Reklama

Reklama

Godzilla tai Megaguirus: G šómecu sakusen

  • Japonsko ゴジラ×メガギラス G消滅作戦 (více)

Obsahy(1)

Dvacátý čtvrtý film Godzilla série stejně jako díl předešlý a následující zcela ignoruje všechna pokračování původního filmu z roku 1954 a je tak vlastně jeho přímým pokračováním. Ocitáme se v Japonsku, které se zřeklo atomové energie a kde se po zničení Tokia stala hlavním městem Ósaka. Když Godzilla opět zaútočí, rozhodne se ji armáda zničit jednou provždy. Pomoci jim v tom má "Dimension Tide", zařízení vystřelující miniaturní černé díry. Při zkušebním testu však proniknou na Zemi extrémně nebezpečné pravěké obří vážky. (Ertai)

(více)

Recenze (21)

Lima 

všechny recenze uživatele

25) GODZILLA vs MEGAGUIRUS (2000)___ALTERNATE REALITY SERIES 1999-2001___Jedna dvě, Godzilla jde, nese si pytel problémů. Neutuchající je fantazie ´TOHO´ scenáristů, někdy jakoby se předháněli, kdo vymyslí větší šílenost. Godzilla má zde totiž opravdu tvrdého protivníka a tím je vládní projekt v podobě speciálního děla, které vystřeluje - ehm - černé díry, jenž mají Godzillu "zkonzumovat" a vymazat jí tak z povrchu zemského. A jakoby to nebylo málo, ke slovu se dostanou i v tokijské kanalizaci narozené masožravé bestie podobné přerostlým vážkám a jejich matka - obří MEGAGIRASU, která Godzille pořádně zatopí. Nechybí i lidské emoce, zde v podobě mladé vojandy, které Godzilla na začátku při jedné z vojenských akcí zabije přítele a ona ze všeho nejvíc prahne po pomstě (stejně jako v následujícím díle). Godzilla zde už dávno nepřipomíná maníka v kožichu a digitálními efekty se zde nešetří, což sice popírá kouzlo původních Showa dílů, ale vývoj nezastavíš. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Lidé jsou tu asi nejorganizovanější a nejaktivnější, co jsem zatím v Godzillovi viděl. Škoda, že je to pořád i na poměry série velmi banální ve smyslu nudné a nemá to šanci chytnout samo o sobě. Pořád je to jen čekání na Godzillu, a to čekání je film od filmu netrpělivější. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

5/10 Slabota. V prvom rade Godzilla má mizerných protivníkov - tak ľudské komando (i keď uznávam, zbraň strieľajúca čierne diery je ultimatívna stupidita) ako aj monštrá. Malé vážky sú otravné a navyše odporne digitálne. Veľká Megaguirus je na druhej strane strašne kamenná a jediné, čo dokáže je lietať okolo Godzilly a občas ju pichnúť. A ešte uhýbať sa ohnivým dychom Godzilly. No to mi je súboj... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Asi jedno z nejlepších pokračování Godzill. Je tu sice zbytečně moc monster které sem tam vypadají poměrně srandovně. Ale taky jsou parádně slizká a některá vypadají fakt dobře. Jinak je to další díl ze série která mě tak nějak přestává bavit. A to mi ještě zbývá asi 5 dílů. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nově odstartovaná ALTERNATE REALITY SERIES mi moc radosti zatím nepřináší. Společnost Toho vyměnila režiséra, ale nevím, jestli zrovna Tezuka byl tou správnou volbou. Nezkušený režisér však dostal opravdu nelehký úkol, který si pro něj připravili scénáristé. Jejich představivost nezná mezí a nejen divák se nestačil divit, cože jim to v nejnovějším díle naservírovali přímo pod nos. Absolutně vypustili vše (co se dějové linky předchozích dílů týká) a rovnou nám nabídli pokračování původní Gojiry. Tohle by mi ještě tolik nevadilo, kdyby nenahradili ve vzpomínkových scénách starý vzhled Gojiry za ten nový. Bohužel jsem si na něj ještě nezvykl a popravdě se mi dost hnusí. Zvláště při scénách kdy monstrum plave na vodní hladině. Herec v kostýmu měl mnohem větší kouzlo, přestože jeho akrobatické kousky vypadali dost směšně. Masaaki Tezuka si však nejvíce zakládal na akčnosti a destrukci, čímž si u mě získal plusové body. Jen ten nápad s vystřelováním červích děr byl dost přitažený za vlasy. Naštěstí se zápletka točila hlavně kolem pronásledování Gojiry pomstychtivou Kiriko, takže jsem se zhruba od poloviny stopáže vážně nenudil. Pohledná hlavní hrdinka si získala mé sympatie již od úvodní scény a nad její naivitou jsem jen mávnul rukou. O něco horší to už bylo s digitálními vážkami, které se tvůrcům vůbec nepovedly. Královna Megaguirus byla docela vyvedená, jak co se vzhledu týče, tak i svou velkou škálou nejrůznějších útoků díky kterým ničila nejen budovy, ale i samotná Gojira z ní byla místy doslova „PAF“. Jejich závěrečný fight mi rozhodně vylepšil náladu a celkový dojem z filmu. Jinak si totiž myslím, že by už konečně Toho mohlo uvažovat nad zkrácenou délkou stopáže, protože množství zbytečně natahovaných scén jen sráží celkový dojem a má negativní vliv na budování atmosféry a napětí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se snaží být kreativní ale nějak to nevyšlo. Film je spíše jednoduchá zábava, než sprcha dobrých efektů, napětí a soubojů. ()

prsvl 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle pět ani čtyři teda fakt nedám. Otázkou pro mě je, jestli to jako bylo myšleno vážně, nebo jestli to dělali s tím, že to bude béčko, které se jen bude tvářit vážně. To druhé se povedlo :)). Film perfektně padl do našeho Klubu nenáročného diváka: strašně špatně udělaná godzilla a ostatní potvory, tupý anglický dabing, herecké výkony hodné špatných herců z Ulice, zbytečnost nebo nelogičnost některých postav (kluk "dement" tam nějakejch pět minut "píčuje" a udělá docela zásadní věc pro "děj" filmu, ale pak už se tam ani jednou neobjeví) a režie s prominutím na hovno. K tomuto výčtu bohůžel musím přičíst ještě zápory špatného filmu a těmi jsou: příliš natahované některé scény a ostatně protahovaný celý film a nulové napětí rádoby napínavých scén - když už to není napínavé tak by to aspoň mělo být zabavné a to se v tomto případě těm "vyhroceným" ne moc často povedlo. Právě ona relativní protahovačnost je hlavní chybou filmu, protože kdyby se to o něco zkrátilo, mohlo to být "kvalitní" béčko, které pobaví a zahřeje u srdce :). ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Godzilla nám opäť demoluje japonské veľkomestá, len aby ju pritom vyrušil akýsi hmyz z inej dimenzie. Kým si ale dajú do zubov, musíme sa pozerať na trošku prevarený príbeh, ktorý tak ako záhadne a napínavo začal, tak nudne pokračoval. Lenže ´´kaiju´´ žáner nieje o oscarových scenároch, ale o demoličných, deštrukčných scénach, ktoré sú v tomto prípade nemálo efektné, ako v predchádzajúcich filmoch. Len tak trochu vylepšiť ich dynamiku a mali by sme tu akčné hody. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ale jó, proč né-nakonec tomu dám krásné 4. Bavil jsem se fajnově a ani-na godzillu-nezdravé množství digiefektů nezastíní fakt, že závěrečný fight Godzilly s překvapivě hnusnou(v tom dobrém slova smyslu)vážkou prostě smrdí oldschoolem(takže tak jak mají tyhle filmy smrdět). ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Gojira tai Megagirasu: Ji shometsu sakusen“ není nijak výjimečný, bohužel, a jedná se spíše o klasickou podívanou v rámci kaiju žánru. Velkým pozitivem je skutečnost, že se zde objevuje naprosto nové monstrum a nerecyklují se jen ta stará. Souboje také nejsou špatné a propojení s digitálními triky sice místy trochu hapruje, ale ne nějak zásadně. Mírný nadprůměr, ale film se spíše celkově blíží průměru. ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Japonci sa stále vracajú do slávnej éry všelijakých príšer zo 60.rokov,hlavne ku Godzille.Tentoraz to nie je len samotná Godzilla ale aj obrí hmyz,asi vážka.A celý roj menších vážok.Nechýba tu veľký súboj medzi Godzillou a touto vážkou.Japonci majú aj novú zbraň proti tejto oblude,a je to zbraň,ktorá dokáže vytvoriť čiernu dieru,ktorá by ju pohltila.Je to film skôr pre detí,aj keď je lepší ako veľa filmov o tejto oblude.Ale občas len tak pre zábavu nie je zlé si pozrieť aj takýto film.Samozrejme,netreba to brať vážne a o zábavu je postarané. ()

Ertai 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozímu dílu naprostá bomba. První půlka nic moc, ale jak příjde na scénu Megaguirus začnou se dít věci. Dělo na černé díry umístěné na družici, modýlky města, pěkné CGI, odvážná vojanda, mladý vědec, proradný boss. K tomu super souboj Godzilly s Megaguirusem (G dostavá nezvykle hodně naprdel), epická hudba samozřejmostí. Opět neříkám kdo souboj vyhraje, ale modří už vědí. Na závěr se nám dostane i na Godzilla sérii tuny patosu a vojanda v zapadajícím slunci spokojeně hledí na totálně zdemolované Tokio s kráterem velikosti Prahy uprostřed. Absolutní patos, naivita, demence, chcete-li; takže pro mně za 5*. ()

fefee 

všechny recenze uživatele

Prvá polka ešte celkom ušla, ale to čo nasledovalo potom už bolo len naivné bábkové divadlo ktoré bolo skôr na nevydržanie ako pozeranie. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Japoncom už z toho nekonečného bojovania s Godzillou začalo totálne hrabať a vymysleli dosiaľ najšialenejšiu zbraň. Delo ktoré z orbitu strieľa čierne diery! Tie majú Godzillu vcucnúť a raz a navždy uväzniť v ničote. Pri testovaní zbrane sa však z inej dimenzie dostane na zem obria vážka ktorá tu znesie vajcia. Z tých sa samozrejme vyliahnu mláďatká a začnú robiť bordel. Celé to končí zrodením supervážky Megaguirus aby mala Godzilla komu rozbiť držku. Záverečný súboj je nezvykle vyrovnaný a Megaguirus dáva Godzille pekne zabrať, čo nie je bežné. Po rokoch dokonca robia monštá opäť aj pekné wrestlingové chvaty. Napriek tomu a pekným efektom mi to však prišlo slabšie než predchádzajúci diel. Tá hmyzia verbež ma nejak netento, motív pomsty ušatej hrdinky ( od počiatku 90-tych rokov vystupujú v Godzillej sérii výhradne ženy s poriadne odstávajúcimi ušami ) nič moc a záverečný záber keď spokojne stojí pri kráteri ktorý bol ešte pred chvíľou mestom v žiari zapadajúceho slnka je rovnako stupídny ako to strieľanie čiernych dier či zbytočná postava malého chlapca ktorá vyšumí do prázdna. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Kde začať... svieži (i keď tradične prestrelený) nápad bol prehlušený neskutočným nákladom hlúpostí zo všetkých strán - vedci pracuju s čiernou dierou a pri vzniku časovej brány len sucho poznamenajú, že to je len časová brána, necháme ju tak...dôvod zatopenia Tokia mi ostal neodhalený.... Jeden počítačovo generovaný model vážky skopírovany tisíckrát vyzerá na obraze presne tak ako si myslíte, zle (začiatok nového tisícročia, čo si budeme hovoriť). Vážky len tak pre nič zanič letia ku Godzille presne v správny čas...tak by som mohol pokračovať ďalej a rozpitvávať tento kúsok dopodrobna, ale radšej vás ušetrím, pozrite si ho sami! Plus divné druhé moštrum, herecké výkony nekomentovaniahodné, maximálne nevydarené triky - vidieť závesné motúziky, pri niektorých sekaných záberoch som myslel, že mám problém s počítačom a ono to je súčasť filmu, dokonca príde aj na bullet time z Matrixu! ....Nepodarený film. dá sa povedať, že je to tak zlé až je to zábavné, takže bod plus za guilty pleasurness. Začínam mať podozrenie, že tento film bol robený zle úmyselne. V množstve hlúposti sa približuje na Jadro, ale naňho nemá ešte zďaleka. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Klasická, ale už do značnej miery "obkukaná" japonská zábava, ktorá každým ďalším dielom už stráca na dychu a na odkaze, ktorý v sebe Godzilla niesla. Kreatívci síce vymysleli celkom zaujímavý scenár a nové monštrum, ale stále mi to už pripomína len "varenie vody" z ničoho. Myslím, že prichádza ten čas, kedy by už Godzilla mala mať na nejaký čas pokoj od obrazoviek. Slabé tri hviezdy. 55 % ()

DannyBurino 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý díl, ale Godzilla tam vypadá děsně a bez vysvětlení tam chrlí jenom světle oranžový dech. Jinak je v tom filmu skvělá atmosféra. ()

Destoroyah 

všechny recenze uživatele

25 / GODZILLA VS MEGAGUIRUS (2000) MILLENIUM SERIES 1999-2004. Ako to len mám opísať? Prerastená vážka Megaguirus bojuje proti Godzille a celé to je urobené zle. Špeciálne efekty sú tu doslova horšie ako vo filme Mothra vs. Godzilla a to je z roku 1964 ak sa nemýlim. Dizajn obydvoch monštier vyzerá celkom dobre ale Godzilla zase začala byť smiešna ako v Showa filmoch, je pravda že to je urobené pre určitú nostalgiu ktorú som aj trocha cítil ale toto je rok 2000 a nie dvadsiate storočie. Postavy sú za mňa nezaujímavé a čo sa týka príbehu tak konečne aspoň trocha čo je Godzilla zač ale inak veľká nuda. Čo sa týka akcie a súbojov ktoré v týchto filmoch nie sú úplne kvalitné, a tu to tiež nebolo vínimkou. Nápad a koniec s čiernou dierou bol dobrý a páčil sa mi ale okrem toho to bolo zdĺhavé a nudné. HODNOTENIE: 5,5/10 ()

Reklama

Reklama