Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jimmy Dworski s pomocí svých spoluvězňů utíká z vězení, aby stihl baseballový zápas, na který vyhrál lístky v telefonickém kvízu. Při útěku nachází peněženku jistého obchodníka Spencera Barnse, který jí ztratil při své cestě. Jimmy má v rukou Barnsovu hotovost, ale i kreditní karty a klíč od jeho přepychového domu. Tuto příležitost využije a začne se za Barnse vydávat. Na druhé straně pravý Barnse se svou peněženku snaží najít a dostává se z problému do problému. Jak dlouho se Jimmymu ale bude dařit vyhýbat skutečnému Spenceru Barnesovi? (DeAthmark)

(více)

Recenze (19)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdybych na tenhle film koukal ve svých deseti letech, kdy jsem Belushiho obdivoval s německým ovčákem Jerry Leem a Grodina pro změnu s bernardýnem Beethovenem, tak bych byl asi nadšen. Dnes už je, díky těmto hercům, film stále fajn, ale nebudu se z něj obracet na ramena a netočit ho na VHSce dokolečka do kola, jako to bylo u jiných filmů. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Štandardne nevýrazná komédia á la osemdesiate roky, ako obyčajne spoliehajúca sa na odfláknutý scenár, malý rozpočet, nenápadité dialógy a potenciálnu chémiu medzi buddy párikom: tentokrát sa v spoločnom projekte zrazila hviezda Saturday Night Live James Belushi (VÝMENA) s Charlesom Grodinom (ROSEMARY MÁ DIEŤATKO). ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pripomenulo mi to Zámenu s Murphym a Aykroydom. Tiež tu dôjde k zámene medzi dobre situovaným obchodníkom (Grodin) a chlapíkom (Belushi), ktorý zdrhne z basy, aby si vybral výhru - lístky na baseballový zápas. Basista si užíva výhody boháča a obchodníkovi sa prihodí jedno nešťastie za druhým až sa na konci konečne stretnú a vzájomne si pomôžu. Ich jednotlivé epizódky mi ale dvakrát vtipne nepripadali. Grodin má celý film svoj typický kamenný nahnevaný výraz a tentokrát sa ani Belushi príliš nepredviedol a vo filme len tak nudne vegetuje. Zaujme len kráska Loryn Locklin, ktorá sa tu promenáduje v sexy bikinách. Celkovo to je strašne nudná komédia s celkom veľkým počtom hviezd, ktoré sa tu mihnú, ale filmu to nijak nepomohlo. Najviac ma rozosmialo jak Grodin v jednej scéne obdivuje top výkonný PC s procesorom 286. 4/10. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá příjemná komedie o záměně aneb Filofax to jistí. 36letý James Belushi (vězeň na útěku) již překročil svůj přitažlivý věk, ale stále ještě ujde. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Béčkovej film s jedněma z nejlepších béčkových herců v hlavních rolích. Ještě je tam vtipnej japonec (RIP Mako) a dvojnice Miley Cyrus, která mi připadá vlastně ještě víc sexy než originál a divím se, že pořádně neprorazila dál. Príma zábava pro dlouhou chvíli. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny priemer s hlavnym hercom Belushim /spolupracoval so Schwarzeneggerom na filme Rude Horko ...../, ktory ale ostane pevne v hraniciach priemeru. 63 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Je to rýchly, aj keď úplne predvídateľný film o zmene identity, ktorý stráca čas na ceste k záveru o morálnej hre. 6/10 ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Slušná zábava, neurazilo. Nicméně závěr byl hóóódně těžkopádný...to se dalo vyřešit a vypointovat mnohem lépe. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Známý námět o záměně dvou zcela odlišných postav v 80. letech hodně používaný a James Belushi ve skvělé formě. Za scénářem stojí dnes už velice známý J.J. Abrams a nevedl si zrovna špatně. Uprchlý vězeň vydávajícího se za bohatého byznysmena, který naopak jde z maléru do maléru. Byť byla tato komedie natočena v roce 1990, svými postupy a humorem se stále drží stylu 80. let. Příběh se dobře rozvíjí a svou zábavností i dnes dobře pobaví. Tempo má spád a pořád se něco děje. Belushi opět projevil svůj komediální talent a rozjel svoji typickou živelnou estrádu na plný kotel. Za zmínku také stojí jeden těžko postřehnutelný fakt. Už na začátku filmu se v davové scéně ve věznici mihne vězeň, kterého ztvárnil Eddie Murphy. Že by si jen tak zkusil kompars? ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Bol som ešte na základnej škole (nižší ročník), keď som prvý raz videl tento film. A okrem toho, že som videl celkom dobre natočenú a zahranú komédiu, tak som hneď vedel jednu vec: chcem mať taký diar ako Spencer Barns. Skvelý J. Belushi a keby na konci filmu nebola jedna väčšia a nevysvetlená chyba, tak by som dal štyri hviezdičky. P.S.: Neskôr som podobný diar nakoniec dostal. Osobné hodnotenie: 79% (***) ()

p.a.douch 

všechny recenze uživatele

Klasický přelom 80. a 90. let. Grodin i Belushi v nejlepší formě. Herečky dobrý a Locklinová k sežrání. Jako dovršení zážitku Mako, de Lancie a Elizondo. Hiller byl zkrátka profík. Možná je to i nostalgie, ale film se mi zkrátka líbil. Neválel jsem se smíchy po zemi, ale odreagoval jsem se slušně. Některý hlášky, zejména Belushiho, byly obzvlášť dobrý. ()

maro0902 

všechny recenze uživatele

ja som ty ty si ja my sme vy a oni su my on je ona a ono je ty ja som ona my sme vy..prepletenosť ala vianočka oblohová ()

Reklama

Reklama