickej spoločnosti. Veľmi trefné, skľučujúce, odzbrojujúce. A tá hudba... zánik humanity! ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ku takýmto filmom sa mi vždy píše komentár dosť ťažko. Americký, krátkometrážny, animovaný snímok "More" patrí ku tým titulom, ktoré nútia diváka zamyslieť sa, premýšľať. To je v dnešnej komerčnej, konzumnej dobe vzácny jav. Ale animovaný film to nie sú len nablískané, rodinné kinohity plné zábavy, bláznivých naháňačiek a veselých, pestrofarebných, rozprávajúcich zvierat. Animovaný film môže byť aj serióznym umením, ktoré dokáže vnímavého jedinca duševne obohatiť. Myslím, že i "More" patrí do tejto jedinečnej kategórie. **** ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

O krátkometrážních filmech jsem si až doposud myslel, že mě nedokáží vcucnout do děje. Prostě nemůžou. A tohle moje naivní chování bylo dnešnímu dni učiněno za dost. Mark Osborne vytvořil velmi depresivní svět ze kterého se snad vytratilo štěstí. Malý skřítek bojuje se vším tímhle zasraným svinstvem, silně a nebojácně- a já zírám. Ještě teď to ve mě burácí jako rozdováděný moře a doufám, že podobných, krátkých, silných filmečků bude stvořeno víc. Unikátní klenot! ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Vlastně velmi jednoduchý snímek, který se snaží zpracovat téma, které bylo v různých audiovizuálních podobách zpracováno v desítkách podob, je něčím tenhle konkrétní výjimečný? Je, dokáže totiž jít ve všem do detailů a řemeslo dohnat do dokonalosti, jednoduchý příběh krásně sluší plastelínové animaci (ach, jak přenádherně depresivní), co jde ruku v ruce s hudbou, která dodává potřebný drajv. Hodně, hodně povedené. ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

[kráťas] Spoiler pohádka: Za svým snem čistým on vydal se nepřátelskou šedí. Jen jím dopředu hnán, jen jím živen byl. Cestou zoufalou, na nohou udržel se stěží. Těmi bez duše nenáviděn, zlost a útrapy jen okusil. Tu náhle, znenadání sen skrze touhu a slzy na svět se dere. Všechno se mění, vše krásné být má. Bez ostražitosti, kouska soudnosti bere, co tak dlouhou dobu si přál. Proč jen se nechal svést, copak nevidí kam míří? Vlastní sen přetváří v šeď kvůli které ho potřeboval. Cestou špatnou se vydal, je pozdě, už to ví. Štěstí hledal skrze oči snové, místo aby šel tam, kde to pravé se nachází. http://www.youtube.com/watch?v=WhEOxrnIM5s ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Ohromující... šest minut přesně těch chvil, které berou dech a nechávají diváka v němém úžasu... a ten vizuál... a ta hudba... a ta ultrastresující reflexe dnešního zautomatizovaného světa... sakra, dost možná nejlepší animovaný kraťas, co jsem kdy viděl. A když titulní "šedivák" na konci stále vidí barevnou naději, problikávající úmorností temné šedi, máme vyhráno. Naděje je totiž to nejdůležitější, co More ve své výpovědi o strojovitosti kapitalistické mašinérie zanechává... i pro ty, kteří vložili část vlastního nitra do něčeho, co jim zajistilo úspěch, ale zároveň sebralo tu jiskru vnitřní vyjímečnosti. Někdy se stáváme těmi, jež jsme nenáviděli, a v okamžiku pravdy potřebujeme vědět, že z dávných ideálů ještě něco zbylo. A růžovými brýlemi viděti neznamená skutečné štěstí míti... ()

nunka 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce prevedený animovaný príbeh plastelínovej postavičky, ktorá keď na vás vypúli tie svoje smutné očičká, pozor aby vás neprepadla taká depka ako mňa:) ()

Reklama

Reklama