Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Priateľstvo najlepších kamarátok, Beth (Caitlin FitzGerald) a Anny (Mackenzie Davis), je podrobené neľahkej skúške uprostred nádhernej prírody divokých lesov Big Sur. Tu sa spoločne vyberú, aby si užili konečne víkend len pre seba. (sochoking)

Recenze (13)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Queen Of Earth 2.0, jen o něco slabší ve všech ohledech. Fajn ženské psychodrama, které může fungovat jako promo video hereckých schopností především Mackenzie Davis, která tu hraje odporně nesnesitelnou krávu (myšleno jako kompliment). Jen znovu připomínám, že Robert Altman se stejnými formálními prostředky dokázal vystřihnout kvalitnější psycho již na začátku 70. let ve svých Images. 7/10. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Já jsem trochu zklamaná, čekala jsem víc a myslím, že by to mohlo být docela slušné drámo. Dialogy byly chvílemi ubíjející, spoustu si toho musí člověk domyslet, ale to bych ještě překousla. Tak od druhé poloviny to chtělo ještě víc šlápnout na pedál a jdu o laťku výš. Ale co bych chtěla pozitivně vyzdvihnout, je fakt, že jedna měla delší vlasy a druhá kratší, jinak bych v tom měla hokej jak Brněnská Kometa :-) ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Indie s prudce lynchovským rozměrem a cronenbergovským syndromem. Hraje se na surreálnost, pokroucenou psychiku a couvání z mainstreamových proudů. Scenárista Lawrence Michael Levine, zahrál si ve filmu majitele baru, má patrně nakoukáno dost z Davida Lynche, Briana De Palmy, Davida Cronenberga a jistě zkusil i nějakého toho Alfreda Hitchcocka. Přetvořil jejich postupy, přidal něco svého a neváhal experimentovat. Mladá režisérka a méně známá herečka Sophia Takal dala filmu zajímavý tlumený, avšak převládající "ženský" ráz. Stylově i progresivně bych její režii přirovnal k Sofii Coppola. Na scénu nechala vypochodovat dvě plavovlásky, typově sice podobné, povahově odlišné, které odjíždějí na společný víkend do zapadákova obnovit staré přátelství. Každá z nich už je ale na jiném břehu. Beth je sice béčková, ale úspěšná herečka, prostě stoupající hvězda, to Anně se žádných rolí nedostává, Beth by ji mohla zařídit účinkování ve filmech, jenže to neudělá, tak nějak ví, že konkurence se nenosí, zvláště když je někdo herecky lépe vybaven než ona, závistivá Anna ji prokoukne a Beth už se z víkendu nevrátí. Film používá osvědčené postupy, kterým dává moderní rámec. Hlavní roli ztvárnila Mackenzie Davis, stoupající mladá hvězdička, která zde hraje mistrovsky zcela abnormální krávu, totálně nesnesitelnou, intonace jejího hlasu, prostě vše je na zabití, ovšem pozor, vše chválím. Konečně si všimli jejího vysoce rozměrového talentu i kvalitní režiséři, jako je Villleneuve, Reitman a spol. Její protipól Caitlin Fitzgerald je také vybrán dobře. Film je prostý násilných i erotických scén, převládá surreálnost a imaginární rozměr, erotiky jsem litoval víc, je zde bezpočet scén, kterým by explicitnost slušela, jenže zůstalo u cudnosti. Na mě film působil svěže, nedalo se hned zkraje očekávat, jakým úskokem zaskočí, pokud neznáte jádro zápletky. Pak přišla schizofrenní rapsodie, surrealistické nápěvky a zajímavě řešený psychothrillerový blikanec zapůsobil, tedy splnil, co si předsevzal. 7/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Skoro se mi chce říct, že se z podobných dramat vytrácí klasická linka a hraje se už více na psychologii, sny, představy, jednoduše na trochu surreálnou stránku, kterou se podobné filmy prezentují. Ale jo, tohle se mi docela líbí, celkem efektně se tak znázorňuje pokroucenost lidské psychiky. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Hodně ukecaná záležitost, která mě opravdu lezla na nervy. Snímek o dvou kravkách, které jedou na víkend na chatu, kde potkají chlápka. Soutěž o to které vleze dřív do kalhotek může začít... 10% ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Queen of Earth light. Ale ak sa oprostím od porovnávania, tak slušná žánrovka s príjemne nervóznou znepokojivou atmosférou a skvelou Mackenzie Davis. ()

zsn odpad!

všechny recenze uživatele

Toto zas byl umělecký počin toto... Ani úvodní citát sem nezapadá, tak jako je scénář totálně na přes držku. Ženské za kameru zkrátka nepatří. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Sám ani nevím proč jsem se na tohle díval. Je to spíš film čistě jenom o dvou kámoškách, které mají mezi sebou dobré dialogy a především chtějí ukázat svoje herecké výkony. Snímek si hraje na něco, co není. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

V tomto filme takmer nič nefunguje tak, akoby mal. A to isté sa dá povedať aj o „hereckom“ výkone dvoch slečien. Osobné hodnotenie: 51% (*) ()

space weaver 

všechny recenze uživatele

Ano, musím souhlasit, že je film tématem velmi podobný Queen of Earth, avšak tady mi něco chybělo. Ty dvě byly extrémně nesympatické a tak jsem to dokoukal jen ze zvědavosti, jak si s tím režisér poradí a ono mě to nechalo naprosto chladným. Dalo by se říct, že naprosto zbytečný film 35% ()

Reklama

Reklama